• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    Salé distro bylo na rychtě, reporty si můžete přečíst tady
    [ KMTQ59R2D23rdHandUPMHDKTLKK / partyparty / 19.7.2013 / Zbytek sveta - ČR- sleduj- upřesníme. ]
    SARMING
    SARMING --- ---
    KVIIIK: Myslim, že každej přemýšlející shoplifter, který není zároveň kleptoman, ví, že Salé není nadnárodní korporace a ani nevykořisťuje žádné "nepřizpůsobivé", takže to myslim nebude potřeba :-D...
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    SALE: doporučuju před diskuzí sklidit promítačku, distro i kasu :D
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Co je to shoplifting ? :D
    SALE
    SALE --- ---
    Zitra bude nakonec zavreno a diskuze o alkoholu a drogach se presune na podzim. Vsem se omlouvame!
    SALE
    SALE --- ---
    dneska je k večeři je pizZa!
    SALE
    SALE --- ---
    V programu se objevily ještě dvě akce:

    18.07. 19:00
    Přednáška: Shoplifting

    Čórka nebo akt protisystémové subverze? Na shoplifitng se dá zajisté nahlížet z různých úhlů pohledu.
    Proto jsme pro vás připravili přednášku zaměřenou na tento společenský fenomén, jejímž cílem by mělo být nastínit posluchačům/kám veškeré argumenty pro i proti. Součástí přednášky bude samozřejmě i diskuse, ve které každý nalezne prostor pro vyjádření svého názoru a postoje.

    25.07. 19:00
    CrimethInc. v Praze: Diskuse nad anarchistickou strategií

    Americký anarchistický kolektiv CrimethInc je jednou z nejznámějších anarchistických skupin současnosti vůbec. Díky svému kontroverznímu přístupu se na něj snesla nenávist levice, státních represivních složek i mnoha tradičních anarchistických organizací, na druhé straně si ale získal spoustu příznivců. Významnou roli sehrál i v nové vlně zájmu o anarchismus na přelomu milénia.

    Od poloviny devadesátých let je bezesporu jedním z nejproduktivnějších a nejambicióznějších anarchistických projektů na území severní Ameriky. Jeho členové procestovali kontinent tam a zpátky v rámci nesčetných přednášek a akcí, vydávali knihy, časopisy a další literaturu (prvního vydaného titulu Fighting for Our Lives se prodalo na 650.000 kopií) a publikovali reportáže z prvních linií protestů, pouličních nepokojů, kampaní proti represi a dalších dobrodružství.

    V rámci diskuze v Salé se bude mluvit o demokracii, konsenzu a souhlasu; v USA jde o významné téma v souvislosti s hnutím Occupy, kdy tradiční anarchistické rozhodovací procedury jako právě konsenzus byli použity proti anarchistům. Zájemcům o diskusi je doporučeno si předem přečíst následující dva texty (není to ale podmínkou!): http://www.crimethinc.com/blog/2012/04/29/poster-series-what-does-democracy-mean a http://www.crimethinc.com/texts/recentfeatures/breakwith.php

    SALE
    SALE --- ---
    Červencový newsletter a program

    Tady můžete stahovat nové číslo Salé newsletteru:
    http://sale.s.cz/news/07_2013.pdf
    (pomoc s tiskem a distribucí je vítána, jako vždy)

    A tu je program na červenec (pár akcí bude v průběhu měsíce ještě doplněno):
    Infocentrum Salé
    http://sale.s.cz/index.php?clanek=program
    SALE
    SALE --- ---
    Pár novinek ze Salé

    Koncem minulého měsíce u nás proběhla otevřená schůzka. Jak bylo patrné už z pozvánky, jeden z důvodu k jejímu svolání byla potřeba vybídnout širší okruh lidí k aktivnímu zapojení do chodu našeho infocentra. Setkání, i přes ne zrovna velký počet příchozích, naplnilo některá z našich očekávání a našlo se pár jedinců, kteří mají chuť k provozu Salé přispívat.
    I přesto jsou ale věci, na které stále nestačíme. Jak už jsme zmiňovali dříve, z infocentra, kde fungovalo několik kolektivů, se postupem času stal prostor, o jehož program i praktickou údržbu se stará pouze úzký okruh lidí, který se zcela pochopitelně časem vyčerpal.
    S létem do Salé přichází pár dočasných změn. Vzhledem k tomu, že se hodně z nás chystá cestovat, najíždíme na omezenou otevírací dobu. V průběhu července, srpna a pravděpodobně i září bude otevřeno pouze v úterý a ve čtvrtek a ve vybrané dny, kdy bude probíhat nějaký program (který během léta nebude tak bohatý, což platí zejména o srpnu).
    Dalším problémem je naše aktuální finanční situace. Nájem je téměř každý měsíc doplácen z našich kapes, nedávno nám navíc přišel nemalý nedoplatek za energie z minulého roku. Otázku financí bychom do boudoucna rádi řešili systémem pravidelných dárců, který se celkem úspěšně uplatňuje v podobných místech v zahraničí i v ČR. K tomu by měl sloužit účet, jehož číslo brzy zveřejníme. Nechceme nikoho žádat o závratné sumy, jako spíš o jakékoliv odlehčení pro nás už tak dost těžkého břemene.
    Co přijde po létě záleží především na tom, jestli se najde dostatek lidí ochotných věnovat Saléčku svůj čas a energii. V době před jeho otevřením bylo pražské anarchistické hnutí hladové po podobném prostoru, nyní ale máme pocit, že nadšení z něj u většiny lidí opadlo. Upřímně doufáme, že ho zde po prázdninách znovu najdeme společně s lidmi, kteří budou chtít na Salé pomáhat se službami, programem nebo propagací akcí.
    Nechceme, aby tato zpráva působila jako fňukání, ani se nechystáme Salé zavřít. Aktivní zapojení se do jeho fungování je ale v tuto chvíli vítané více než kdykoliv předtím.
    SALE
    SALE --- ---
    Ahoj! Dneškem počínaje máme prázdninovej provoz a to jest úterý a čtvrtek od 16.00 do 22.00, jinak nic.
    MYKO
    MYKO --- ---
    kdyztak zejtra odpoledne u sousedu, pridte si pustit nakej ten punk, ja to neposloucham ;)


    SALE
    SALE --- ---
    Salut,
    rádi bychom vás pozvali na benefiční koncert pro agregát, kterej proběhne v neděli 30. června, v 17h na Cibulce. Idea celý akce je taková: jde nám o to vybrat základní peníze pro koupi agregátu. Ten by měl bejt ve společným vlastnictví punx a volně k dispozici tomu, kdo by si chtěl udělat venkovní akci. Tohle bude první benefice, uvidíme, kolik se vybere a po létě možná uděláme ještě jednu.
    Cítíme, že venkovní koncerty maj zvláštní kouzlo, jsou nabitý úplně jinou energií, volností. Punk byl kdysi mimo jiný taky subkulturou chudejch, ulice a předměstí, a tam by se moh zase vrátit. V době, kdy veřejnej prostor Prahy kolonizovaly auta, reklamy, montovaný krabice supermárketů, je důležitý usilovat i o nabourávání týhle prostorový hegemonie. A tohle jedna z možnejch cest: jednou za čas udělat happening, událost ve městě, ve kterým žijeme a ve kterým by se lidi mohli opět setkávat a na jednom místě strávit trochu společnýho času.
    Na koncertě bude krom kapel taky občerstvení, gril, venkovní oheň a bar. Zahrají Remek, Or, Peleton, Hlinomaz, dále nová kapela bejvalejch členů Daleko, a Marnost, což je novej black metalovej projekt lidí z Remek a Gattaca (slibují pořádnou hlukovou smršť). Vstupný bude kilo, výtěžek z akce půjde celej do základu.
    BENEFIT PRO AGREGÁT NA CIBULCE at Cibulka (Praha) on 30 Jun 2013 – Last.fm
    http://www.last.fm/event/3627386+BENEFIT+PRO+AGREG%C3%81T+NA+CIBULCE+
    ALVIN1985
    ALVIN1985 --- ---
    EMMMA: přednáška byla zajímavá-škoda že tam přišlo tak málo lidí
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    romsky holocaust vcera - diky za skvelou prednasku!
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TECZKA: my kupovali trojbaleni ktery vyjde hafo levne (da se i vyzvednout) a rozdelili jsme si ho s 3 lidma www.bioobchod.cz/akce-veg1-multivitamin-cerny-rybiz-3ks-za-699-kc/d-78267/
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    zdravím, prosímvás, kde v praze nejlíp (myšleno nejlevěnji) sehnat veg1?
    SALE
    SALE --- ---
    Trocha punku na pulce (je to tak trochu benefit na Salé)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam