• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    KRIVOSH: zorgtoeslaag ti žádný obstrukce nedělá, ale musíš mít nejdřív digi ID. To víš, co je? Já mám agis pojišťovnu a je na hovno, stejně jako ostatní holandský pojišťovny :) Dělala jsem si nějakou kalkulačku a vycházela vloni nejlevnějš. Asi bych řekla, že jinak jsou všechny podobný. Jediný co si rozmysli, je jestli chceš základní pojištění nebo s připlacením za zubaře. Já mám bez a zubaře si teda komplet platim.
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    Zacinam makat, takze si asi musim poresit zdravotni pojisteni, zejo... mate nekdo tipy, triky, na co si dat pozor atd... ?

A nezkouseli jste nekdo zadat o prispevek na pojisteni(zorgtoeslag) - jestli s tim delaji nejaky moc obstrukce?
    OLIII
    OLIII --- ---
    MUTHA: Buď rád, žes vůbec dojel :)

Btw..

EVACEK
    EVACEK --- ---
    no počkej větříčku :D v centru je uplná apokalypsa, sundavá se pouť, tramvaje stojej zhasnutý :D

DutchNews.nl - One person killed as winds of up to 136 kph batter the Netherlands
    http://www.dutchnews.nl/news/archives/2013/10/one_person_killed_as_winds_of.php
    OLIII
    OLIII --- ---
    MUTHA: A prodávají tam aspoň něco, co by našinec mohl ocenit?
    MIYU
    MIYU --- ---
    v rotterdamu kvasnice prodavaji v sahan supermarket, myslim, ze maji pobocky i v jinych mestech
    MASABOB
    MASABOB --- ---
    MUTHA: pouzivaj, tady na vesnici (wageningen) pro cerstvej chodim rovnou do mlyna. pekarny snad taky poslouzi.
    OLIII
    OLIII --- ---
    MUTHA: Nebo se stav v Delftu a já ti odsypu ze svojí jednokilový zásoby.

Když jsme u toho jídla, tak poptávám kvásek a kefírový zrna :)
    OLIII
    OLIII --- ---
    MUTHA: Zkus štěstí v http://www.mslovex.nl/index.php a pak napiš, jestli jsi pochodil, ať to nemusím zkoušet sama :)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MUTHA: spis si zjisti jak je to polsky a mars do polskyho kramu :D
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    KRIVOSH: no zatial to nvm zhodnotit /som tu chvilu/ zatial pekne mestecko co som sa stihol prejst kusek
    MIYU
    MIYU --- ---
    PEDANT: joo pravda, tak to byl alkmaar :)
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    MIYU: nene, to co myslis je Alkmaar, Almere je najmladsie NL mesto s planovanou vystavbou (ktora sa az tak nepodarila) a Krivosh ma zial pravdu :)
    MIYU
    MIYU --- ---
    tam jsou ty syrovy trhy ne?
    sme tam jednou byli na vylete, hezke historicke centrum, mensi mesto takze pres noc asi zadnej odvaz ale vypadalo moc prijemne
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    SMOWKY: ja tam budu od listopadu obcas dojizdet za praci - ale byl jsem z vice zdroju varovan, ze to je ten typ mesta, ve kterym nebudu chtit stravit ani o minutu dyl nez nutno :-))
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    nekdo v okoli almere na pivko nebo kafe?? :)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MUTHA: aha.. no dejte vědět, taky bych někdy vyrazila pro půl koše :D
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MUTHA: jak jste dopadli na houbách? :)
    MIYU
    MIYU --- ---
    KRIVOSH: v NL je to jeste trosku jinak protoze zamestnavatel za tebe nic neplati ale jsi povinnen jsi pojisteni platit sam.
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    MIYU: jop, takze v podstate stejna situace, jak maji slovaci v CR(teda az na to, ze kdo ma tu moznost byt pojisten v CR, nema vetsinou duvod chtit slovensky pojisteni, pac tam to stoji za backoru). A pokud je to jako v CR i v tom, ze NL zamestnavatel je povinen platit zamestnanci NL pojisteni, tak je cesky pojisteni s nizozemskym fulltime jobem neslucitelny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam