IXTREMIST: si uplne nerozumime....jednak jsem se bavil hodne obecne a celkem mi slo o to, ze zaklad jakehokoli rozsireneho stavu vedomi je (mimo jine) prce s prisunem kysliku do mozku, hyperventilaci jsem nemyslel primo tu Grofovu, hypreventilace je obecnejsi pojem...a to dejchani se da regulovat/udrzet pomoci treba prave rytmicke hudby a tam je treba jista pravidelnost dychani jinak si muze clovek i ublizit, mas pradu v tom, ze se tim da i udrzet "na zemi", ale da se i opak a je to i castejsi jev....a pak srovnavat ty ucinky lze (nemluvim o Grofovi) mam zkusenost s tim jak se uvest do vice mene stejneho stavu vedomi meditaci jako na LSD nebo treba Ketaminu, dalsi vec: k rozpadu ega dochazi v podstate vzdy, pac je to jista faze toho "tripu" jenze se vetsina lidi takhle daleko a casto nedostane nebo si toho ani neni vedoma a necucam si to z prstu, ver tomu, ze mam pres 20 let zkusenosti s cilenyma zmenama vedomi me osoby at jiz s pomoci meditace a nebo chemickych stimulantu, ci oboji a zabyvam se titmo "fenomenem" na te nejvyssi mozne urovni (matematika, filozofie, biologie a biochemie, umela inteligence, psychologie a teologie) takze trosku povysene ti rikam: neuc staryho orla litat :) ...tim nechci rict, ze bych se od tebe nemohl dozvedet neco novyho, ale tohle "peskovani" si vodpust :)
SAGUS: to je obecne dano tou nahlou a velkou zmenou stavu veci, to nemusi byt jen zvuk, to staci prejit ze tmy na svetlo ci naopak, objevi se neco co tam do ted neby, atd...