• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IGRACEKRasterbator - z obrazku rovnou na stenu
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    jooo polystyren zni jeste lip, akorat se spatne shanej naky velky zadaco
    EMIR_KGB
    EMIR_KGB --- ---
    a co takhle ten obrazek pridelat na velky polystyren a bude to mit i prostorovy efekt....samozrejme u mensich obrazku
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    EMIS: u nej musis pouzit fotku ve velkym formatu. nevytvari poloton. proste jen rozseka obrovskou fotku na mensi kusy.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    a co hodne velekej karton, na ten nalepit jakymkoliv lepidlem a pak uz jen pritlouct rohy
    EMIS
    EMIS --- ---
    jeste jeden programek http://posterazor.sourceforge.net/
    tentokrat open source i s verzi pro linux
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    KEPASO: aby se ti dve vetsi k sobe prilepeny papirovy plochy nekrabatili, musis dbat na smer vlakna v papiru (smer varoby - pricna a podelna vlakna). ted jak to srozumitelne vysvetlit bez ukazky...test provedes asi tak: papir pridr dlani cca 5 cm od okraje a druhou rukou jemne ohybej - toto proved po delce i sirce papiru. u te strany, kde je odpor papiru pri ohybu mensi je smer vlakna rovnobezny. poznac si smer tuzkou..takto lze ohybat i u tvrde lepenky, jen to jde hur...kdyz prilepis dve plochy se souhlasnym smerem vlakna, nebudou se kroutit.
    bohuzel u kanc. papiru nemusi platit smer vlakna na vsech papirech stejny (zalezi jak to rezali), tkze v tiskarne ti to asi tezko budou zkoumat...

no a co zaves udelat potom jako nejaky obraz? napr pomoci vlasce
    EMIS
    EMIS --- ---
    No, ze to nepude dolu je mi celkem jedno. Spis me desi varianta ze to pude dolu prubezne a samo. Jeste me napadlo, zkusit nakej silikon pouzivanej ve stavebnictvi. Toho je kupa a nejsou ani moc drahy. Ta zvejka je dobra, ale zas kdyby to melo ty papiry promastit, tak to asi bude vypadat divne ne?
    KLA
    KLA --- ---
    kdysi davno ve svem detskem pokojicku jsem si lepila papiry na zed obycejnym tuhym kancelarskymlepidlem,papir to nekrabatilo a drzel vyborne... je sice pravda ze se to dost blbe davalo dolu,ale jinak v pohode
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    IGRACEK: lino? no to neblazni. to se bude kroutit. rikam lepenka, krytina, nebo nejaky tabule z papirove drti.
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    W3R: jj, mastny fleky na zdi [a casem na papiru] to samozrejme dela...

.. taky by mozna nemuselo bejt marny nalepit to na naky lino a to na zed pritlouct.. ale je to jenom napad a ne ozkouseny :]
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    EMIS: mozna by byl vhodnej nakej lepenkovej podklad asi. archy s vytisklou praci na to nalepit adhezivnim sprejem, kterej vytvori na papire samolepkovou vrstvu. ty spreje maji vetsinou trysku (je lepsi se divat po nich), ktera strika to lepidlo pekne v rovine nebo spis plose, nevim jak to popsat. nestrika to proste v kuzelu = je mozny nanest souvislou vrstvu. ovsem adhezivni sprej se da sehnat od 150kc - 1000kc. ja mam doma jeden a to je teda smejd..strika to takovy cucky lepidla...no hnus. ale na papir jsem to jeste nestrikal.
    k te lepence jeste - chce asi co nejvetsi kus, aby se to nemuselo zase lepit k sobe. to by mohlo vytvaret nepekny velky vybouleniny atd.
    pak se zas ale dostavame k problemu, jak to prichytnout na zed. kdyz by byl ten lepenkovej podklad silnejsi, treba z lepenky 1cm, tak se to muze pak pekne narazit na par hrebicku a dilko tak pekne prilne kezdi :).

taky me ted napadlo - mkrnout se v OBI a podonych kutilskych rajich po nejake levne a lehke krytine. to by mohlo byt fajn reseni.
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    EMIS: tahle mrdka:

to samy dela i Pritt, ale doporucuju to zluty UHU - drzi jak zidovska vira.. odlepeni ze zdi bych se nebal - pokud mas dobry stuky a nemas tam 100 vrstev barvy...

a velkej arch papiru je podle myho blbost - protoze ten bys musel prilepit jeste vic - de o to, ze rozlozis zatez na X bodu. Pokud bys to cely nalepil na jeden arch a ten se pak snazil prilepit, rohy nebudou stacit, to uz je na lepidlo na tapety..
    EMIS
    EMIS --- ---
    Tak co uz to je tu nekdo kdo i realizoval vcetne lepeni na zed? Chystam se o vikendu, kdyz nebude moc narocnej patek. Ale furt nevim jestli shanet jeste neco "pod" ty A4 na zed. Mam strach, ze se to bude odlepovat. Rikal jsem si aspon nejakej velkej arch papiru nejak prilistovanej na zed. Nebo treba stare prosteradlo. Mam pocit, ze jinak to ze zdi pude casem samovolne dol?
    Btw co je zac ta kancelarska zvejkacka? Vubec nevim co si pod tim vybavit...
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    IGRACEK: mohlo by se u toho zajimave usinat :). jeste pri silnem svitu mesice :).
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    uf tak z tohodle by mi asi hrablo...

RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    plánuju něco udělat, takže co nevidět, budou, jen co příjdou penízky frčím do tiskárny ( v brně na konečnáku A3 plnobarevně/kvalitně za 20 )
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    hazejte sem linky na obrazky, co vas zaujmuly nebo vam uz visi na stene... sbiram inspiraci ;)
    VFISA
    VFISA --- ---
    me se libi

IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    takze NOVA ANKETA na homepage [ Rasterbator - z obrazku rovnou na stenu ]
    EMIS
    EMIS --- ---
    IGRACEK: aha, tak omluva to jsem si nevsiml, ze je to tam... Jinak zkusenosti nemam, prave jsi me asi jako hodne lidi inspiroval az ty. Pristup k tiskarne mam a celej mesic jsem si rikal, ze musim nejak ozivit byt. A tohle vypada vazne super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam