úvod
témata
události
tržiště
tržiště
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
autor inzerátu
VIVARATM
reference:
+1
Inzerát již není aktivní, ale našli jsme jiné inzeráty...
MED : 6 inzerát
Prodám : 50 inzerát
nabízím
Prodám MED
Prodám letošní květový med, certifikát kvality ČSV
Včelařím od roku 2008, chovám 8 včelstev v zateplených palubkových nástavkových úlech na rámkové míře 39 x 27,5 v nadmořské výšce přibližně 220m. Včely ošetřuji podle předepsané metodiky Českého svazu včelařů, jehož jsem členem.
Rostlinná skladba lokality, ve které včelařím, mi dovoluje vytáčet převážně květový med. Med vytáčím zpravidla dvakrát.
První medobraní spadá obvykle do první dekády června. Tento med pochází z velké části z nektaru ovocných stromků (z jabloňového sadu pod zahradou), pampelišek a částečně z řepky. Med voní po ovoci a zhruba do dvou týdnů krystalizuje v bílou hmotu. Šetrným ohřevem na max. 45 stupňů lze docílit jeho opětovného ztekucení a žlutohnědého zabarvení.
Druhé medobraní se koná zhruba v polovině srpna - v závislosti na intenzitě snůšky. Med z druhého vytáčení se vyznačuje o trochu pomalejší krystalizací, zachovává si tedy déle svou žlutohnědou barvu a tekutou konzistenci. Zdrojem tohoto medu je nektar z rostlin a stromů, které kvetou v červnu, červenci a začátkem srpna. Jedná se tedy převážně o akáty, lípy, slunečnice, hořčice, luční keře a byliny.
Kvalitu získaného medu nechávám ihned po medobraní prověřit zkušební laboratoří Výzkumného ústavu včelařského v Dole. K medům, jenž splňují normu Český med, zasílá výzkumný ústav certifikát kvality.
Certifikovaný med pak vyhovuje v těchto třech základních parametrech:
- obsah vody (méně než 18%, měl-li by více, docházelo by k jeho zkvašení)
- obsah sacharózy (med neobsahuje cukr, který se do zásob mohl dostat z podzimního krmení včelstev)
- HMF (HMF je látka, která v medu vzniká při jeho zahřátí; laboratorní test zkoumá, zdali nebyl med přehříván, čímž by došlo k poškození jeho biologické hodnoty - ztráta vitamínů, enzymů..)
Samozřejmostí je, že certifikovaný med neobsahuje ani žádná rezidua veterinárních léčiv či jiné cizorodé přísady. Jedná se tedy o kvalitní, čistý, přírodní produkt.
Možnosti a ceny dopravy
130,- / 1kg - možnost odběru na M Hradčanská
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam