• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    Tady je další číslo newsletteru: http://sale.s.cz/news/01_2014.pdf
    A tady je program na leden (už je tam skoro všechno, doplní se jen pár věcí. V newsletteru je to kompletní) http://sale.s.cz/index.php?clanek=program

    Pokud můžete pomoct s tiskem newsletteru, tak pomožte! Dík!

    Jo a otevíráme až 6. ledna a pak už klasicky pondělí až čtvrtek..
    SHM8
    SHM8 --- ---
    je tam dnes někdo? jsem se nemohl dobít dovnitř .)
    AHJA
    AHJA --- ---
    kafe už je, i zrnkový
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    dnes v salé kafe bylo :)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SM3: pred tydnem kava nebyla, taky bych pokoupil

    jinak moje shaneni kary je u konce.anebdiuky id SMYSLOV!!
    SM3
    SM3 --- ---
    Máte zrnkovou zapatistickou kávu?
    Je stále možnost si nakoupit soju, fazole aj.?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    prosim nemate nekdo auto a byl by jste ochoten nam zitra pomoct pro dobro veci?:)

    zitra od 10:00 budeme tocit video FNB v Sale.vsecko je skvely a zality sluncem, az na to, ze mi doslo, ze mi ukradli auto, v kterym jsem byl zvyklej vozit videotechniku:) sice disponujeme jeste specialnum tuningovym vozem Nissan Micra, ale tam sem rad, ze se vejdu sam:)proto shanim nekoho, kdo by byl ochoten me v 9:30 nabrat s vecma na Pankraci a odvezl do Sale.odvozn zpet uz bych si asi nejak prez den zajistil.hlavni je se tam dostat rano

    jde o jeden tvrdej kufr cca 30x40x130cm a pak 4tyce(tenky, takovej skladaci mechanismus kamerovejch koleji ala zebrik) asi 160cm

    vejde se to do kombika.neni potreba dodavka.mozna by se to veslo i do obycejny oktavky treba, kdyby se dali slozite sedacky

    trochu to hori, tak prosim kdyztak dejte vedet na 777919695

    DIK DIK!!
    KLEMENT
    KLEMENT --- ---
    Hej! Doražte zítra na BIS večer do Salé. Pivo, vegan langoše, primitivové z Kladna a Prahy a samozřejmě dobrej dokumentární film "Confessions of an Undercover Cop" o Marku Stonovi - fízlovi, co se infiltroval do britského eko-anarchistického hnutí v kterém se pohyboval přes 7 let.

    Začátek 19:00, v angličtině bez titulků, 47 min.

    Více o filmu:
    Confessions of an Undercover Cop - Series 1 - Episode 1 - Confessions of an Undercover Cop - Channel 4
    http://www.channel4.com/programmes/confessions-of-an-undercover-cop/episode-guide
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    V následujícím týdnu bude v Salé docela nabitej program. Tak koukněte na pozvánky a doražte..

    Pondělí 09.12. 20:00
    Diskusie: výsledky volieb do VÚC na Slovensku a ich dopad na budúcnosť

    Cieľom diskusie je priblížiť priebeh a výsledky volieb do VÚC na Slovensku. Reč bude o predvolebnej kampani, finančných prostriedkoch vynaložených na volby o výsledkoch volieb a v neposlednom rade o ich dopade na celospoločenské dianie. Zameriame sa hlavne na rapídny vzostup krajnej pravice, zanalizujeme jeho príčiny a dôsledky. Každý, koho daná téma zaujíma je srdečne vítaný.

    Úterý 10.12. 19:00
    Diskuze: duševní zdraví

    Svět patří bláznům
    Protože šílenství je všude kolem, rozhodla jsem se na Salé jeden večer věnovat tématu duševního zdraví. Při setkání s člověkem, co má psychické problémy závažnějšího ražení spousta z nás neví, jak se zachovat. Chodíme kolem dotyčné/ho po špičkách, zlehčujeme jeho/její problémy nebo se mu/jí prostě vyhýbáme. Ačkoliv ve skutečnosti bychom mu/jí rádi pomohli, jeho/její situace je pro nás natolik nesrozumitelná, že z ní raději vycouváme, abychom nezpůsobili víc škody než užitku a nebo abychom si zachovali aspoň svůj zdravý rozum. Takhle to ale být nemusí a ani by být nemělo, tím spíš že se v anarchistických kruzích rádi oháníme slovem solidarita. Jak můžete pomoct člověku, co prochází psychickou krizí? Jak se stavíte k hospitalizaci v psychiatrických léčebnách nebo k užívání antidepresiv? Jestli máte pocit že se vás tohle téma týká, přijďte si 10.12. popovídat do Salé.

    Středa 11.12. 19:00
    Debata na téma sexuálních asistentek pro lidi s postižením + promítání filmu Scarlet Road - A Sex Worker's Journey

    Jak fungují sexuální asistentky pro lidi znevýhodňované normativními koncepty normality? Existují vůbec u nás? Jak pracují ve světě? Jak znevýhodňovaní lidé pociťují svoji sexualitu? Povídání s Kateřinou Kolářovou, která se zaměřuje na disability studies, a projekce filmu Scarlet Road - A Sex Worker's Journey.
    Energická blondýna Rachel Wotton studuje vysokou školu, s přítelem jezdí na motorce, ale především miluje svou práci – poskytování sexuálních služeb. Rachel se specializuje na lidi s hendikepem, kteří tvoří polovinu jejích zákazníků. Vedle své práce spoluzaložila nevládní organizaci Touching Base, která pořádá workshopy o lidech s hendikepem a jejich přístupu k sexu. Film australské režisérky Catherine Scott představuje dva z jejích stálých klientů – Marka a Johna, kteří se pohybují na elektrických vozících a se svým okolím komunikují pouze pohyby obličeje. I tito muži však mají své sexuální touhy a představy. Johnův zdravotní stav se po nocích strávených s Rachel dokonce lepší a on objeví pocity, o kterých si myslel, že je kvůli roztroušené skleróze už nikdy nepocítí. Dokument dává nahlédnout nejen do nejintimnějších chvil ze života těchto mužů, ale také boří tabu spojená s lidmi s tělesným hendikepem a také s lidmi poskytujícími sexuální služby.

    Čtvrtek 12.12. 16:30
    Mamatata podvečer: respektovat a být respektován

    Diskuze o neautoritativním a respektujícím přístupu k dětem podle knihy Naomi Aldort "Vychováváme děti a rosteme s nimi" a učebnice efektivních komunikačních postupů "Respektovat a být respektován" kolektivu autorů_ek. Přijďte si popovídat o tom jak si povídat!

    Pátek 13.12. 19:00
    Workshop: všechnu moc imaginaci

    Další z workshopů rozvíjející tvořivost a fantazii.

    Neděle 15.12. 18:00
    Velká benefiční večeře: řízečky s bramborovou kaší a dezert

    Benefiční žranice v Salé zatím slavily celkem úspěch a mnoho lidí přišlo podpořit jak sebe (narvaným pupkem) tak konkrétní projekt, jemuž byl benefit určen. Třetí benefiční večeře bude v prosinci směřována projektu Green Action a těšit se můžete na řízečky (sojové a seitanové) s bramborovou kaší a salátem a k tomu sladký zákusek. Trochu jsme slevili ze svého "junk food" strandartu, ale i tak věříme, že se přijdete nadlabnout, poklábosit s přáteli a trochu pustit chlup. Jídlo bude za dobrovolný příspěvek. Začínáme v 18:00.



    BARUSHA
    BARUSHA --- ---
    dnes:

    Beseda: drogově závislí aneb co o feťácích možná nevíte
    Infocentrum Salé
    http://sale.s.cz/index.php?clanek=akce&akce=384
    plus benefiční večeře pro potřebnou osobu (více info na místě)

    tak doražte a předsudky nechte doma:)!
    SALE
    SALE --- ---
    Newsletter - prosinec
    Další číslo newsletteru s programem můžeš stahovat tady: http://sale.s.cz/news/12_2013.pdf
    Program už se nám podařilo z velký části naházet na web, tak se na to koukni a přijď! Pokud můžeš tisknout a roznášet newsletter, tak budeme moc rádi. Poslední dobou s tím máme trochu problém. Dík!

    Infocentrum Salé
    http://sale.s.cz/index.php?clanek=program
    SHM8
    SHM8 --- ---
    dneska jsem dal info dvěma ztracenejm duším z různejch koutů Evropy, který nemaj rádi vydělávání peněz, televize a tak, ocitli se tu v ČR a teď by se na zimu potřebovali nějak oblíct, možná i najíst.. tak snad v pondělí dorazí a budou ok...
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    Mě bylo trochu šoufl, tak jsem nedorazil, ale hodně mě to mrzí.
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    Bylo to výborný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam