• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    RADKUVAVATAR: My jeli z Colomba do Polonaruwy, coz je podobny a bylo to peklo. Ale nechytli sme zadnej rychlobus, jeli jsme courakem. Sileny. Doporucuju si zaridit vlak (bacha bejvaj dost obsazeny, takze nejlip listek dopredu).
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Jel jste někdo busem z Negomba do Anuradhapury? Jak to hodnotíte? A nemáte tip na ubytko a restauračky v obou městech?
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    Jaka je plaz v Pitiwella? Byl jste nekdo? Da se tam koupat?
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    TEREZUELA: jj, taky doporucuju, pred par dny jsme u nich byli. Zatim maji pouze jeden pokoj. Poloha kousek od centra, absolutni ticho a vyhled na ella rock
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    nechcete nekdo simku s asi 1gb dat (+4gb v noci)? mela by fungovat jeste aspon tak 14 dni, muzu predat od pondeli v praze..
    SKAL3NA
    SKAL3NA --- ---
    DIZZYDENT: ty jo tak koukám, že Ali je legenda, my sme tam byly teď v létě a spali sme hned u kolejí ve skvělym hotelu (hrozně levně byli sme tam sami) a Ali přesto že byl neustále vožralej, tak nám zařídil lipton seat i hortons plants. Jen tři holky na něj byly trochu moc, chtěl si nás tam nechat :D.
    OT_
    OT_ --- ---
    DIZZYDENT: Prý mu vzal barák sesuv půdy, tak to teď opravuje a bude zase na scéně. Říkal nám to, když jsme ho ráno před odjezdem potkali u nádraží, zatáhl nás do baru, a místo snídaně jsme si s ním dali 3 panáky:)
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    Právě jsem obdržel info od kamarádky, které jsem radil ohledně cesty na Sri Lanku. Ignorovali moje rady..a na 18ti denní cestu si PŮJČILI TUK-TUK! A podle všeho v pohodě, absolutní svoboda pohybu, obdiv místních a kopec zážitků z cesty.
    Jinak ceny prý proti 2014 vzrostly asi o 20% a Ali v Haputale (ELIS) svůj business definitvně prochlastal a zkrachoval, tak jsem rád, že jsem ho ještě stihl :)
    TEREZUELA
    TEREZUELA --- ---
    RADKUVAVATAR: V Elle je bezkonkurencni Green Village. Pani si nas odchytla primo na hlavni a dovedla az domu. Kdyz prijedes busem, tak se das doprava a pujdes smerem k chramu a skole, prejdes kopec, sejdes po hodne prikre ceste kousek dolu a jses u nich. Nemaji zadnej web, tehdy o nich nebylo nic ani na tripadvisoru. Klasickej homestay, ale cistej. Pani i uvari. My jsme se ji nacpali do kuchyne a naucili se spoustu dobrot. Dalsi den nam donesla z chramu nejaky ritualni jidlo. Neumela skoro vubec anglicky, ale kazdej vecer se s nama chtela strasne moc druzit a rukama nohama jsme si vykladali o snehu a podobnych srandach. Asi muj nejlepsi zazitek s ubytovanim na Sri Lance.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Jo v Mirisse muzu poradit spot na snorchlovani kde je velka pravdepodobnost videt zelvy...je to kousek za mestem:
    https://www.google.cz/...369762,80.4773622,18z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0xdfcfd8c18fb10fc3

da se tam dostat na skutru, je tam i par ne-uplne-osklivejch koralu
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    RADKUVAVATAR: Mirissa - Mermaid Inn
    https://www.google.cz/...473459,80.4622563,20z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0xee5a05a7c1ac4f91

Cena trochu vyssi (myslim 2800 se snidani/pokoj) ale je to luxuska - pro me odpocinek po tech silenejch dirach plnejch svabu kde jsme obcas skoncili. Pani strane mila a inteligentni - jede si za barakem soukromou skolu kde pripravuje decka na stredni skolu myslim. Je tam kuchynka, my si treba koupili rano cerstvou rybu od rybare (pani poradi kde) a vecer sme si ji udelali v troube.
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    OLIFFKA: podelny prasny parkoviste pro auta, pak asi 5 tourist shopu s cetkama a pak tenhle kramek, zvenci vypada jak drogerka, vevnitr jsem nebyla..
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    DIVA: jsem jen na tel..pomaly pripojeni..jsi v Mirisse? Na hlavnim strytu jeden z obchodu po prave ruce, pokud stojis smer Galle, meli je tam ve vyloze..
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    RADKUVAVATAR: V Galle Yellow hostel v Parawa st. hned vedle templu, primo ve fortu, pekny ubytko, do sprchy a na zachod se slo pres zahradku, odkud jsi mohl s dovolenim na strechu a vsechno videt moc pekne ze shora, meli jsme pruchozi pokoj za 1500 rupek ve dvou=) rodinka moc mila a v tom stanku hned u ty "piknikovy louky", delaj nejlepsi kottu a kdyz se zakecate s nejakym mistnakem, ukaze vam kudy pod hradby a muzete videt zelvy z par metru a ne ze shora z hradeb
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    RADKUVAVATAR: V colombo je úplně unikátní YMCA, kde to místo bylo pro mne úplně magické - vypadalo to tam jak před 150 lety, má to vnitřní dvoranu, kde můžeš koukat jak kluci hrajou fotbal nebo trénujou bojový sporty... Všechno je z ošuntělého dřeva, skřípající podlahy... Mělo to pro mne fakt krásnou atmosféru, takový jak kdybych zkřížil prostředí harry potera s nějakým westernem před 150 lety... :) A jinak v Kandy je jedno super spaní v budhistickém kláštěře. Už si nepamatuji názecv ani adresu, ale tuším že v LP je nějaká zmínka o tom. Bohužel teda jsme tam nespali, protože měli plno, ale také to místo úplně super - zvenku oprejskaný barák, polepený plakátama, zazděné okna.. Ale když po zabouchání na dveře otevře nějaký mladý mnich tak se všechno změní - najedou zase vlezeš do takové dvorany kde je zenová zahrádka, všude úplný ticho a jenom usměvavý mladý mniši. Bych snad letěl na srí lanku někdy znova snad jenom kvůli tomuhle :)
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    RADKUVAVATAR: Ella - http://www.booking.com/hotel/lk/golden-view-guest.en-gb.html (neni to primo v centru ale vyhled stoji za to)
    DIVA
    DIVA --- ---
    OLIFFKA: tomuhle jsem davala velke sance, ovsem ukazalo se ze ..asi spatne hledam. Muzes pls prispendlit prodejnu do mapy? Co je to za kramek?
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    Můžete doporučit ubytko, které se vám líbilo, v těchto městech: Colombo, Negombo, Anuradhapura, Dambulla, Kandy, Ella, Ratnapura, NP Bunadala, Mirisa, Galle... Díky :-)
    ASM
    ASM --- ---
    Zkusenost z vlaku pro ty, kteri cestuji napr. z Kandy smer Badula. Trat je to krasna a skoda jezdit tuk tukem. Den pred odjezdem byla 1.trida "necekane" obsazena, tudiz jsme si v den odjezdu koupily jizdenky do 2. tridy. Jelikoz jsem si chtela udelat pekne fotky vlaku vlniciho se krajinou, jeli jsme v poslednich vagonech 3. tridou s mistnakama. Vlak na teto "turisticke" trase je lepsi jak snad vsechny vlaky na Balkane. Nevidim duvod si kupovat 1. nebo 2. tridu a cestovat s turistama, kteri si hlidaji mista u oken. V 3.tride mistni vystupuji, kde potrebuji, tudiz se vzdy nejake misto u okna nebo ve dverich uvolni. Stat jsme nestaly i pres hlavni sezonu a patek, mist bylo dost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam