úvod
témata
události
tržiště
tržiště
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
autor inzerátu
LAURA_P
Zatím žádné reference.
Inzerát již není aktivní, ale našli jsme jiné inzeráty...
kniha : 21 inzerát
nabízím
Neobyčejně užitečná kniha o webu
Pokud vám do této doby chyběl manuál (nebo referenční příručka, chcete-li), který by shrnoval všechny webové poučky, všechny názory a způsoby myšlení, které se při tvorbě webu musí uplatňovat, prosím, zde ho máte.
Stav: Dost dobrý
Kniha je rozdělena na 4 části:
Plánujeme svůj web
Navrhujeme svůj web
Budujeme web
Udržujeme web
"...A jak už jsem říkal, kniha není pouze suchou teorií. V každé kapitole najdete plno desater, pater, spoustu seznamů, grafů a náčrtků. Text je hodně zaměřen i na praktickou část. Na konci každé sekce je vám nabídnut nevyplněný formulář, který vám má pomoci, nutí vás zamyslet se nad vaším webem.
Neměli byste minout ani rámečky s názvem Neměli byste minout nebo Rady Expertů, kde se vás budou o tématu snažit přesvědčit známá světová jména z oboru a budou předkládat příklady z vlastních webů (Kterak MSN přinutila lidi klepat, Proč byste měli dodržovat webové standardy, …).
Nebudu tady popisovat celý obsah, ale ještě si vás dovolím upozornit na 4 zvláštní kapitoly Do akce: Vyděláváme, Urychlování webových stránek, Zvyšování návštěvnosti a Zlepšení postavení ve vyhledávačích, které vás povedou tzv. step by step při změnách na vašich stránkách.
Poslední kapitola se věnuje přímo lidem a práci ve webovém týmu. Autorka píše:
Slyšela jsem – znovu a znovu -, že skutečným problémem při vývoji webových stránek není technologie, ani grafický návrh nebo šířka pásma či rozpočet. Jsou to lidé. Lidé a politiky jejich organizací.
Proto i kapitola o řízení webového projektu. I proto zkuste knihu nenápadně podstrčit vašemu šéfovi.
Závěr
Pokud vám do této doby chyběl manuál (nebo referenční příručka, chcete-li), který by shrnoval všechny webové poučky, všechny názory a způsoby myšlení, které se při tvorbě webu musí uplatňovat, prosím, zde ho máte. Kniha autorky June Cohenové si mě okamžitě získala. Nepatří mezi ty knihy, které přečtete a založíte do knihovničky. Neobyčejně užitečná kniha o webu se okamžitě stala mou nejoblíbenější knihou o webu. Naučil jsem se jí pravidelně používat při řešení problémů, ale občas si prostě jen sednu, otevřu knihu na libovolném místě a začtu se..."
Anglický originál Unusually Useful Web Book přeložil Jan Kuklínek. Knihu vydalo nakladatelství Softpress v roce 2004.
Možnosti a ceny dopravy
Osobní odběr v Praze nebo zašlu na dobírku (+ 60 kč).
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam