• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CIPROSFOLK TUZEMSKÝ (tamzemský rovněž :)
    F O L K

Diskuse především o domácí folkové scéně minulé i současné. O písničkářích, kapelách, festivalech, koncertech, oblíbených či nových hudebních počinech, textech. Možno uspokojovati sběratelskou vášeň i touhu po vymezování folku jakožto hudebního žánru či fenoménu (dané) doby. Posměváčci (s hubou plnou kotlíků) budou záhy přesměrováni do kotle. :)

___________________________________________________________________________________

Info o chystaných akcích, webové stránky umělců a další zajímavosti sledujte
    >> NA NÁSTĚNCE <<

25. - 27. 7. 2008 (SK)

____________________________________________________________________________________

Spřízněné kluby na Nyxu:
    KAREL KRYL
    Vladimir Merta
    Jarek Nohavica a Karel Plíhal
    Asonance, Klic, Svitani, Cechomor, cokoli, co se vejde do tohoto zanru ...
    Cundr & Vandr
    rozbalit záhlaví
    GENTLEJAN
    GENTLEJAN --- ---
    CIPROS: já byl na Folkové Ohři asi tři roky zpět. Byla to prima akce. Lidi, co se motaj kolem Hauenštejna jsou fajn. Měl jsem tam tehdy nějaké vedlejší záměry, tak sem s leckým pokecal. Atmosférou to trochu připomínalo, ba i trochu předčilo, Folkovou noc na Frýdštejně.
    Jak už tu zaznělo, dostat celou Asonanci na podium bylo jak řešit Hanojské věže.
    KIDAK
    KIDAK --- ---
    CIPROS: Byl jsem tam dvakrát. Už nepatřím k těm, kteří dokáží odsedět celý dvoudenní festival, takže jsem tam byl cíleně na některé kapely třeba jenom dvě, tři hodinky. Osobně jsem hodně spokojený a letos se tam zase chystám. Hauenštejn (Horní hrad) je docela zastrčený mimo civilizaci, od nejbližšího nádraží ve Stráži nad Ohří docela štreka, autem se tam sice dá dostat, ale parkování bude přímo u hradu dost na levačku. Já nechávám auto na návsi v Krásném Lese a chodím příjemnou cestou pěšky do údolí.
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    KIDAK: Bezva. Na té Folkové Ohři jsi už byl? Jaké máš zkušenosti?
    KIDAK
    KIDAK --- ---
    CIPROS: K tomu bych dodal ještě dvě akce z povodí Ohře:

již tuto neděli "Folkový Mostov" a koncem srpna "Folková Ohře na Hauenštejně" . Více na stránkách www.dronte.cz
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DZORDANO: No, dívala jsem se, že různě po netu to schání vcelku dost lidí.. Zkus třeba někomu napsat, jestli sehnal.. Jinak tady http://www.meteleskublesku.cz/?movie=14&PHPSESSID=900d555c7f3d0751f676dc5c6b1c6a61..
    DZORDANO
    DZORDANO --- ---
    Nazdárek nevěděl by náhodou někdo kde se dá sehnat Bedřich Nikodém - Poustevník
    Ta skladba je známá především z filmu Slavnosti sněženek. Do pošty Díky
    KACIR
    KACIR --- ---
    Před časem fungovalo Šmelinovo FTP, zdroj krásných živých nahrávek, současný stav nevím, k dopátrání na Okounu, časem zjistím více...
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    Nová anketa.
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    Přehled letních vystoupení Vlasty REDLA:

ČERVENEC

11. Pacov 16°°
    Pacovský poledník www.polednik.cz
    (sám, možná s hosty)

11. Jindřichův Hradec - nádvoří zámku 20°°
    Folková růže
    (Janoušek - Samson - Redl)

31. Plzeň 21°°
    Zach´s pub, Palackého nám. 2
    (sám, možná s hosty)

SRPEN

1. Hrádek u Rokycan
    www.hoptrop.cz

9. Humpolec 15:30
    (sám, možná s hosty)

9. Telč 20:30
    www.prazdninyvtelci.cz
    (sám, možná s hosty)

10. Zámek Humprecht 19:30
    (sám, možná s hosty)

12. Brno - nádvoří Staré radnice 19°°
    (sám, možná s hosty)

15. Ústí nad Orlicí
    Janouškovo Ústí www.slavekjanousek.cz

21. Frýdek - Místek Muzikantské žně

30. Chotovice u Litomyšle 19°°
    (sám, možná s hosty)

31. Lodenica - Piešťany 22°°
    (sám, možná s hosty)
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    A jen pro srovnání - zřejmě nejstarší zaznamenaná verse Opilého námořníka - John Goss (1928)

http://www.youtube.com/watch?v=LI55yZatPpc&feature=related
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    Mike Settle - What shall we do with the drunken sailor

http://www.youtube.com/watch?v=02lCSqCPsZ4
    PSYION
    PSYION --- ---
    nebo se prostě složit ........
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    PSYION: No, to by bylo fajné řešení.

Kdyby měl někdo možnost propůjčit část ftp na folkové účely, domluvili bychom podmínky v poště. :)
    PSYION
    PSYION --- ---
    chtelo by to ftp=, kambyse ty kotlíkárny naházely. .
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    Na nástěnku jsem hodil rozpis TURNÉ: GLEN HANSARD & MARKÉTA IRGLOVÁ
    BILLIBLIXA
    BILLIBLIXA --- ---
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    http://www.gasbag.wz.cz/tema/rocnik3/cislo12/12-10.htm

Zajímavá reflexe, sledující zkratkovitě charakter protestsongu Karla Kryla a problém "vyčerpání" témat v polistopadovém písničkářství.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    K tem akcim: Prave probiha porta - tentokrat v Revnicich v Lesnim divadle. http://www.porta-festival.cz/
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    A až se z nějakého folkáče vrátíte, neprodleně referujte. Budu tiše závidět, jelikož do poloviny července jsem uvězněn u počítače a diplomky...
    CIPROS
    CIPROS --- ---
    Tak nástěnka se už trochu rýsuje. Doplním ještě výběr z koncertů a weby folkových těles. Kdyby měl někdo nápad, co dalšího přidat, nebo věděl o nějaké nepříliš známé (a přesto dobré) akci, sem s tím!!! :)
    KIDAK
    KIDAK --- ---
    CIPROS: Jj. Vojta Tomáško - Toulavej ... a spousta dalších jeho písniček od "kotlíkáren" v podání loketských Roháčů až po "lehké protestsongy" 90.let a současné bilancování.
    Ale jinak mám záběr širší, jak píšu, něco se mi líbí víc, něco míň. S trochou nadsázky se dá říct,že líbí se mi zásadně to, co je hudebně a intonačně natolik snadné, že to zvládnu interpretovat taky :o)))
    Momentálně jsou u mne v kurzu znovu Nezmaři a těším se na jejich zítřejší koncert nedaleko od nás.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam