• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    B4NANQUANTUM59 obuvnická poradna
    CONSPIRA
    CONSPIRA --- ---
    HAMAKA: Hipster je clovek ktery nevytvari alternativni princip ale alternativu si kupuje. Hipster casto nechce priznat ze je hipster pohybuje se vetsinou v salonni spolecnosti tim dovrsi pocit odlisnosti vetsinou nenasilne projevujici se nadrazenosti.
    Pak jsou zde konzumni hipsteri kteri si taktez koupi tzv alternativni vizaz jen s tim rozdilem ze se nepohybuji v salonni spolecnosti ale v konzumnich novych produktech tim dosahuji pocit odlisne nadrazenosti
    THERESYS
    THERESYS --- ---
    HEELENA: taky dem. Budem tam tak na pul 6.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    HEELENA: jo jdu
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    HEELENA: Možná jo... Dneska jsem max. na sedavou zábavu, bez potřeby pití alkoholu.
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    V tejdnu du vyzvednout listky do krosu na:
    Novinky - Cross Club
    http://www.crossclub.cz/cs/novinky/994-teatr-novogo-fronta-premiera-automatic/

termin 20.11., kdyby nekdo chtel jit a vzit taky, dejte mi vedet..
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    JAMES23:
    Laurent Garnier - Wake Up ( 1993 ) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=TAvX57LeAZE
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    WAKE UP!

Vernon - Vernon's Wonderland - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=NSh9RCm37SA
    OTZ
    OTZ --- ---
    to sem zapomnel dodat, neschopnost precist vic jak tri radky v kuse je taky naznak hipsterstvi;))
    QYDO
    QYDO --- ---
    tl;dr
    OTZ
    OTZ --- ---
    TIP: se vomluvuju, ze muj vyplod 59 neobsahuje, no..:)
    OTZ
    OTZ --- ---
    DLOUHA_POTVORA: s dovolenim:

za A, "technofasismus" je jakymsi prirozenym doprovodnym jevem vyvoje kazdeho jestera, diktat v podani nsk a komatsu byl nejvic!:) taky jsem mel obodbi, kdy me jina nez rychla a rovna duniva muzika nejen nezajimala, ale snad primo iritovala. ale to bylo jeste v case sumicich kazet nadepsanych "NSK - Subterra", "Metro - Pall Mall" nebo "SP hostomice". s casem a pribyvajicim rozhledem pribyvalo i tolerance atd. to je spis ta vtipnejsi cast:)

za B, hipsteri..jsou takovou zvlastni generaci, ktera sama snad nic neprodukuje, jenom konzumuje a snad i konzum oslavuje. a hlavne se vuci nicemu nevymezuje, neprotestuje, nekriticky prijima skoro cokoliv, co je ji pohodlne. jakasi bezpohlavni "alternativa" je to. dano zcasti nejspis tim, ze vyrostli v relativni svobode, nezazili ten pocit, ze proste musis neco udelat, jinak to pujde doprdele (a proto potrebu neco delat ani nemaji). a hlavne, jakakoli predchozi subkultura (at uz hipici, pankaci, hoperi nebo raveri) se vymezovala vuci generaci predchozi, udelala tlustou caru a zacala stavet vlastni svet (zde odkazuju na manifest SP23). tady se nic takovyho nedeje, jak uz jsem napsal, ze vseho si berou pouze to, co se jim hodi (a to jeste jenom vnejsi znaky, ne tu podstatu). jsou to deti kapitalismu bez vlastniho postoje zocelenyho na "barikadach", proto je mame tak "radi". nerikam, ze je treba je nejak prevychovavat (to uz osud zaridi sam), ale halt jsou snadnym cilem pro nejeden vtipek..:) tot muj nazor, pokud se mylim, opravte me.

"no hipster allowed": http://www.youtube.com/watch?v=gXMggdJjxG4

potreba vymezovani v opacnem smeru znaci potrebu se definovat => pokud se hipstri nevymezujou, ani se nedefinujou. takze definici tezko hledat, ovsem nektery vnejsi znaky jsou celkem snadym tercem: kazdej kus obleceni z jiny kultury, uzky kalhoty, pokud mozno velky brejle, radoby-intelektualni vzhled, typicky salonni kecalek, studuje nebo zevluje, zivi ho rodice, malokdy pracuje.., a HLAVNE si bali ciga, krabicku nikdy nekupuje:)
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    Šmarja proč se hádáte a proč nejste v albertu
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    no tak nektery kluci se umi obliknout, tak jim porad nezavidte kuciii :))
    THERESYS
    THERESYS --- ---
    HAMAKA: mit kus koberce kolem krku?
    HAMAKA
    HAMAKA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: "a vůbec, co je podle vás definice hipstra?"
    :DDDDDDD
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    HKS: ok bro, já se nechci hádat. ten můj první koment byl opravdu stupidní, psala jsem ho trochu pod parou. pardón...
    HKS
    HKS --- ---
    DLOUHA_POTVORA: ale ty jsi to pochopila uplne spatne. Ja si delam srandu jak z "techňáků" tak z "hipsteru" kdyz je neco vtipny, tak je to vtipny.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    HKS: stupidní feedback number2: asi nechápu, co je na tom vtipnýho. nereagovala jsem jen na tu fotku, ale na postoj, co z vás přísnejch techňáků cítím už nějakou dobu, a to je programový odmítání čehokoli jinýho/módního jenom proto, že je to zrovna oblíbený v mainstreamu, nehledě na to, jestli je to třeba dobrý. slovo "hipster" se teď nechutně nadužívá v každý větě, kterou se někdo snaží něco zdissit, jako že je to trapný, stejně jako se dřív o všem nežádoucím říkalo, že je to "diskantní", "šampónský" a podobně. a vůbec, co je podle vás definice hipstra? že někdo nosí bradku a brejle? za mě je to z těch módních subkultur aspoň taková, která je docela dost činorodá a dává docela i smysl. vím, že si z toho možná neděláte srandu ve zlým, ale jsou to přesně tyhle věci, ze kterejch potom vznikají předsudky o všech subkulturách mezi sebou, stejně tak o hipstrech jako o technařích. a neříkám, že bych si někdy z hipstra nevystřelila, jenom už mi to v týhle partě přijde poslední dobou moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam