• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
    rozbalit záhlaví
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s odsávacím vakuovým zvonem - http://eshop.sonix.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=11&products_id=245 ? Mám pocit, že něco podobného měla kdysi babička a toto by mi přišlo ideální třeba na jabl. mošt, pasterizovat a odsát. Normálně ho zavařuju na cca 80 a chuti to příliš neuškodí.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: zahraniční recepty na to jsou, tak proč ne ;)
    Apricot Jam with Currants recipe | Eat Smarter USA
    https://eatsmarter.com/recipes/apricot-jam-with-currants
    https://www.bernardin.ca/recipes/en/apricot-red-currant-jam.htm?Lang=EN-US
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HANELA: Hele v myčce se famózně steriluje, navíc opatlané sklenice to krásně umeje. Pustíš program bez čist. přípravků na cca 70 °C, sklenice dnem vzhůru a je to. Nikdy mi nic nezplesnivělo. Myslel jsem, že tohle každá správná bydlenka zná. :)

    recept jen na fb: https://www.facebook.com/MartinBeeee/posts/pfbid0FRx7P85AUARRo9LMhRhNkRZ25AGrsNboBg9gSq9tfgHGbWeyWFsEEsPErk3NzG3tl
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LD_DRTH: Opravdu dZurandzie? https://zahradkar.pluska.sk/uzitkova-zahrada/super-tip-bohatu-urodu-sliviek-ponukne-takmer-zabudnuta-odroda
    Mirabelky jsou žluté a červené, tohle vypadá fialově.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    máte aronii? a mohla bych ji vidět? :-)

    pokud, jako já, ji máte, a pokud, jako já, máte "aroniový rok", tak tady:
    Chokeberry Wine - Recipe | Tastycraze.com
    https://tastycraze.com/recipes/r-11271-Chokeberry_Wine
    je recept na aroniové víno, a v nabídce pod tím spousta dalších aroniových receptů.
    ADD
    ADD --- ---
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WATTEVILLE: viz níže, u nekyselých potravin (podle tohodle pod pH 4,5 https://bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76782.aspx) je to jistý risk, moc a mockrát se nic nestane, ale pak se stane a jsou z toho rychlé běhy na krátké tratě přinejmenším
    ono i z takhle zavařených gulášů atd na dovolenou do Chorvatska skoro nikdy nikomu nic není, ale je to risk
    TABBY
    TABBY --- ---
    MOIRAIN: Prosím tě, ženo moudrá, jak dlouho a na kolik zavařovat cuketovou omáčku na špagety? Zde recept se tváří, že stačí nalít do vyhřáté sklenice, ale mám jisté pochyby: https://www.toprecepty.cz/recept/22634-cuketova-omacka-na-spagety/
    HARDY
    HARDY --- ---
    Letos se urodilo pořádně ořechů, mám dva demižony na ořechovku a chci dál experimentovat. Chci zkusit ty na sladkokyselo podle https://www.zkvaseno.cz/nezrale-orechy, má k tomu někdo nějaké tipy? Podle ingrediencí musí být výsledek dost brutální chuť :-D A Asi i ty kandované, ať je něco pro tchyni, tady je sváří s cukrem třikrát, jinde jsem našel šestkrát. Co je za racionale za tím opakovaným svářením, abych poznal, kdy se na to už vykašlat? A ty zrát pak už nemusí?

    Ořechovku letos plánuju na několik dílů - klasiku, ředěnou rumem a pak nově chci zkusit dámskou pomerančovou verzi a naopak chlapáckou s novým kořením, pepřem, jalovcem... Napadl mě i rozmarýn, ale toho se docela bojím, aby to celé neutlouk, co myslíte?
    AIJA
    AIJA --- ---
    FRENNET:
    Už vím! Kupovala jsem ho přes net tady https://www.kitchenetteshop.cz/citrusovy-pektin
    Ale předtím jsem měla z obchodu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    je na to letos ještě sakra brzo, ale já si to sem uložím, protože jinak to do podzimu ztratím :-)

    recept na želé z německé mišpule
    recipe of medlar jelly / RHS Gardening
    https://www.rhs.org.uk/advice/grow-your-own/recipes/medlar-jelly
    poznámka: samo o sobě neželíruje, je potřeba přidat pektin/želírovací cukr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam