CYBERWOLF: nechci rozjíždět flejm proti G+, protože se mi líbí, že škodí FB.
Ale jinak je to katastrofa: nulová integrace s Gmailem a Gtalkem (to, že jde překliknout do vedlejší záložky, to není integrace!), nemůžu si třeba kliknout na někoho v Gtalku a přidat si ho do přátel.
Circles jsou dobrý nápad, ale přijde mi, že někteří lidé se mi přidali 2x ... a hlavně jsem vůbec nedokázal přidat do přátel ani člověka, od kterého mi přišla pozvánka ! a ani mi ho G+ nenašel, když jsem ho hledal.. teprve dnes si přidal do přátel on mě a tak jsem si ho mohl přidat taky.
s tou elegancí to prostě nevidím nijak slavně: jinak, VŠECHNO je lepší ne FB... to je jako že v roce 1945 lidi FAKT vítali Rusi, protože by po těch válečných letech vítali i ďábla, nebyla to propaganda. a v roce 1989 jsme věřili, že prostě BUDE lépe - protože všechno přece muselo být lepší, než to umakartové pokrytectví, které nás obklopovalo... takže potud ano, pokud G+ odláká lidi od FB a FB přestane být automaticky jedinou volbou na e-zinech a blogách co se týče "To se mi líbí" a komentářů - tak super. ale samozřejmě doufám, u toho lidi nezůstanou... spíš že se objeví nějaký systém umožňující přemigrovat svůj komplet profil z jedné social-enabled domény na jinou, pokud vzniknou sebemenší pochybnosti o dobrých úmyslech hostitele, případně i přemigrovat svá data na svůj server bez ztráty funkčnost.
(BTW taky paralela Bitcoin vs. FB: informace o moderačních bodech a počtu sdílení je ve skutečnosti velice podobná problematice vedení účetnictví a tedy provádění online finančních transakcí.... jsou tam některé podobné požadavky, akorát finanční transkace bývají jen dvoustranné, zatímco sociální interakce typu např. sdílení či moderace jsou vícestranné - ale požadavky jsou podobné: např. utajení před třetími stranami které nemám v přátelích, apod.)