ahoj,
bohuzel jsem letos na pruvodu nebyl a mrzi me, natoz kdyz sem pak cetl ruzne positivni i silne negativni reakce na vysledek pruvodu. Web i tuhle diskuzi jsem procet, tak napisu par postřehu, který vám třeba pomůžou, nebo vas naopak zvednou z židle .)
- hodne se priklanim k tomu positivnimu postoji celeho pruvodu, ktery by mel vyzdvihovat předsnosti veg* , než ukazovat na stávající špatný postoj většiny. to si myslim že vetsinu lidi odrazuje uz jen z toho duvodu, ze jim nekdo rika co delaji spatne. Nikdo nema rad kritiku. Myslim ze
LEMUR to napsal vyborne.
- osobně bych to lidem podal pres trend dnesni doby, kterym je urcite "zdraví životní styl" a s tim ma vegerainstvi asi nejvic spolecneho. Poukazat na to, jak je veg* zpusob zivota prinosny pro lidsky organismus atd. a samo taky poukazat na to, jak je konzumace masa nezdrava a monotoni. Takovych prednosti a zaporu se da najit spousty.
Ale taky bych nezapomnel uvest i problemy spojene s veg*stvim. Rozhodne lepsi tyhle problemy vyzdvihnout a napsat rovnou, nez kdyz pozdeji pripadny zajemce zjisti co je strasak B12 a zalekne se. Bude rozhodne lepsi, kdyz se o tom dozvi rovnou a férove, nez kdyz to bude sam hledat a dostane zkreslene informace.
- dalsi duvod ktery by mohl oslovit lidi je ekologie. Informaci a dukazu se da taky najit kvanta (ekostopa apod) . S tim souvisi pro me zajimavý pojem "trvale udržitelný rozvoj", ktery musi proste oslovit kazdeho, protoze se tyka hlavne jeho deti...
sorry, mozna pisu zbytecny veci ktery jsou vam jasny, ale mel jsem cas, tak jsem se rozepsal .)