onehda na varne rihane /cca 2-3 roky zpet/ cast ex cibulci party grilovala na kusu mramoru udajne odloupleho v discolandu silvia... rikali tomu lavovej kamen... tady je k tomu nejaka story:)
"Tak jsem začal zjišťovat, kde zpracovávají mramor. Aby to bylo dostupné pro stavbu. Bohužel v okolí Prahy byl tehdy pouze jeden jediný zpracovávatelský závod, který dodával mramor. Další nejbližší byl až na Moravě asi 80 kilometrů nad Brnem. Zkusil jsem ten u Prahy. Oficiálně by mi mohli vyhovět nejdřív v horizontu dvou tří let. Tak dlouho čekat jsem v žádném případě nemohl
Nejprve nic nešlo, ale zasunul jsem mu dvacet tisíc do kapsy. Měl jsem různé částky takto připraveny. Spokojeně si je prohlédl a já mu říkám: „To máte, šéfe, na čokoládu pro děti. To není úplatek, nic nechci, pouze abyste začal vážně přemýšlet nad mou zakázkou."
„To je ono, přesně to jsem myslel. Ten beru!"
Chlápek se usmál. „Synku, to je nejdražší mramor na světě. Metr stojí 80 000 Kč. To je carrerský mramor, italský. Tím Římani obkládali své chrámy a sochy nejlepších mistrů jsou právě z tohoto mramoru. To je kámen, ze kterého tvořil sochy Michelangelo a další. Proto je také tak i drahý. Možná v sobě zrovna tento kvádr ukrývá sochu Piety nebo nejkrásnější ženu na světě, kdo ví!" Zasmál se.
„No, rozhodně tento mramor potřebuju na taneční parket a vyleštit. Bude skvěle odrážet světelné efekty, když je drahý." Šéf udělal a napsal „Praha" na jediný bílý zářivý bílý blok.