• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    Mnozí lidé při pohledu na jakýkoli druh pavouka propadají nesmyslné hrůze. Pavouci ovšem, až na vyjímky, na člověka útočit nemohou a ani nechtějí .) Sklípkani jsou proslulí z mnoha důvodů. Patří k největším suchozemským bezobratlým živočichům a dosahují také nejvyššího věku.
    rozbalit záhlaví
    EL_NINO
    EL_NINO --- ---
    SYNDROMOW: poecilotheria regalis...mám z ní těžkej respekt...občas na mě útočí přes sklo...
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    SYNDROMOW: todle pedersenka není ...ty nemívají zpravidla žluté přední nohy ze spodu,ale krémové až bílé . Budeto striata či regalis možná ornata.

Jinak článek je dobrým varováním pro všechny chovatele :D
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    EL_NINO: co to mas?
    vypada podobne(celkem zajimavy clanek) http://www.spidy.goliathus.com/kousnuti-poecilotheria.php
    EL_NINO
    EL_NINO --- ---
    MOORA
    MOORA --- ---
    REESHA: Vaganska byl jedinej pavouček,co mi utekl.Tak hlavně pořádně zabezpečit terárko,byla to pěkná šmejdilka .)
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    Rozměry:
    Spodní plocha terária pro sklípkany by měla mít nanejvíš rozměry 50cm délky***30cm šířky,jako minimální jsou pro dospělého pavouka rozměry 30*20 cm.Minimalni výška by měla být 30cm s výjimkou některých stromových druhů.
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    REESHA: vyuzit ho urcite muzes jen mi prijde ze je to pro jednnoho pavouka velke(myslim ze to vylozene neuskodi) pokud je tve tera cca metr dlouhe mohl bys tam dat klidne dve prepazky a chovat v tom tak 3pavouky;)
    REESHA
    REESHA --- ---
    SYNDROMOW: Tak parada, muzu to tak nechat.
    Myslis ze ji vetsi terarko vylozene uskodi? Me prijde ze kdyz uz ho tam mame, ze bych ho vyuzil...
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    REESHA: problem v tom mit dve terarka nad sebou neni;)plno chovatelu ma takhle stohovano x terarek;) btw rekl bych ze pro vagansku to je zbytecne velky prostor
    REESHA
    REESHA --- ---
    od ID MOSX si (pokud stestena popreje) budu porizovat Brachypelmu vagans.
    Mame terarko po hadovi, relativne velky (napriklad necely metr na delku mit bude) a toto sklenene terarko mame hned nad terarkem nasi Uzovky Amurske.
    Vzhledem k tomu, ze jsem tu cetl o alergickych reakcich a vycesavani chloupku techto tvorecku, chci se zeptat, zda neni moznost, aby to nasi Uzovce nevadilo.
    A obecne jestli neni problem mit dve terarka nad sebou (bez viditelnosti z jednoho do druheho) a v tom dolnim 2m had a v hornim sklipkan.
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    Prodám Haplopelma Lividum 0,1 - 3,5 cm v těle
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    MOSX: ahoj, ak by sa dalo tak by som 2 male zobral. si z prahy?
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    MOSX: Tak tak .....bojoval s myší a přišel o ni .Ale to doroste :D

Kdyby jste někdo měl samce Regalis nebo Striaty, tak bych koupil ..nebo vyměnil za půl kokonu .
    MOSX
    MOSX --- ---
    CANADA_TONY:
    Ta prava zadni noha crawshai, to je regenerat ne? je strasne slaboucka ...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CANADA_TONY: miluju poecilotherie!
    MOSX
    MOSX --- ---
    Prave jsem z terarka vytahl a dal do "inkubatoru" otevreny kokon Brachypelma vagans o cca trech stech vejcich, cca za mesic je zacnu rozdavat (pokud vse dobre dopadne), tak kdyby nekdo chtel, stavte se, budou ZDARMA ... jinak je dostanou chameleoni, pavouky milujou ;)

V tydnu sem snad nahodim nejake fotky :)
    CANADA_TONY
    CANADA_TONY --- ---
    Tak tady je něco málo z mého chovu:

Poecilotheria Regalis

Poecilotheria Pederseni

Poecilotheria Striata

Hysterocrates Herkules

Crawshai

Lasyodora Parahybana

EL_NINO
    EL_NINO --- ---

KLATIC
    KLATIC --- ---
    vyfotim ho hned jak se uraci vylezt ze svejch katakomb :o))
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    Boehmei se mi konecne svliknul ve svy tajny chodbe...jupii :o)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    MOSX: no mam 2 samce, takze pujcit ti jednoho muzu. Naky zkusenosti mam, otom bychom se pobavili spis az se stavis
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam