• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    ANNAWA: hm, tak to musím něco najít a sešít :))) díky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YOCCI: ono to musí být dost dlouhé. Náš šátek má 4,5 metru a byl na velký stůl akorát. Musí to trochu pružit.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    ANNAWA: šátek na nošení miminek? ten nemám :( něčím to musím nahradit. ale dalo by se použít prostěradlo, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YOCCI: normální šátek. Ale B tam moc dlouho být nechtěl ;-) Zkusím mu to nabídnou zase, pravda.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    ANNAWA: jak je to udělané? to je normální prostěradlo? šátek? nebo co to je? to by mohl být skvělý nápad jak zabavit dítě aspoň na půl hodiny, né li na půl dne :D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: přesně to jsem B dělala, máme dokonce ten samy stůl.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    snad nevadí, že to sem vložím. je to úsměvné :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Hodil by se mi klub: Hudba a děti. Není tady něco takového?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHARIE: diky moc...
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    BEBERA: Skeanie jsou uz boty, ale mekke a ohebne, aby detskou nohu nedeformovaly. Ochodi se drive nez klasicke "tvrde" boty, ale jsou urceny k normalnimu chozeni.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    RYBKA: cha! čirou náhodou jsem je zrovna dneska koupila, paní prodavačka je děsně vychválila. tak to jsem ráda
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BEBERA: Právě že dělají, proto z každé vyplynou jiné výsledky a proto ti nikdo neřekne na 100 % "je to takhle a ne jinak".
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: a nedelaji se tak nahodou všechny studie? Proc by se nemohlo nechat rozhodnuti na rodicich, když bude dostatecne velky vzorek, aby výsledky byly reprezentativni. Beztak delaji rodice takova rozhodnut na zaklade doporuceni lekaru, internetu, známých a svých zkusenosti porad. Pro další promenne plati to same jako pro ostatní studie....
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BEBERA: Jak to otestuješ? Experiment typu "jedné skupině dětí dáme pevné boty, druhou necháme chodit výhradně bosky a za 10 let se podíváme, co to s nimi udělalo" nemůžeš udělat z etických důvodů, protože kdyby se ukázalo, že jedna z těch možností je fakt španě, tak jsi tím experimentem členy té skupiny poškodila. A když necháš rozhodnutí na rodičích a pak prostě vezmeš vzorek dětí a posuzuješ zpětně podle toho, co nosily, tak zas nemáš kontrolu nad dalšími proměnnými, které do toho můžou vstupovat, a těch je strašně moc. Proto se ty názory tak rozcházejí. Holt se člověk musí řídit vlastním rozumem a tím, co vyhovuje jemu a jeho dítěti.
    Já třeba sama na sobě pozoruju, že se mi mnohem líp chodí v co nejlehčích botách s měkkou podrážkou a s volným kotníkem, takže si myslím, že na barefoot botách něco je. Na jaře si plánuju koupit jedny pro sebe, pokud budou vyhovovat, tak příští rok půjdu i do zimních. A Malvína zatím těch svých pár krůčků chodí bosky nebo v kožených capáčcích, až přijde čas na chůzi po venku, hodlám taky zakoupit barefoot.

    Mimochodem, zrovna v pondělí cestou do práce jsem na zastávce potkala slečnu, která na sobě měla barefoot boty od Merrelu. Takového něco mezi polobotkama a teniskama. Osmělila jsem se a zeptala se jí, jak je s nimi spokojená a hlavně jestli jí v nich není v tomhle počasí zima. Říkala, že zatím jí zima není, ale na zimu má jiné, taky barefoot, ale zimní. Prý jsou moc pohodlné a co mě dostalo nejvíc - má je 7 let(!), chodí v nich pravidelně a nepotřebovaly jedinou opravu. Které normální boty dneska tohle vydrží? Mně se většina rozpadá těsně po záruce.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    zmenil, ne meni...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: ja vim, je to pro me zahada, ze nemohou na nic prijit, je to zrovna takova věc, která by se dala otestovat. Cviky, které mi fyzioterapeutka ukazala, jsou stejne jako za mého mladi a pristup k botam se meni ode zdi ke zdi...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Nám se do mrazu dost osvědčily sněhule Demar http://www.modadeti.cz/cs/zimni-obuv-boty/1675-detske-snehule-demar.html maj v sobě ovčí kožich a holky z nich nikdy neměly studené nohy (s výjimkou výletu na jaře, kdy už tálo a boty protekly). Do sněhu a mrazu byly super. Ale netuším, jak moc jsou ortopedicky ne/vhodné.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ANNAWA: Na tom něco bude. Ja jsem si pořídila na leto bosy boty pro situace, kdy to naboso nejde a jsem nadšená, ty pocity při chození jsou fakt úplně jiný, než kdyz jsem ted vytáhla zimní boty z loňska..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam