• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    slova... slova nejsou nic a pro někoho všechno, umožňují omyly v komunikaci, slova nedělají komunikaci - každý slyší co chce slyšet, někdo neslyší, někdo slyší víc než je řečeno, někdo mluví tak jako jiný mlčí

komunikace sama o sobě je problém

Byli jste někdy osamotě s člověkem který mluví zcela jiným jazykem? Mluvili jste někdy s němým / hluchým beze slov.

Neexistuje dobro a zlo. Existujem my.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: Hay jsem necetla, ale s tim nastinenym principem souhlasim...

jeste k tomu mam poznamku, ze IMO ta sila myslenky/konceptu funguje lip kdyz je clovek jako by zvnitrnenej, zklidnenej, zmeditovanej nebo tak neco. Plus pokud ta myslenka je multimedialni (doplnena obrazem, pocitem). Jako ze hodinu plavat a pak si opravdu "poradne" infikovat do vedomi treba to 'jsem v poradku' vidim jako rozdil od toho ci to jen tak rano odrmolit jako mantru jak pises.

asociace: lecebne procesy - jako ze pozitivni afirmace svym bilym krvinkam aby makaly na te rakovine, ze to zvladnou atd.

asociace: nektere zdroje uvadi, ze myslenka/koncept, ktery je ve vedomi v okamziku orgasmu se fakt silne "zapise" - prostor pro pozitivni afirmaci jak hrom.

zkusenost: pro mne, jak pracuju s myslenkama furt, je ucinnejsi spis pozitivni afirmace nemyslenkova ale jen nejaka "zazitkova", asi to muze znit trochu uchylne, ale nejakou dobu jsem pravidelne si zpritomnovala takove obrovske zenske telo, ktery ma kdykoliv k dispozici plna prsa mlika, a je teple a uklidnujici a tak.. takovy matersky princip jako ze. A la pozitivni afirmace 'svet je stedre a bezpecne misto'
    a myslim, ze to hafo slape
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    VVOODDAA: to mas pravdu, ale musime se spolu ucit komunikovat, a zatim to jinak moc neumime, i kdyz uz se ladime a umime mezi sebou mnohem vic "citit" - vsimam si toho i na lidech, kteri byli zatim dost zavreny... nekdy je to dokonce docela i vtipny... staci chvili nekde s nekym byt...

a taky je hezke videt, ze ty zmeny se tykaji vsech generaci - no deti jsou samozrejme hodne napred, to je ted videt, ale ze to proste neni otazka veku :)
    VVOODDAA
    VVOODDAA --- ---
    To mám radost že to tady tak vykvetlo.Já věděl že ten termín "Dobro-zlo" bude tak akorát "nakopávací".
    Ani jsem si to všechno zatím nestačil přečíst,ale tolik informací mi i tak dlouho potrvá než si to v sobě zpracuju.Není nadsázka když napíšu,že by to vydalo super knihu.
    Děkuju Dragelovi a všem.

Sorry jestli opakuju něco co už tu je,ale...Chtěl bych jenom vypíchnout že tady jsme na Zemi,a učíme se tady.I tenhle chat,to psaní písmenek je zemský,to mluvení v termínech.....zkrátka tady komunikujeme na týhle oddělený ůrovni a k tomu je fakt nutný se držet těch přesnejch termínů atd....i když bejvaj zavádějící -to se dá doladit pár slovama na víc.
    AŤ ŽIJE TRANSFORMACE :-)))))))))))))))
    N_I
    N_I --- ---
    zajimave......

ja bych se asi zacal smat...pri meditaci..mam takovej ten zaskodnickej gen v sobe..a tohle nejak nedokazu...

ale je fakt ze na kazdyho tohle pusobi jinak.. a proc nenechat lidi dojit k tomu jinou cestou...ikdyz me prijde ultra obtizna...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    N_I: bingo :)

jsem zrovna chtela napsat, ze ja sama vlastne nic nedelam :))) (meditace, channelingy, cviceni... :) )

ale kdyz ono je to prave o tom, ze kazdy potrebuje neco jineho... to vis ty sam prece dost dobre :) ja osobne znam lidi, kterym meditace hrozne pomaha, protoze maji jinak treba problem se soustredenim se, a soustredenim si odpomahaji od zpetnych narazu, ktere po otevreni brany prichazji (protoze to jinak neumeji). opravdu nerada bych komukoliv brala jakoukoliv skolu, ba prave naopak.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    YMLADRIS: jasne, to mas pravdu! jsou to jak ty kvantovy skoky, tak ta prace mezi tim :)

ja osobne si teda myslim, ze nejlepsi, kdyz se k typu te "prace" na sobe clovek propracuje vlastnim hledanim a vlastni pili, nez aby si vybral z predlozeneho, protoze ta "prace" na tom i pri tom hledani hodne posouva sama o sobe... ale jinak samozrejme nemuzu nesouhlasit :) takze klidne hbite do toho a pardon! :)
    N_I
    N_I --- ---
    metody ruznych skol

musi tohle clovek studovat nebo se staci divat okolo sebe tretim okem?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    N_I: droga je spoustecem typu "chytremu napovez" :) (tak jako ostatne jakykoliv jiny spoustec)

jasne prave, ty jsi presne ten pripad :) vidouci... ale jsou lidi, co si klapky z oci proste sundat nechteji, protoze se boji, ze by potom zjistili, ze svet neni tak peknej jako ten film, co si na ty klapky zespod promitaji... a jak se myli... kdyby jenom trochu mohli poznat, jaky iluze se to na sobe dopousteji :) ale tak to holt ma byt. kazdy si musi projit to svoje, protoze zkusenost se neda odzit za nekho jinyho. a je to tak ok :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: toz mozna by byl lepsi nez pojem 'spiritualita' pojem 'transcendence'?

transformovat vedomi si clovek muze treba toluenem az se z nej stane seriozni debil; takze predpokladam, ze topic neni libovolna tranformace, ale ta smerujici kamsi nahoru, do hloubky nebo 'za', cojavim.

jestli se ti chce, napis jeste jednou, jakej je rozdil mezi spiritualni cestou a transofrmaci vedomi
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: z meho pohledu ta transformace je hodne dlouhy proces ... porad se muzou otvirat nove urovne. Pricemz zmeny se muzou dit spontanne, ale muzou se taky boostovat technicky/metodicky (to je na to "prehled technik je pro cloveka s transformovanym vedomim prosimte k cemu?:)

Mne hafo bavi uvedomovat si stycne body metod ruznych skol, pochopit dycky esenci a pak to treba nejak nakombinovat... k cemuz se prehled toho, co tak kde delaji a co si mysli ze je na ceste "k bohu" uzitecne...

ale no problem, ...
    N_I
    N_I --- ---
    je zajimave ze pro me to dycky byla droga spis spoustec...protoze i za strilzliva vidim pohyb kolem nas....je dobra rovnovaha a podle me nedavat samanovi takovej vyznam...

DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OMI: Drogová cesta.

V šamanském světě mají tyhle otvírače vědomí své místo a také svého mistra, který svého žáka vede. Opravdu dáš někomu drogu s tím že "když ti to sedne..." a ono to nevyšlo "Sorry tak to nevyšlo..." To je zodpovědnost?
    Kdo z nás tady který požil nějaký halucinogen měl svému šamanského mistra, který jej neomylně vedl k tozšíření vědomí? Kdo šel po této cestě? Není drogová cesta je výmluva pro nezvládnutí svého života, svých emocí a tak se upnutí k fetu? Je to jako spadnout do vody z mostu. Buď budeš plavat, pokuď víš jak, nebo tě to semele. Je to stav nouze... Ale tohle je jen vytrženo z kontextu, protože má každý nějakou osobnost a cesta k droze ho nějak přivedla a šamani se v evropě nenosí.

Na téma drogy se už nehodlám bavit, prošel jsem si svých 15 let a ty mám. Mám tu cestu, kdy jsem pomalu objevoval to či ono, kdy jsem četl, meditoval i tančil s démony.
    HAWK

Moji jizvu na krku vidí lidé síly. Zkouším s tím pracovat, pokud to jen umím, zatím jsem ale mimo :-))))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    DRAGEL: drogy - tohle tema vidim stejne jako ty, a chtela bych dodat, ze pro cloveka, ktery nastoupil cestu, o niz je rec v tomhle auditku, drogy ztraceji jakykoliv smysl, byt ho predtim mohly mit treba velky... proste a jednoduse nejsou vubec potreba, a jako takove opravdu jenom nici telo.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    YMLADRIS: vědomí není nějakej obrázek na zdi co jde přemalovat, je to stále se měnící a hlavně živá věc, nelze transformovat a měnit něco co se stále mění. můžu změnit tak maximálně přístup k tomu, tak bych nazval svoje osobní znovuzrození třeba "změnou přístupu" k vědomí (ke světu, životu, lidem i sobě). což zní jako mnohem víc práce..

RANGDROL: nicméně na všech úrovních se kopíruje ta samá vlastnost, nic není stálé, vše se mění. jediný co můžu je změnit přístup, transformace vědomí se děje každým nádechem a výdechem..
    F0N
    F0N --- ---
    RANGDROL: Potom uz asi zostava ako hovori Omi iba tych desat rokov prace a sebapozorovania v "beznom" zivote ;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    F0N: pokud je nekdo ale en.pripraveny je,je konkr.zamer,je zde schopnost uchopit a spracovat-potom uz neni potreba lsd;)
    F0N
    F0N --- ---
    Ja mam pocit a suhlasim s nazorom YMLADRIS ze v podstate drogy su spustac nejakej plasticity mysle. To znamena, ze ked je clovek "stuhnuty" vo vnimani nazoroch a mysleni - myslim, ze drogy su idealne na rozhybanie "stojatej vody".

Na druhej strane si myslim, podla vlastnej skusenosti, ze napr. na lsd sa sice rozsiri vnimanie ale pokial na to neni energeticky pripraveny a nejde do toho s konkretnym zamerom pracovat na svojom sebaspoznavani, tak mozu byt nasledky dost zle, kedze nie kazdy vie uchopit to co sa v nom prave deje a spravne to spracovat.

OMI
    OMI --- ---
    Ono není umění nevzít nikdy lahev do ruky a být abstinentem.
    Není ani tak velkým uměním lahev odložit a už s enenapít, stát se abstinentem.
    Skutečným uměním je tu lahev odložit nedopitou a nechat si něco na možná-jindy.
    OMI
    OMI --- ---
    YMLADRIS: jenomže trip (obecně) obvykle neobrací lidi ke spiritualitě, ale prostě k duchovnímu kinu. Pustit si znova ten cirkus s andělíčkama, pocitem všepochopení a tak. Ne pro posun osobnosti, ale pro to kino, pro ten zážitek. A když se duše přecijen s něčím pere, nazveme to bad-trip a jdem se z toho vyhulit. To není spiritualita, to je opilství.
    Takže já bych to tak neuhlazoval, ono ani v kostelní lavici není většina lidí sebezpytujících křesťanů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam