• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj:)
    Zítra začíná první řednáška z cyklu seminářů o ajurvédské medicíně. Pořádá to dr. Frej. Chystá se tam někdo vás?

http://www.dr.frej.cz/program-2010-2011
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    ASJA: jasny, docetla jsem to az pote, co jsem odepsala:)...jinak s triphalou zadny problemy nemam, aspon myslim:)...zatim jsem vypozorovala jen ty W-balance
    ASJA
    ASJA --- ---
    _PINKY: jak uz sem rekla, beru to spis pro ocistu nez primo hubnuti, nebot zazraky se nedjei a lidi hubnout kdyz spaluji vic nez prijimaji, to je jednoduche. taky menim stravu a pridavam vic zeleniny, tak ty prujmy nebo krece muzou byt i z toho. kazdopadne predpokladam ze bylinky neublizi, takze to beru dal a cekam ze se to srovna.
    a jak reagujes na tu trifalu?
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    ASJA: jo jinak tohle mam naprosto stejny...byliny mam predepsany normalne od ajur doktora, takze nehrozi (snad:), ze by pro me nebyly konstitucne vhodny....prvnich 14 dni (a zejmena prvni tyden) jsem mela dost silny bolesti v podbrisku (presne jako menstruacni), konzultovala jsem to s doktorem a rek mi, at na 21 dni snizim davky vsech bylin (beru jeste imu-help, LKC a triphalu) a potom se vratim na puvodni mnozstvi...a jelikoz mam ty bolesti vzdycky po obede, prisuzuju to W-balance (beru k obedu)
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    ASJA: ja to zrovna ted uzivam (jeste dohromady s 3 dalsima:)...jelikoz to beru asi 3 tydny, nemuzu zatim moc soudit, ale co zatim pozoruju je, ze se temer ztratila chut na sladky (coz teda bylo taky avizovano)...samozrejme to muze byt dusledek nejen uzivani W-balance, ale celkove upravy jidelnicku (pomaly prechod na vegetarianskou stravu, hodne zeleniny - prevazne dusene apod. - tj. potravin s nizkym glykemickym indexem, ktery vede k odbourani potreby "prebijeni" chuti a chuti na sladke)...ale pokud cekas, ze budes sypat kapsle a zazracne zhubnes, tak takhle to nefunguje.)
    ASJA
    ASJA --- ---
    CONTINUITY: asi spis docasne projevy ocisty, neni to ze bych treba mela prujem 3 dny v kuse, ale citim ze to tak nejak "pracuje" a obcas prave mam krece nebo mi neni dobre (to se stalo ted o vikendu). zkusim par dnu vynechat a uvidime. rikam, na plet to melo necekane uplne uzasny ucinek :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ASJA: Aha. Nežádoucí účinky to IMHO určitě mít může, pokud má člověk smůlu a některá ze složek se pro něj konstitučně vůbec nehodí. Skoro každej lék je pro některé lidi nevhodnej. Ájurvédské byliny je lepší užívat na základě konzultace s ájurvédským lékařem. Pokud člověk vychází jen z obecných informací výrobce, nemusí daný produkt nebo bylina zrovna jemu sedět (s výjimkou několika málo velmi univerzálních bylin jako je Tulsí:), a měl by se řídit právě podle svých pocitů, tj. pokud mu to dělá dobře a má dobrý pocit, užívat, jinak neužívat.

Být tebou, vysadila bych to hned ;), a uvidíš. Není to jako chemické léky, kdy nás lékaři straší, že se "něco stane", když je vysadíme (a někdy je to i pravda). Pak sama uvidíš, jestli převažují ty pozitivní účinky, které to má, nebo jestli spíš ty negativní, takže už to brát nebudeš. V tom druhém případě můžeš navštívit některého z několika ájurvédských odborníků v ČR a nechat si předepsat něco, co se pro tebe bude hodit lépe.
    (btw ještě je otázka jaké potíže, jestli je to něco opravdu negativního nebo nějaké dočasné projevy očisty)
    ASJA
    ASJA --- ---
    CONTINUITY: ja nemyslela hubnouci efekt, spis mam posledni dobou trochu strevni potize a prisuzuju to prave uzivani toho w-balance. pozitivni ucinek zatim pozoruju pouze ten, ze se mi vyrazne procistila plet. tak jenom jestli to s tema strevama tak ma byt nebo jestli je ta reakce spis nezadouci a co se stane az to brat prestanu treba...
    kazdopadne dik za nazor.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Výborný tip mi přijde to, co na té stránce doporučují: užívat při hubnutí jako doplněk také Triphalu :)

Zrovna ji užívám, tedy ani omylem ne na hubnutí ;), ale ten pročišťující efekt je krásnej a během redukčních procesů se určitě může hodit.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ASJA: Organic India je dobrý seriózní zdroj.
    Složení přípravku rozhodně může proces hubnutí podpořit.
    Konkrétní výsledky budou záviset na řadě faktorů:
    - na tvojí konstituci a zdravotním stavu
    - na tvojí váze a příčinách nadváhy, kterou chceš shodit (tj. tvém životním stylu)
    a s tím souvisí to, co je podle mě hlavní:
    - co dalšího pro hubnutí uděláš.

Nevím, nedokážu posoudit, jestli takový přípravek může pomoci člověku, který nezmění nic, tj. bude jíst a žít pořád stejně, jestli díky lepšímu "spalování" a pročištění organismu stejně něco zhubne. Pokud ano, bude ten výsledek asi velmi individuální podle metabolismu a dalších faktorů.
    A jako podpůrný prostředek při dietě a změně životního stylu to bude také účinné různě.
    Můžeš si dohledat informace o obsažených bylinách a udělat si obrázek sama, na netu je toho o jejich účincích dostatek, stačí zadat název do Google a za pár sekund jsi tam :)
    Konkrétní zkušenosti asi spíš na zahraničních webech a diskusích, vzhledem k relativní vzácnosti produktů Organic India u nás považuju za málo pravděpodobné, že tento klub čte někdo, kdo zrovna tenhle zrovna na tohle zkoušel ;) (jestli čte, tak to je super samozřejmě :o))
    Ale zkušenost jiného člověka ti stejně řekne velice málo o tom, jak to bude fungovat tobě, to bys musela mít k dispozici databázi podrobných reportů s údaji o autorech a vybírat si lidi, kteří s tebou mají hodně společného :)
    ASJA
    ASJA --- ---
    ahoj, chtela bych se zeptat, mate nekdo zkusenost s timhle pripravkem?
    http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=5419
    W-balance, Organic India
    zajimaji me osobni zkusenosti, vedlejsi ucinky a tak. klidne i do posty. diky!
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Stefane, smazala jsem to z pozvánky, neměla jsem z toho úplně dobrý pocit a přikláním se k tvému názoru.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    STEFAN: Samozřejmě, že testování nemůže nahradit pořádnou diagnostiku.
    Ten pán mi to nabídl, s tím, že je to takový rychlopostup pro situaci na akci, kde na pořádnou diagnostiku jaksi není prostor. Zabývá se mj. prodejem ájurvédských bylin, pomocí testování předepisuje Bachovy esence, které fungují výborně :)

Taky mi to nepřipadá optimální, ale zase lepší než vůbec žádné zacílení. A také se nejedná o vůbec žádné rozhodnutí o léčbě, na základě toho tomu člověku uvařím jeden čaj :) a řeknu mu, ať jde na pořádnou diagnostiku k odborníkovi.

Jinak ty směsi jsou připravované tibetským lékařem pro různé zdravotní účely tak, aby sedly co nejvíce lidem, samozřejmě je potřeba maximálně zdůrazňovat, že si hlavně každý má zařídit vyšetření a předepsání na míru.

Děkuju za reakci, beru ji na vědomí, tvého názoru si vážím, a ještě zvážím, jestli na to testování vůbec někoho posílat.
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    CONTINUITY: Nezlob se Conti, ale aby mi někdo kyvadlem testoval, která bylinka se mi hodí z těch ajurvédských, to je zhruba stejně přímé a účinné, jako když si budu kyvadlem nechávat určovat, na který film mám jít do kina..
    Ani kyvadlo ani tabulky nemůžou nahradit diagnostiku zkušeného ajurvédaře..
    Chápu Tvé nadšení pro ajurvédu, ale trochu sebereflexe by občas neškodilo, jinak je z toho cirkus, zmatení hledajících a poškození dobré věci..

Chce li člověk něco dělat, má to dělat pořádně, jinak dochází ke strátě znalostí místo jejího prohlubování.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ Ájurvédský bar a energetické obrázky na Minervě / vystavagallery show / 27.2.2010 / CR - Praha - Tyršův dům, Újezd 40, Praha 1-Malá Strana ]

Tento víkend, Malá Strana, možnost ochutnat spousty směsí z těch nejlepších bylinek, mňam-mňam :)
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    ...opet reference:)...mate nekdo nejake zkusenosti?...Dr. George Eassey...dik
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Gotu Kola, BIO / Praha / 140 CZK ]

Další bylinková nabídka.
    Gotu Kola je vysoce sattvická bylina pro čistou a klidnou mysl.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _PINKY: Teď jsem si od něj koupola knihu Ájurvédské recepty pro zdraví, ta působí velmi sympaticky.
    Z doslechu zkušenosti dobré :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam