• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    KATJA
    KATJA --- ---
    zároveň nabízím takovou "kreativní krabičku" pro ty, co by si chtěli vyrobit pexeso, které jsme vyráběli na minulé dílně.. ideální na tvoření s dětmi přes velikonoční prázdniny :)
    v krabičce je vše, co je k výrobě (hmatového) pexesa zapotřebí, budete potřebovat jen nůžky a lepidlo (a samozřejmě můžete doplnit tím, co máte doma..)

obsah viz obrázek (50 kartiček z tvrdého kartonu 9x9 cm nebo 7x7 cm), krabička stejné velikosti, kouksy látek, filcy, barevné a vzorované papíry, smirkový papír, kulaté samolepky, filcové tvary, stuhy a pár knoflíků...)

cena je 160,- za velikost 9x9 a 130,- za 7x7 cm...

http://www.fler.cz/zbozi/vyrob-si-montessori-pexeso-6199318 (pro vás bez provize fleru, předání v Praze nebo poštou)
    https://www.facebook.com/ku.kackaa/posts/1577037175912189

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KATJA: Hrany máme všechny :) Je to opravdu škoda...
    KATJA
    KATJA --- ---
    chtěla bych vás pozvat na další dílnu výroby pomůcek a hraček inspirovaných montessori přístupem..
    tentokrát budeme vyrábět pomůcky na nácvik vázání a šněrování mašlí a tkaniček... (praktické i pro ty, co montessori "nejedou" :) )

v ceně materiál na výrobu oboustranného rámu (mašle/tkaničky) - něco, jako na obrázku..
    k dispozici bude i další materiál pro ty, kdo si budou chtít udělat i podobné pomůcky s knoflíky/suchými zipy...

[ Montessori dílna - zapínací a vázací rám / workshopworkshop / 9.4.2015 / CR - Praha - Dárky s nápadem - Vila pod Vyšehradem - Rašínovo nábřeží 26, 12000 Prague, Czech Republic ]
    https://www.facebook.com/events/913443868705771/

KATJA
    KATJA --- ---
    JESTERENKA: super časopis je Hrana, bohužel už nová čísla nevycházejí, ale dají se koupit/objednat ty starší.. http://www.casopishrana.cz/prodej-po-cislech
    každé číslo je super, úkoly krásně rozvíjí tvořivost a zabaví děti nejrůznějšího věku! fakt! :)
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    prosim pomoc
    shanim pro neter (temer 6 let) casopis, ktery by se dal koupit na predplatne (touzi po tom, aby ji neco chodilo do schranky) tak aby rozvijel jeji grafomotoricke schopnosti
    dostali kuli grafomotorice odklad na ZS (to neni problem, chceme jen aby se mohla timto smerem lepe rozvijet)
    vyhranene zajmy nema, libi se ji zviratka a aktualne ujizdi na Autech, Priserkach s.r.o. a Letadlech
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    jj a hrajeme si na to a aplikuju na to i výtvarku, pohybové a další činnosti. Teď jsme si vyráběly bílé krepákové růže a přetíraly je na červeno, řadili jsme karty podle velikosti a hrály si s královnama divadlo a momentálně nejoblíbenější je hra na svačinu :) jinak velký úspěch měl i kriket :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEJIMADA: a zkoušíš se jí ptát, nakolik rozumí příběhu?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE: za mě klidně dávej, já to na Tondovi prubnu :-)
    LEJIMADA: tak Toník taky zvládá složité příběhy, ale i tyhle minipříběhy jsou fajn, třeba na zastávce nebo v autě apod.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    já čtu Madlence před spaním Alenku v kraji divů a je z ní nadšená... čerstvé dva roky jí jsou... a předtím jsme měli Narnii a tak nám slečna pořád běhá po bytě s mečem a nějakou dekou přez ramena a křičí "Za Narnii!!!"... tohle by pro ni asi vážně nebylo... Je ale fakt, že má staršího bratra a tak je asi ovlivněná :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    EUCHENIE: Ta krátkost je mi jasná, (i) proto jsem říkala, že by se mi líbilo rozdělení do dvou částí - pak se může člověk rozmáchnout i u letadla, i u pláže. Osobně bych popustila uzdu fantazii (u letadla rozvedla tu část s ptákem, u pláže to hraní na vládce moře).
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    plus jak píšete, je to takovej mix.. vlastně všechno reál, ale jakože pro děti, teda skoro reál, ty lidi neseděli na břehu.) nebo zvažuju upe sci-fi. Nechám se překvapit sama sebou.)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MALKE: KAIRRA: ANNAWA: MARKYSHA: díky všem, no hledám ideální formát, a samo vlastní věci se hodnotěj nejhůř.. .) u knížek, co čtu malýmu, mi to jde levou zadní. Můžu zas za čas něco dát?.)
    Ale "cílovku" mám věk jako bambin, což je cca 3 roky, takže nic extra dlouhýho, ale zas nevím, menší děti maj prej radši hodně popisů, starší děj. Další možnost jsou pohádky o kočkách či o autech.) Jako upe scifi. No uvidíme.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MALKE: ale tak Tonda by se důkladně optal, kde bydleli, co bylo na pokoji, kolik ten hotel měl pater apod., kdyby to tam nebylo :-) Taky by se samozřejmě zeptal, proč nespali ve stanu, proč nespali v kajutě na moři apod. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNAWA:
    MALKE: posuvná pointa je poučná pointa, sakra mobil.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANNAWA: Tak. Mobil mě zestručnil až příliš, pohříchu na úkor srozumitelnosti. Když jsem mluvila o pohádce, myslela jsem jednak spíš na užitnou funkci než na definici útvaru ("pohádka před spaním" může v reálu být i dobrodružné vyprávění), jednak na pohádku moderní, která onoho realistického vyprávění může obsahovat nemalé množství (koneckonců, kdyby se nějak rozvedlo vládnutí moři, po kterém jsem - taky - volala, už z toho může být pohádka plnokrevná).

Nicméně jednoduše (byť nikoliv stručně) -

Toto je (relativně) v pořádku: Jednoho krásného dne se Bambin s maminkou vypravili na dovolenou. Na velikou dovolenou, na kterou letěli opravdickým letadlem! Páne jo! To bylo radosti, letadla znal Bambinek jen z obrázků či z pohádek a teď sám nastupoval do jednoho z nich! Protože byl ještě malý, seděl mamince na klíně. A koukal z okna zem a ta byla menší a menší, jak se letadlo vznášelo, až zmizela úplně a viděl už jen mraky. Letěli vzduchem jako pták! Tedy, jako trošku větší pták. To byla krása! Bambinovi se to moc líbilo!

Je to trochu stručný, radši bych viděla fakt samostatný příběh o letadle, ale já nejsem autor, že. Na rozdíl od některých mně se líbí ty výkřiky, bezvadně by se to četlo (+ přirovnání k ptákovi, jakkoliv je pro dospělého ohrané), El i Beno milovali v tomhle věku divadelní emoce "jé! to je OBROVSKÝ bagr! PA-RÁ-DA!".

A tady přichází problém: Na dovolené se ubytovali v hotelu u moře.
    - Vidím v tom naprosto zbytečný vstup "dospělého" světa, který si uvědomuje, že bylo "nejdřív něco - potom něco - v důsledku jsme seděli na pláži u moře". Zdržuje to a vytrhává z toho "dětského modu", který vidí letadlo jako ptáka a dospělých, kteří se vylekají všemocného dítěte-vladaře.

Sečteno a podtrženo: čert vzal prsíčka, i když se mi z nich kroutí palce u nohou, dejme tomu, že nejsem cílová skupina. Jako nástřel, hrubý náčrt, to není marné. Je to docela obratné a nemůžu říct, že bych v tom neviděla určitý potenciál. Ale bylo by s tím strašné, ale opravdu strašné práce...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: vlastněné se v tom motaji tři zanry. Realistické vyprávění tě zivota, u kterého děti milují detaily, i když nakonec se toho tam ani moc neudeje. Pak příběh s posuvnou pointou, která tady trochu hapruje. A pokud tomu měla být pohádka, tak te je tady nejméně ze všeho.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MARKYSHA: já bych klidně napsala dva texty, zvlášť o letadle a zvlášť o pláži, ale tohle je zkrátka o všem a o ničem. Tonda těmi dotazy naprosto přesně vystihl, co mi vadí! asi mi jsou tři...:-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: akorát měl hromadu doplňujících dotazů typu Jestli mělo letadlo vrtuli, jestli Bambin seděl u okýnka, jestli jste viděli pana pilota, jestli jste viděli kraba, jestli jste viděli ryby, jestli Bambin kopal na pláži velikou díru apod.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EUCHENIE:no vida a Toníkovi se to líbilo celý a musela jsem to číst třikrát za sebou - my se totiž za měsíc taky chystáme na dovolenou a jeho to hrozně zajímá.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: mému synovi by možná připadala zábavná pasáž o letadle, protože je má rád, ale asi by to na něj celé bylo už moc infantilní, moc plné citoslovcí a takové podbízivé (je mu 3,5 let, ale ani mladšímu jsem mu nečetla takové věci, sama to nemám ráda).
    Na druhou stranu, za moje dítě klidně víc reálií, on to miluje.
    Mně nicméně vadí ta pointa, v životě bych nezavolala na dítě, aby šlo na prsíčko, ani kdyby to bylo mimino.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam