• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POLOVIBlackBerry
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    BATY: a o kvalitach aplikaci a systemu na android tabletu mam svuj nazor a neni moc slusny na publikovani takze pokud funkcni tablet tak bych vybiral spis proc BB a ne iPad:D
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    BATY: proc lamborghiny a ne ferari? je jedno jaky si vyberes hlave musi splnovat tvoje pozadavky.

    Ja na BB infrastrukturu presel kvuli podobnosti se staryma palmama a hlavne kvuli ne a ne a neschopnosti vypustit jinak vyborny WebOS. roc u me BBtelefon? Nemam rad dotykove ovladani na psani, chci maximali moznou miru nastaveni a bezpecnosti, chci mensi telefon do ruky ne milimetrove placky co se mi blbe drzi, a taky mi maximalne vyhovuje organizace systemu a jeho moznosti (nikdy jsem nepochopil k cemu lidi kolem widows mobile(specialne hulan), android a windows phone potrebuji mit hlavni obrazovku plnou kontaktu akci v kalendari textu emailu a podobnych prkotin... ridim se tak trochu pravidly GTD a chci o vecech vedet az prijde cas ne se stale stresovat koukanim na ne)

    Proc BB playbook? Libi se mi system a multitasking, libi se mi vykon, blackberry bridge a propojeni s telefonem, vyvojove nastroje a platformy a hlavne ho muzu nosit sebou cely den a pohodle ho vytahnout treba v metru to mi s 10" tabletem fakt nejde a ne ze sem se nesnazil :)
    BATY
    BATY --- ---
    MADBANANA: dobre, kdyz uz tablet, tak proc zrovna BB? Proc ne raci ipad nebo galaxy tab...

    Kdyz chces mit na Palybooku firemni emaily, tak uz je stejne musis mit na firemnim BB, zarizeni musis mit par metru od sebe, tak nechapu, z tohohle hlediska, proc s sebou tu cihlu tahat, kdyz stejne musim mit v kapse Blackberry, abych mel ty emaily i na tom tabletu.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    BATY: Na spoustu věcí :) Především na konzumaci obsahu. Kvůli velikosti na tom nic moc nevytvoříš, ale v nouzovejch podmínkách taky dobrý.
    Co na tom dělám já? Čtu knihy v PDF (jo, vím, že Kindle je lepší), koukám ve vlaku na filmy/seriály, učím se z toho (kromě skript třeba naskenovaný zápisky atd.), pouštím hudbu (PB má i z repráků parádní zvuk), čtu zprávy (třeba na záchodě), atd. Navíc je to parádní na zabavení zlobivýho synovce, když zrovna nemá nikdo čas si s ním hrát - pustíš mu NFS na televizi pres HDMI a máš na chvilku klid. Ale to je asi jedno...tyhle diskuse se vedou už dlouho a vzhledem k prodejům všelijakejch tabletů jsou podle mě připomínky, že je to k ničemu k ničemu :)
    BATY
    BATY --- ---
    MADBANANA: nic proti Blackberry, ale nejak jsem moc nepochopil, k cemu je tenhle vyrobek vlastne dobrej :) Ted jsem si s nim dva dny hral... no nevim... Jako rameck na fotky nebo prkynko na krajeni zeleniny dobry :)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    BTW. Kdy očekáváte reálný zařízení BB10? Teď na začátku května by měli na BlackBerry Jam v Orlandu ukázat (a rozdávat vývojářům) BB10 Aplha device na testování aplikací. Já jsem zatím na Androidu, ale vážně začínám o BB uvažovat (hlavně kvůli klávesnici a integraci s PlayBookem). Jak jste spokojeni s OS7? Mám jít do Boldu 9790 nebo vyčkávat (snad jen) do konce roku na BB10?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MADBANANA: Ad PlayBook - na nyxu se nikdo neozval, pokračování na Aukru: http://aukro.cz/blackberry-playbook-16gb-eu-i2302248842.html
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    RAINBOF: ty jako myslis ze to jde tak ze nahrajes prazdnou mp3 se zvukem do telefonu a zrusis zvuk kamery?:D a ono jde nekde priradit systemove funkci zvuk?
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    EXCITE: RIM vydava fw v soucinnosti s operatory pokud mas curve od nejakeho ceskeho operatora pocitej tak max s tim ze prijde nejakej hodne velkej update ktery je donuti fw vydat jinak na to prdi jak na placaty kamen.

    Muzes si ruzne stahnout verze zahranicnich operatoru kteri se o sve zakazniky staraji a mit tak vzdy nejnovejsi. zacal bych treba na crackberry.com nebo berryreview.com kde pravidelne oznamuji nove fw pro jednotlive pristroje.

    Davej ale pozor aby byl presne pro tvuj typ a pokud pouzivas cestinu musi to byt multilang verze. instalace je pak jen instalace .exe souboru a smazani vendor souboru
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    POLOVI: nahraješ "prázdnou" mp3
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Mam chvilku BB Curve 9360 verze systmu je 7.0 svazek 1680 ..kdyz zkusim dat update systemu, pise ze je aktualni. Ale jestli to chapu spravne jsou novejsi verze..je to tak, pripadne proc je to tak?
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    RAINBOF: netusim co si mam predstavit pod pojmem zlikvidovat zvuk ale kazdopadne aplikaci nemam tak nevim:D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    POLOVI: funguje i zlikvidovat ten zvuk.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    kdyby jste nekdo stale hledat jak vypnout zvuk na fotaku tak nova aplikace ShutUp Camera - Native Camera Mute
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    POLOVI: máš pravdu že informace o spojení do sítě dostává od operátora ale o tom kam se bude telefon připojovat nastavuje vlastník telefonu, do toho mi O2 opravdu nehrabe.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    SCHEEZE: tak jiste, bb poskytuje celkem solidni moznosti nastaveni vzhledem k tomu co vsechno poskytuje ale informovanost operatoru potazmo prodejcu co se BB tyka je u nas primo mizerna. Cloveka co "chytry telefon" slysel jen na tv NOVA a BB se mu libi kvuli klavesnici treba a jde si ho k operatorovy koupit se zrovna potrebnych informaci vetsinou nedostane v nejlepsim pripade ten clovek u pultu aspon vi ze vubec nejake telefony blackberry prodavaji:D

    vetsina dnesnich telefonu pouziva pro nastaveni informace ze site(zalezi co vam operator defaultne posila). BB pak obdrzi servisni knizky s nastavenim BIS a dalsima vecma pozdeji(informacni zprava o zaregistrovani bb od operatora)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    POLOVI: vše se to dá nastavit. Default nastavení zřejmě preferuje BIS, při upgradu systému se nejspíše zapomene nastavení z minulé major verze. Proto máme BB, aby telefon dělal jen to co my chceme aby dělal :-)
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    MADBANANA: problem je ze spousta aplikaci taha data z internetu a je jim celkem fuk jake pripojeni je funkcni vyzkousi vsechny sluzby ktere mu telefon nabidne(wifi, bes,bis,dalsi apn,wap) a prvni ktere se mu povede pripojit pouzije, spousta aplikaci je lajdacky napsane takze se kolikrat ani nezeptaji a pouziji treba bis/bes a kdyz nejde pouziji apn a s wifi si hlavu nelamou vubec a pak je hromada aplikaci jedoucich jen s aktivnim BIS/BES.

    takze rada je vymazat si knihy sluzeb, odebrat nastaveni apn pripadne zablokovat u operatora vsechna apn pripadne si nastavit apn dodane operatorem a vybrat si vyhovujici tarif a nejdulezitejsi je si schovat od vseho papiry protoze co se tyka neceho nastavit jsou operatori nebo spis lidi co to maji nastavit pekni volove :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MADBANANA: no je to slozitejsi a operatorka byla evidentne blbá.
    BIS tarif potrebujes na to abys mohl komunikovat s BIS sluzbama. Na internet ti staci (kupodivu) internet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam