• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jiná možnost jsou tyhle maily..ovšem...asi tušíme.... :-)

adresát: posta@cityofprague.cz
    Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

kopie: koncept@ujezdskystrom.info Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak se dívejte na ty parchanty, asi to nejde, soudě podle připomínky : ke konceptu Územního plánu hl.m. Prahy
    Námitku může podat pouze vlastník pozemků dotčených konceptem územního plánu
    (další informace jsou v nápovědě aplikace)
    LALINA
    LALINA --- ---
    me taky... vyrozumela jsem, že je to odeslané a je to připravený k dalšímu poslání, k dalším připomínkám
    MNR
    MNR --- ---
    doufam, ze se mi to odeslalo. po ulozeni jsem tam nasel tri tlacitka a jen "zpet na seznam dopisu" mnr nekam posunulo
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: Jo, je to ono.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ještě je možnost poslat připomínky na Magorstát . Tady je návod:
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    jak vyplnit webový formulář:

Magistrát připravil oficiální formulář k zasílání připomínek, který naleznete zde. Nejprve si registrujte emailovou adresu, registrace je velmi jednoduchá, povinnými poli jsou pouze email, heslo a kontrolní text. Po registraci založte tkzv. nový dopis. Formulář se Vás zeptá na název dopisu - použijte např. Klánovický les a pokračujte. Otevře se Vám formulář, ve kterém je jediné povinné pole a tím je obsah připomínky (také můžete ze seznamu katastru vybrat Klánovice). Náš vzorový text naleznete zde. Uložte. Do dopisu můžete vkládat další vlastní připomínky k jiným územím. Posledním krokem je odeslání dopisu, kterým připomínky odešlete a zároveň dostanete na Váš mail potvrzení o odeslání. Kopii nám můžete poslat na adresu koncept@ujezdskystrom.info Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , budeme Vás informovat, jak celé připomínkování dopadlo.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tady se regnout
    http://wgp.urm.cz/tmap/tms/aplk/urm_apl/koncept_up/pripominky/index.php
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

text připomínky:

Magistrát hlavního města Prahy
    Odbor územního plánu
    Ing. Jitka Cvetlerová - ředitelka
    Jungmannova 35/29
    111 21 Praha 1

kopie:
    Hlavní město Praha
    Bc. Martin Langmajer - radní pro oblast územního rozvoje
    Mariánské nám. 2/2
    111 21 Praha 1

Věc: Připomínky ke Konceptu územního plánu hl. m. Prahy (dále jen Koncept) a k Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území (dále jen VVURÚ) v části území Klánovického lesa (dále jen KL)

Oblast Klánovického lesa je vyhlášena v různých jeho částech jako

* lesy zvláštního určení se zvýšenou funkcí rekreační podle lesního zákona
    * území přírodního parku „Přírodní park Klánovice-Čihadla“
    * přírodní rezervace Klánovice-Cyrilov
    * přírodní památky „Prameniště Blatovského potoka“
    * EVL – Natura 2000 „Blatov a Xaverovský háj"
    * ÚSES –„nadregionální biocentrum Klánovický les“

Přestože v textové části Konceptu se uvádí: „Formy rekreace v těchto územích nesmějí být v rozporu s předmětem ochrany dotčených území“ obě navržené varianty umístění oblastí Rekreace na území Klánovického lesa jsou s tímto prohlášením v rozporu.

Navíc, umístění ploch RP (rekreace) do oblasti Klánovického lesa je v přímém rozporu s doporučeními těchto strategických dokumentů územního plánování:

* Prognóza, koncepce a strategie ochrany přírody a krajiny v Praze
    * Strategický plán hlavního města Prahy
    * Národní program na zmírnění dopadů změny klimatu v ČR

Tuto skutečnost dokládáme těmito fakty:

Prognóza, koncepce a strategie ochrany přírody a krajiny v Praze (dále jen koncepce) byla zpracována na základě § 77a, odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny ve znění pozdějších předpisů, následně veřejně projednána (a to včetně vyhodnocení vlivu koncepce na životní prostředí ve smyslu platného znění zákona č. 100/2001 Sb. - tzv. SEA), dopracována a dne 2. 12. 2008 schválena Radou HMP pod usnesením č. 1767.

* V tomto se na straně 16 v sekci Vize: „Zelené radiály“ uvádí: .“Z analytické etapy vyplývá, že existují krajinné segmenty, které svou kvalitou dosahují parametrů zvláště chráněných území. I když nebude předmětem blízkého období jejich vyhlášení, měla by být zajištěna jejich územní ochrana a celistvost. Cílem má být zajištění jejich územní ochrany tak, aby nedocházelo k trvalému snižování jejich kvality, případně ke snižování jejich plošného rozsahu v důsledku suburbanizace, jiné stavební činnosti či rozsáhlejších úprav terénu (těžba, velkoplošná sportovní zařízení, jako např. golf)“
    * ve stejném dokumentu na straně 40 v kapitole Cíle a doporučení k zajištění prioritních úkolů v oblasti rekreace se uvádí: „Zařízení plošně náročná, vyžadující specifický managament území a režim užívání (jako například golfové areály), neumísťovat do stávajících přírodně hodnotných území (jako jsou například přírodní parky či souvislé lesní porosty), ale směřovat je do míst v současné době degradovaných (po těžbě, bývalé manipulační plochy apod.) či ekologicky labilních (orná půda).“
    * A na straně 78 v kapitole Přírodní parky se uvádí: „Upřednostňovat tzv. „měkké“ formy turistických a rekreačních aktivit před formami „tvrdými“. Tvrdé formy rekreace umisťovat do zastavěných, případně zastavitelných území mimo území přírodních parků (s využitím např. transformace ploch průmyslových areálů.“ … pod „tvrdými“ formami turistiky se rozumí obvykle hromadné formy rekreace s velkými dopady na přírodu a značnými požadavky na infrastrukturu, jako jsou různá sportovní zařízení, aquaparky, zábavní centra, golfová hřiště atd. Jedním z rysů „tvrdé turistiky“ je vysoká frekvence individuální automobilové dopravy, vyžadující budování rozsáhlých parkovacích kapacit.“

Umístění plochy rekreace a tedy i realizace golfového areálu umístěného v přírodním parku Klánovice - Čihadla, zasahující do přírodní rezervace i do evropsky významné lokality je ve výše zmíněných bodech v rozporu se strategickými cíly ochrany životního prostředí Prahy, přičemž golfová hřiště jsou výslovně zmiňována a nelze schválená doporučení interpretovat jiným způsobem.

Strategický plán hl. m. Prahy je dlouhodobým koncepčním dokumentem, který stanovuje cíle, priority a cesty při řešení klíčových otázek rozvoje města na období 15 - 20 let. Byl schválen v roce 2000 usnesením Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 19/03 ze dne 25. 5. 2000 (předkladatel rada ZHMP, zpracovatel Útvar rozvoje hl. m. Prahy) a v prosinci 2008 byla schválena jeho aktualizace (usnesení Zastupitelstva číslo 22/42 ze dne11. 12. 2008, předkladatel Rada HMP, zpracovatel Útvar rozvoje hl. m. Prahy).

* V kapitole P3.3 se uvádí: Důsledně chránit les před jiným využitím, především pozemky určené k plnění funkcí lesa s důrazem na absolutní ochranu porostů zařazených do ÚSES

Ochrana nadregionálního ÚSESu, do které je navržená plocha Rekreace (RP), je nejen veřejným zájmem, ale je zakotvena ve strategickém plánu hlavního města Prahy. Pozemky PUPFL MAJÍ garantovánu ABSOLUTNÍ OCHRANU POROSTŮ.

Za účelem definování politiky v oblasti změny klimatu na národní úrovni byl usnesením vlády č. 480/1999 přijat dokument „Strategie ochrany klimatického systému Země v České republice“, který tuto problematiku zařadil mezi prioritní otázky životního prostředí a zároveň vytyčil pro dotčené resorty hlavní úkoly.

V kapitole 7.2.7 Podpora zalesňování hospodářsky nevyužívaných zemědělských ploch se uvádí: „Strategie ochrany klimatického systému Země v České republice ukládá resortu MZe realizovat opatření týkající se zalesňování…“.

Na jedné straně je deklarován význam redukce koncentrací skleníkového plynu CO2 jeho dlouhodobým fixováním ve dřevě zejména lesních dřevin a tedy i podporou zalesňování nevyužívaných ploch, na druhé straně nelze souhlasit, aby funkční lesní plochy byly redukovány ve prospěch výstavby golfového hřiště či jiného druhu rekreace. Z hlediska stanovené celonárodní koncepce je to závažný rozpor.

ZÁVĚR

Přestože je území KL zpracováno variantně, obě varianty navrhují umístění oblasti Rekreace (RP) na lesních pozemcích Klánovického lesa. Varianta golfového hřiště, ale i umístění oblasti Rekreace (RP) v tomto území je totiž v rozporu nejen s výše uvedenými strategickými dokumenty, ale i se zpracovaným VVURÚ.

Proto požaduji, aby všechny pozemky, které jsou v současné době lesními pozemky v katastrálním území Klánovice, měly funkční určení ZL (lesy) a nadále bylo uvažováno POUZE o této variantě.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pokud máte další připomínky, klidně to tam přidejte:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    jinak jsem mluvila s místníma lidma a potvrdili mi represe a nátlaky a vyhrožování ze strany magistrátu. Odpírání penez na opravy v obci, na které májí Klánovice nárok jako každá jiná část Prahy.
    Hlavně ale v územním plánu Hl.m.P, který se bude v pondělí projednávat, stále je zakresleno to nešťastné golfové hřiště, jako by se nechumelilo a jako by ani žádné jasné vyjíáření v obecním referendu neexistovalo.
    Tak takovouhle máme demokracii, aby bylo jasno.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tady hned o dveře dál je jeden bránící se občan.

[ Obcanska spolecnost - jak ji tvorit? ] (id MIG1984)
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je možný
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: oni uz se opravdu zacali krotit. na tramvajich, kde ostatne prilis nevadi, jich nepribyva. mozna jich vidam vic, ptze jsem z dejvic (tzv bemova praha 6;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    dneska jsem byla na akci, kterou pořádá Klánovická iniciativa na obranu Kl.lesa. Sázeli jsme stromky.
    asopn na neco ty koule mám, neco udelat můžu- a bylo to skvělý:-)

http://lalina4.rajce.idnes.cz/2009_11_21_stromky_Klanovice/#album
    LALINA
    LALINA --- ---
    já si nemůžu pomoct, ale já žádný ty nálepky nepotkávám... kudy já to chodím??? ;-))

anebo: jak já se to dívám? Na vozidlech MHD jsem to videla, ale jako tyhle samolepky to nevidím.. zkusím zaostřit .-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    V PONDĚLÍ 23.11. od 8:30 PŘED MAGISTRÁTEM hl.m.Prahy svolává Arnika, Újezdský les a možná další sdružení a iniciativy demonstraci/happening na odložení schválení územního plánu hl.m.Prahy, do kterého jsou navrženy nepřijatelné změny a návrhy jdoucí proti vůli lidí a jejich zájmům.
    Vezměte transparenty, bubny, píštalky a všechno, co dělá rámus. Kdo jen trochu můžete, přijdte tam , prosím!!!!!!!!!
    MNR
    MNR --- ---
    cestou do stromovky jsem minul nekolik podobnych nadher.

vim, ze to vite, ale stejne to zopakuji: ten clovek, ktery tam tu stickerku tak pekne nalepil, neni pubertalni vandal bez vkusu, ale zamestnanec, ktereho si platime ze svych penez

a trochu jiny kafe
    MNR
    MNR --- ---
    JANYNA: jiste, ze tam byly bemovy nalepky.
    snazim se to monitorovat a myslim, ze neni treba byt buhvijak statecny udelat takoveho. napr. navstevnici stromovky si moc chvali "naucnou stezku", ptze spousta z nich nerozezna habr od jilmu.
    lidi, kteri to vymenuji jsem videl na vlastni oci o vikendu odpoledne - a nikomu z desitek lidi jejich cinnost nevadila. naopak je povzbuzovali.

myslim , ze SYNCHRONISTova deklarace ma byt prave prohlasenim ve smyslu: nebudeme cekat, az se urad uraci, ale vec napravime svepomoci. kdyby kazdy vymenil/sundal aspon jednu nalepku, bylo by po problemu

YBUKO: to musis na SYNCHRONISTu - to je ten s petici. mnr jen MoNitoRuje a foti.

btw mam cerstve fotky ze stromovky, kde vznika nova verze naucne stezky. coz je dobre, ptze ta puvodni s opravdovymi listy uz zacinala vlivem deste zahnivat.zmensim a poslu pro inspiraci
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SYNCHRONISTA: Já se zas až tak úřadu neobávám, jen jsem se vlastně chtěla zeptat, co mám s tou deklarací dělat. Někam podepsanou odnést, vystavit, mám-li kde, poslat Bémovi... Prostě co s tím.

Jinak si úřady můžou nasrat, jsem v právu - zákony nezákony. Již jsem zaslechla i slušnější vyjádření: "někdy události nejsou v rozporu se zákonem, ale odporují jeho duchu." A to je to, čím bychom se měli řídit.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    To je fakt hezké, že tohle lidi dělají. Vidíte, nejsme v tom sami.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    MNR: Rozumím tomu dobře, že místo těch listů tam bývaly ty bémovské cedulky?
    MNR
    MNR --- ---
    tak pro inspiraci nekolik pokusu, kterych jsem si vsiml ve stromovce

a napr. verze "naucna stezka" ozila vlastnim zivotem. sam jsem videl, jak tenhle papir s cesko/anglickou bojovkou davaly na lavicku dve cernosky. misto nalepky je na lavicce list a jmeno stromu, z nehoz pochazi. ty dve cernosky evidentne autorkami nebyly ;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam