• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Vánoční baliček ájurvédských bylin / Praha / 330 CZK ]

bylinky pro celou rodinu :)), od každé po menším pytlíčku, ideální na testování, co vám dělá dobře :o)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    STEFAN: pravda, asi ta vodnice zamlžuje ;-))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    STEFAN: tak jestli máš semínka nebo řízek, tak chci, prosím, taky:)
    (a řízek nechci vepřový, a semínka chci opravdu jen od Tulsí:))) )
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    _JOAN_: že se nezeptáš mě ;-)))
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    no vyzkouším a uvidím :o)
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    Nebula: Pepře bych se nebála ;) Chuťově je vynikající, ač je pravda, že krapet "kořeněná" je :)
    Také mám delší dobu problémy s krvácením dásní, na to je dobrá Sumudu z Ajurvédských bylinných olejů. Musím říct, že je to lepší. Dělám to tak, že ráno používám SUPIRVICKY a na noc SUMUDU....
    KOKES
    KOKES --- ---
    NEBULA: tak si dej glycerin:-) já jsem s medem spokojený.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    KOKES: med v pastě? to mi nějak teda nesedí...
    KOKES
    KOKES --- ---
    MARESMON: já používám taky dělané, např:
    5 caj.lz sody (bicarbonate na peceni!)
    4 caj.lz medu nebo glycerinu
    1 caj lz oliv.oleje
    6 kapek esencialni oleje
    spetka soli dle chuti ;)

je to hnědá pasta, zpočátku podivná na chuť, ale dnes už bych ty kupovaný "professional care" do pusy nevzal:-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MARESMON: Taky pouzivam, tyhle i jine, uz leta, a naprosta spokojenost...a k "normalni" zubni paste nejak uz nemuzu ani moc cuchat ;) (kdyz to fakt jinak nejde, muzu ji snest, ale rozdil je obrovskej...)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    MARESMON: to vypadá dobře, jen ten pepř co obsahuje mně zarazil, ale píše se tam, že je trochu pálivá, mnó myslím, že stojí za zkoušku ;)
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    Používám již půl roku ajurvédské zubní pasty http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=2976
    a nemohu si je vynachválit :)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VRINDAVAN: skvělý, dík
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    _JOAN_: http://vaisnava.cz/clanek.php3?no=60 Srí Tulsí Maharani. ;)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    _JOAN_: super,dpbrá volba!;) s pěstováním Tulsí zkušenosti mám,je to náročná rostlinka ale dá se pukud ji člověk dá co potřebuje i trošku té lásky tak se ji daří.měl jsem tři roky Tulsí pak odešla někam jinam odemne;) trošku jsem to přehnal v výsadbou a měj jsem jich asi třicet.
    rád poradím při pěstování.:)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VRINDAVAN: už to nějak dohadujem s troglodytem, ale pokud máš zkušenost s jejim pěstovánim, určitě bych nějaký praktický rady uvítal. Popravdě zrovna pěstitel nejsem...
    Jinak bude v prostoru, kterej je zasvěcenej Lakšmí a na čistotu na hmotný i subtilní úrovni se tam dbá opravdu hodně, tak v tomhle ohledu myslim vše ok. :-)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    _JOAN_: mám semínka Tulsí z pěstovaných rostlinek tady v ČR.
    řízky nedoporučuji je náročná a náchylná. nejlépe rozpěstovat ze semínka,je náročná na čistotu hlavně tu vnitřní i vnější.
    v indii se uctívá Tulsí Maharani (rostlinka). je to symbol lásky k Bohu.
    po jemější stránce pročištuje energii a napomáhá v duchovním růstu. potřebuje harmonické prostředí jinak umírá pokud je majitel či prostředí negativní.
    v ajurvedě má široké použití hlavně jako antiseptikum,pro ty jenž ji ctí má čistě duchovní vyznam a k výrobě léku se nepoužívá.
    tulsí kdysi byla žena a dobrovoně vzala podobu rostlinky aby mohla byt navždy u lotosových nohou Boha. :)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    PALACH: co na to rict :)
    PALACH
    PALACH --- ---
    _JOAN_: máš muj hlas ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam