• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    konecne sem se dostal k tem midi remote scriptum, zacinam trosku chapat, nicmene aby mely fejdry max na 0db se mi nedari... neni tu nekdo kdo se v tom taky vrta potreboval bych nakopnout...

tady jsem stahnul zdrojaky puvodniho APC40 scriptu...
    tadyje komplet dokumentace _Framework trid takze je videt co se deje i tam...

v hlavni tride APC40 v metode _setup_mixer_control se prirazujou savle chanel stripum:
    volume_control = SliderElement(MIDI_CC_TYPE, track, 7)
    strip.set_volume_control(volume_control)

je to to spravny misto pokud tyhle radky zakomentuju savle v abletonu prestanou reagovat na apc(krom mastru ten je tam prirazenej zvlast ale to je ted jedno)

vytvoril jsem si teda svoji tridu ktera rozsiruje SliderElement a prepisuje metody send_value a recieve_value

tridu to normalne zkompiluje a nacte, do initu jsem si dal hlasku kterou mi live opravdu pri nacteni scriptu vyhodi takze to bezi... nicmene at prepisuju send_value a recieve_value jakkoliv nic se nedeje, kdyz si tam hodim nejaky hlasky tak je to nevyhodi, kdyz je necham prazny tak savle fungujou vesele dal, pritom podle dokumentace recieve_value dostane hodnotu kdyz pohnu fejdrem a nastavi ji na odpovidajici savli v abletonu a send_value ji zase posila z abletonu kontroleru(coz je u apc jedno pac nema motorizovany fejdry)

nejakej hint?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    KALASOVI23: zdarec, ja se zasekl na tom ze potrebujes placenou verzi MidiTranslatoru.. ale dlouho uz jsem na to nesah, treba nekdo z mistnich na neco prisel
    KALASOVI23
    KALASOVI23 --- ---
    DANCHEZ: zravim tak uz je apc 40 taky doma a hned prvni dotazek psal zes yresil ty momentary butony pouze v ablu muzes teda pisnout jak na to dikec moc kalda
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    neco malo k APC40-64, jestli to tu teda uz nebylo nebo byste pokud byste neznali..

This weeks post is more of a thank you for the great work that Hanz Petrov is doing with his python remote scripts for Ableton Live.These are by far the BEST mods to the APC40 I’ve tested so far, reason being that they’re rock solid! Furthermore, they do NOT require maxforlive at all. The two device chains for download here are “Sequencer Aid” and “Chords”. I will get into detail further in the post

APC40 Aid | JuanLittleDevil
    http://juanlittledevil.com/JLD/2010/10/apc40-aid/
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    KROJC: ten design je fakt na facku.. :) ale jinak wireless kontroler by se hodil, to jo..
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    KROJC: wireless big up. Design hnus...
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    KROJC: tywoe supervosklivej kontroler:) btw trosku OT tady
    KROJC
    KROJC --- ---
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    LANMANCZ: jo uz koukam, to bude asi pro pochopeni vic nez dostacujici, dik.)
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    MONKEYFIGHTER: jasne, chapu, o debugeru teda nevim, ale je jasne ze by se hodil nejaky vystup s chybama. je pravda ze kdyz tam mas preklep tak se to proste nezkompiluje a smitec. mozna je potreba nejakym parametrem spustit ableton v debug modu ? nevim, hadam.

mimochodem toho clanku co sem posilal sou 4 dily. sou tam vsecky. je to zajimava cetba.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    LANMANCZ: jasny ono editor neni problem ale debugger by se siknul a ten by tam mel bejt, pise o tom i ten typek na tomhle blogu ze je tam skryty menu pro debugovani...coz se sakra hodi pac pokud tam mas nejakou chybu treba jen v semantice tak se ti to nezkompiluje a vis prd co se deje...

co se tyce toho framworku vim, uz jsem to studoval mam stahlou celou dokumentaci jak frameworku tak live object api, ale ten clanek co linkujes sem nak minul diky
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    MONKEYFIGHTER: jo neco malo sem si tam na svem apccku upravoval. Ono to funguje tak, ze ableton ma v sobe kompilator, ale ne editor (aspon co vim). uzitecne info je tady :
    _Framework: Introduction to the Framework Classes
    http://remotescripts.blogspot.com/2010/03/introduction-to-framework-classes.html

tady je odkaz na vsechny zdrojaky remote scriptu :
    http://hanzoffsystems.tech.officelive.com/MIDI%20Remote%20Scripts%20PY%207.0.18.rar

funguje to tak, ze ten upraveny skript (py) nakopcis do te slozky midi remote scripts a ableton si to pri spusteni sam prekompiluje (na pyc) a je to ready to use. ja sem si tam menil nejake barvicky buttonu na apccku. mimochodem ten framework co sem nahore poslal odkaz je tam komplet na stazeni a dost podstatne rozsiruje funkce samotneho apccka, ktere v defaultnim skriptu nejsou.
    ARDNOX23
    ARDNOX23 --- ---
    MONKEYFIGHTER: taky ten samej problem.. v pythonu mi to nejde vubec otevrit...
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    nezkousel se tu nekdo vrtat v tech scriptech? v abletonu by melo bejt skryty menu kde by mel bejt debugger pro python, zatim sem vsude jen vyguglil ze by tam mel bejt, ale nevyguglil jak se k nemu dostat...
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    MONKEYFIGHTER: jo ja sem to tak nejak pochopil :)
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    DREDIK: no konci mi trebas jeden track do nej pustim dejme tomu treba vokal co je na zacatku druhyho obcas hodim brejk z bicich toho nasledujiciho tracku, nebo prohodim basu a tim taknejak prolnu konec tracku se zacatkem dalsiho az uz hraje jen ten druhej

trackem myslim jeden muj slozenej track ne stopu v abletonu abych te nemat.)
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    MONKEYFIGHTER: vono vicemene tohle budes delat taky kdyz budes mit nejaky zajimavejsi party zejo, ale muzes pak udelat nejakou zajimavou variaci a nebo na to slehnout po djejsku nejakej jinej part a nebo to muzes uplne cely zkombinovat no moznosti je hafec, ale to tvoje lepeni "tracku" by me zajimalo vetsina lidi hraje sampliky zasebou ty to jako vylozene michas konec s zacatkem jako kdybys mel dva pravy tracky nebo pokracujes dalsima samplama, nevim jestli se vyjadruju dost dobre :) snad to pochopis
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    DREDIK: jj chce to vic matrose, proto ted vicemene micham ty tracky jen tak ze nalepim pres konec jednoho zacatek druhyho a cus, uz aby jich bylo vicero
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam