• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    LURA: z tohohle pohledu sjem se na to nepodivala. Ale i tak mi prijde divne, ze se spis podporuji potraty nez porody....
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: A vím přesně, o čem mluvím, protože když mi nedávno nevyšlo těhotenství a já nechtěla na revizi, čelila jsem dosti silnému tlaku ze strany lékařů. A řešila jsem právě i možnost tohoto léku, bohužel v té době marně. I když jsem si nakonec "ustála" svoji volbu potratit přirozeně, bylo to dost stresující. Takže si myslím, že všechny, které někdy musely na revizi kvůli zamlklému těhotenství a vědí, jaká jsou rizika chirurgického zákroku, registraci Mifegynu stejně jako já uvítají.
    LURA
    LURA --- ---
    ZORBOVA: Já bych to naopak viděla pozitivně jako první krok k tomu, že se někam posouváme. Nejde totiž jen o miniinterrupce, ale taky o spontánní potraty a zamlklá těhotenství v prvních třech měsících - a k těm doteď nebyla žádná alternativa a ženy byly dost násilně nuceny jít na revizi. V zahraničí se právě v těchhle případech používají tyhle tablety, ale u nás nebyly schválené. A myslím si, že právě odklon od toho řešit vše "kudlou" a nechat to projít spontánně může mít naopak dobrý vliv na to, že se časem rozhýbou i záležitosti kolem porodů.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZORBOVA: zijeme v dobe, kdy je hlavne dulezity rejzovat.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    teda prijde mi opravdu silene, ze stat chce zenam zakazovat rodit doma a pak schvali prodej potratove pilulky. WTF?? Kde to zijeme?
    LURA
    LURA --- ---
    YEETKA: Jen to, že to riziko krvácení o něco vyšší. Ale není tak vysoké, jako když má někdo poruchu srážlivosti a nebo je po porodu císařem. Ivana říkala, že většina krvácení při domácích porodech se dá zastavit oxytocinem, který má každá PA sebou.
    LAURA
    LAURA --- ---
    tady jsem dohledala jeden článek ohledně toho případu Zuzany. Tedy předpokládám, že je to ono.. http://zpravy.idnes.cz/...i-stat-chce-vice-chranit-deti-pgf-/domaci.aspx?c=A110922_213608_domaci_hro
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LURA: prosím, víš něco víc o možnosti krvácení v případě porodů, které jsou časově blízko sebe?
    upřímně se možnosti vykrvácení lehce obávám, je to bohužel takový velký strašák.. za nedlouho mě čeká druhý porod a snad proběhne opět doma..
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LURA: achjo.
    LURA
    LURA --- ---
    LOMILOMI: Ale když ono by to tak nevyznělo, tak bylo třeba to "trochu" přeformulovat ;-)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LAURA: prave ze jim nehrozi ! Hemoragie jsou zapricineny vyvolavanim, neprirozenýma kontrakcema a jinyma zasahama lekaru. Cetla jsem ze za poslednich 10 let nebylo zaznamenany jediny umrti na krvaceni pri domacim porodu. Na rozdi od porodu v porodnicich, ze.
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Ano, každý porod má svá rizika, ale oni chtějí poukazovat jen na jednu stranu mince. Je to stejné, jako s očkováním, taky má má svoje pro i proti, ale nám vtloukají do hlavy, že existuje jen a pouze ta dobrá stránka. Upřímně bych možná dala raději svoje dítě očkovat, pokud bych dostala dostupné objektivní informace, protože na propagandu jsem háklivá a tuším za ní podraz a taky mi chybí to, na základě čeho si udělat úsudek.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LURA: mně by vůbec nevadilo, kdyby v článku psali, že při akutním krvácení v rámci porodu doma je rodička ohrožena na životě, nepopírám, že porod doma má svoje rizika.. ale takovýmhle stylem "Vykrvácení při porodu aneb Proč rozhodně nerodit doma"? Když už tedy píšou, že "nejzávažnější komplikací, která může při porodu nastat, je vykrvácení. To představuje hlavní příčinu úmrtnosti žen v souvislosti s těhotenstvím v ČR", proč taky nenapíšou, ke kolika z těch úmrtí dojde v porodnici? Asi by jim to do článku moc nepasovalo..
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Přesně! A už nikdo nenapíše, že nejvíc komplikací, které končí masivním krvácením, vzniká urychlováním porodu, používáním prostředků proti bolesti, které ochabují svalstvo dělohy, sekcí a nebo tím, že předchozí porod byl sekcí. Samozřejmě, že i tak existuje riziko krvácení, ať už kvůli poruše srážlivosti a nebo tehdy, když jsou porody časově blízko sebe, ale je jich mnohem míň a dost z nich se dá vyřešit i při porodu doma s porodní asistentkou, která má u sebe oxytocin. A ty velmi závažné se naopak někdy nedají vyřešit ani v nemocnici. Takže je to hrozně zavádějící. Z bodu A do bodu B se mohu dostat po silnici autem a nebo třeba lesní pěšinou. Ovšem poukazovat na to, kolik lidí se vybourá v autě a potřebuje rychlou lékařskou pomoc a že tudíž není bezpečné chodit lesní pěšinou, kam se sanitka tak rychle nedostane, je demagogie.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LOMILOMI: hlavně je ten článek zavádějící, zejména nadpisy. Třeba tohle mě dostalo "Hemoragie... Hrozí zejména matkám, které rodí doma. Přesněji řečeno - nehrozí jim více než ostatním ženám, ale ...." Jako :))) to je panečku žurnalismus.
    LILY
    LILY --- ---
    Iniciativa reprodukčního zdraví
    http://reprodukce.tumblr.com/
    LURA
    LURA --- ---
    LOMILOMI: Ano. Protože mi to připomíná ten vtip o mužích, že nám pomáhají vyřešit problémy, do kterých bychom se ovšem bez nich vůbec nedostaly.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LURA: "ach jo", jakoze blaboly?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TABBY: no na případné připomínky nebo stížnosti je čas i po porodu..

jinak souhlasím s tím, že aby se věci měnily je potřeba, bohužel mnohdy i konfrontace a aktivní účasti těch, které jsou nespokojené..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam