• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    CHOSIE
    CHOSIE --- ---
    MART1NKA: Jo to je tak nějak náš plán, alespoň nějaké stromky na podzim, přes léto upravit terén a materiál.
    Momentálně máme za sebou vytyčení pozemku, vzroky odeslané na rozbor, ještě mě čeká zmapovat a identifikovat stromy a rostliny co se na pozemku nachází.
    Pak mám už něco málo digitálně připraveno, vektorový 2D plán kde budu rozmisťovat a 3D vizualizaci :)

XL1
    XL1 --- ---
    XL1
    XL1 --- ---
    Vyměnim zakořeněné i čerstvé rizky fíkovníku-různé druhy -sháním hlavně žlutoplodé odrůdfy

KASTA
    KASTA --- ---
    mensi stromek mispule jsem pred mesicem radeji sklidil a nechal plody dojit samovolne doma v teple, pry se to tak dela. dlouho se nic nedelo, az ted pred par dny zacaly hnednout, prvni uz jsem snedl a byl skvely. tohle je pozdni sladka odruda, chutove skoro jako fiky, nebo datle s jedinecnym mispulovym aroma. za me jedno z nej ovoce na zahrade. pristi rok necekam az zmeknou na strome a sklizim driv!

KASTA
    KASTA --- ---
    aktuálně na zahradě. něco mi sklidilo skoro všechny mišpule! (hlavní podezřelá je veverka), no ale je tam aspoň hezky :)

ARMADA
    ARMADA --- ---
    Ahoj, máte s ní někdo zkušenost?

KASTA
    KASTA --- ---
    aktualne v zahrade: drin japonsky. na plody porad jeste cekam, ale podzimni zabarveni mu jde

KASTA
    KASTA --- ---
    dalsi experimentalni drevina do moji prirodni zahrady: hloh mekky. podzimni zabarveni mu slusi, zitra ho vysadim do divociny :)

KASTA
    KASTA --- ---
    aktualne na zahrade

KASTA
    KASTA --- ---
    TSOH: je to v takovy maly zahradce celkem chraneny ze vsech stran. vzdycky tu nejaka divizna nekde vyrasila, sama od sebe, tak jsme ji nechavali. vetsinou byly kolem dvou metru, ale tahle ted po tech destich poporostla jeste asi o pul metru. ani je nijak nezalivame, rostou si tu samy

ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Aronie začínají kvést :)

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KASTA: Tiež mi krásne kvitne :)

XL1
    XL1 --- ---
    XL1
    XL1 --- ---
    ořešák černý JUGLANS NIGRA

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Z divnych věcí nám letos plodí mochyně vyrostlá z kompostu jak dívá

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKA:

odsud mám odkoušenou tu třetí odshora - "džem z černých jeřabin - aronie"
    ten je zajímavý a dobrý, ale jsou v něm ty kuličky, takže na rohlík suboptimální.
    KASTA
    KASTA --- ---
    tak uz se to (pomalu) blizi :)

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Včera som piekla odvážne kynutý aróniový koláč a v práci sa zaprášilo. Trpké to nie je, je to výborné.
    Buď mám inú odrodu (z původní keře) alebo sme nejakí menej citliví všetci. Ľudia sa chodia pýtať, kto to piekol.
    Recept: http://www.pradobroty.cz/2016/05/kynuty-kolac-s-ovocem-drobenkou.html?m=1

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    IKA: Neviem, čím to je :) koláč vyzeral takto, na ňom bola ešte drobenka. 1:1 s domácimi malinami. Trpkosť nikde.
    Recept: http://www.pradobroty.cz/2012/07/drobenkovy-tvarohovy-kolac-s-boruvkami.html?m=1

KASTA
    KASTA --- ---
    predposledni letosni ovoce (hlosina okolicnata) pomalu dozrava

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam