ROMANITO: no ty vole! rozhovor mi teda prijde spis dost zbesilej, ale jeste zbesilejsi mi prijde to, kde vychazi (coz ostatne asi nebude nahoda). omgh, imperativ, se na ty stranky jejich podivejte!
"Cílem uvedeného sdružení je formou informačně preventivních projektů primární, sekundární prevence vzdělávání občanů v oblasti sociálně patologických jevů zejména se zaměřením na problematiku extremismu..."
a kdyz se pak podivam na jeho odpovedi v rozhovoru (viz napr. ta dole), cela ta jeho prednaskova cinnost na sale a vubec jeho pronikani mezi lidi, ktery se kolem sale pohybujou, na me pusobi dost podivne aneb neutralizovat extremismus je treba, ze.
Čím si vysvětluješ, kolik třeba i mladých lidí má dnes sklony k extremistickým postojům, ať už ultrapravicovým, tzn. k neonacismu a xenofobii, anebo naopak tíhne ke krajní levici? A vidíš mezi těmito dvěma názorovými proudy nějaký zásadní rozdíl?
Extremismus je extremismus, ať je doprava, nebo doleva. Když procházíme vývojem, v adolescenci se učíme vnímat svět a život v celé pestrosti. Nic není černobílé a my nejsme víc než ostatní. To je zralý přístup. Extremisté nabízejí jasný, jednoduchý návod. Nemají schopnost být tolerantní, respektující, přemýšliví a zvažující. To všechno mě buddhismus učí. Je to náročnější, ale plnější způsob života. A nejsem tak osamělý. Ostatně spolupracuji s mladými anarchisty a přednáším a beseduji s nimi. Je to moc fajn.