• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NERASISMUIniciativa Ne rasismu!
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    VYHULENY_UFO: no já bych spíš předpokládal že na to "zjistit jaka je situace" snad jsou v dnešní poměrně zbyrokratizované době nějaké analytické týmy které jedou podle nějakých standardizovaných postupů a používají statistické údaje.

Naopak osobní zkušeností se vždy nutně dojde k výsledku zkreslenému, protože bude vždy odlišný od případné osobní zkušenosti případně získané v jiném místě na té samé lokalitě (byť by tím jiným místem byl hned vedlejší barák). Taková zkušenost bude zaplevelená subjektivními nadbytečnými detaily a její výstup bude k ničemu (resp. k žádnému řešení opravdu systémové povahy nepovede).

Jinými slovy: Kocáb takto se stěhující kamsi za Teplice by mi dost připomínal Johna řítícího se služebním autem k místu kde byl právě překažen nějaký teroristický útok (nebo o co že to tenkrát šlo).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: no, at delam jak delam, nenasem jsem 5 duvodu, proc nemate rat romy. tedy to, ze jste nezastavil cloveku v nouzi (nevite jestli mu nekde v prikopu neumiralo srazeny dite), neni moc velky hrdinstvi....

KEMAL: hm. protoze, kdyz mas zajem o obor, ktery delas, tak se snad jdes presvedcit sam na vlastni oci, jaka je situace. to je jako by neurochirug operoval mozek bez toho, aby se aspon jednou podival jak vypada. Tady nejde o vek, navic v 55ti si jeste dost mladej....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ať každý kdo sem chodí napíše sem 5 důvodů, pro které nemá rád Romy. Díky. ( zděláme z toho pak mozaiku )

Dnes jsem jel 20 km z bydliště do většího města na rentgen a to už v 6:20h ( pro důchodce je to čas čerstvý ). Z auta jsem videl jak do kopce po krajnici jde cikán, cca 25 let, a stopuje. Udělal jsem si v nemocnici rentgen a ještě jedno vyšetření a pak si ve městě vyřídil pár věcí a jel jsem cca v 10h zpět domů do malého města. Ten cikán tam na té státní silnici stále mával na stopu, a pomalu šel, ušel asi 2 km a spíš postával a mával. Nikdo mu nezastavil. Jsem dost přesvědčen, že tam stojí ještě teď odpoledne.... ( v tom vedru 31st. celsia. )

...proč ty cygoše nemáme rádi. ?... proč ? Proč mi nebyla sympatická onehdá skupinka cikánek, kdy nastrojená matka jako Lolobrigita,.. vedle kráčel synek rovněž nastrojený jako rychtářův syn jel na přepychové tříkolce, pak maly klučina, nastrojený, matka tlačila přepychový kočárek s miminem, kouřila retko, vedle s ní šla kamarádka cikánka, naparáděná jako kurva z E55, obě se chechtaly, dost nahlas a také ta druhá kouřila ... foťák jsem bohužel neměl po ruce.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ne že bych se do toho chtěl nějak vměšovat, ke Kocábovi mám vesměs neutrální vztah, ale pozastavovat se nad tím že se někdo ve svých 55+ letech nechce stěhovat do nějaký prdele (byť jen na přechodnou dobu) a vyvozovat z toho že "proste podojil eu a nazdar" mi příjde spíš jako oslí můstek než jako plnohodnotný závěr
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CERNAAMODRA: myslis bile vyzirky jako napriklad michael kocab...?? ten je uplne jasnej... pokud si pomatuju, dokonce ho zvali coby zmocnence pro prava vsech lidi nekam na sever, aby si u nich zkusil bydlet.. nejdriv se vymlouval, ze tam nejni internet a kdyz mu radnice nabidla mobilni pripojeni, tak zmlknul a uz se nikam nehrnul.... :0) proste podojil eu a nazdar... :)
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    VYHULENY_UFO: Nelíbilo se mi spojení "bílí vyžírkové z neziskovek", šmydlyboys a tanyny, nelíbilo se mi, že i pod obyčejným odkazem na zajímavý článek se hned musí rozjet "jaká národnostní menšina? vždyť nejsou žádnej národ, spojuje je jen kriminalita..."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CERNAAMODRA: jaka reakce se ti presne nelibila, ze cikani jsou takovy zvlastni narod s vlastni reci, historii, ale s minimem literatury.. to i po tech zidech zustala aspon Tora...
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ten odkaz na wiki dával právě někdo uplně jinej, jen se mi právě moc nelíbila ta reakce...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CERNAAMODRA: no, sice nevim co si vlastne chtela rici, ale rozhodne je to dojemny... kdyz uz si dala ten odkaz na wiki, tak me celkem zaujalo toto:

K romské národnosti se veřejně hlásí 13 150 lidí. Méně než k Rytířům jedi ze Star Wars | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/...rodnosti-se-verejne-hlasi-13-150-lidi-mene-nez-k-rytirum-jedi-ze-star-wars
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    Tak si jdu vylít srdíčko. Nadzvedla mě reakce na jeden příspěvek na FB a následně dost překvapilo zjištění, že "ostatním" diskutujícím to přišlo upně v pohodě a strašně se podivovali kde jsem přišla na to, že ta reakce je negativní. Tak teď přeýšlím, jestli je to fakt jen mnou... co myslíte?

Příspěvek:
    Odkaz na tuhle stránku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Romsk%C3%A1_men%C5%A1ina_v_%C4%8Cesku

Reakce:
    Cikáni nejsou žádný národ-absence,dějin,jazyku,stát nebo území,kde by se jako národ vyskytovali.............wikipedie...

Národní příslušnost je formována na základě působení různých faktorů, především geografických a jazykových, ale také politických, ekonomických a náboženských. Příslušníky národa většinou spojuje společná kultura, historie a jazyk, často i hospodářský život a obývané území......co je spojuje po celém světě je negramotnost,kočování,destrukční chování ke svému okolí,hrubé chování a kriminalita,.............

(no jo, ale to by do značné míry mohlo v principu platit i na Židy. Ti neměli svůj stát skoro po 2000 let.)

nech si ty fóry -spojuje společná kultura, historie a jazyk,...stát není podmínkou. u nás měli a mají synygogy,své spolky a pod...........cikáni mimo šmydliboys a tanyny žádné spolky nezakládají-všechnu aktivitu dělají bílí vyřírkové z neziskovek...............
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Zdroj : http://www.denik.cz/...tr-pecina-hodla-nabrat-tisic-policistu-chtel-by-i-navysit-platy-20130712.html

citace : Ministr Pecina hodlá nabrat tisíc policistů, chtěl by i navýšit platy

reakce : což prej bude navýšení o 9 miliard Kč měsíčně ze státního rozpočtu, pro těchto 1000 nových lidí u PČR. Jenom mzda !…, a co každýmu přidělit kancelář, stůl, židli, na stůl počítač…pak více uklizeček, více tepla, 1000 nových bude chtít policejní oblečení…atd. atd. odhadem další 1 miliarda. A ostatní policajti v ČR prej by měli mít navýšení platu o 5%. Čili 40 000 policajtů x 30 000,-Kč x 5% = 6 miliard Kč měsíčně. Dohromady navýšení 16 miliard. Za to by se už dala zaměstnat armáda cikánů, co křičí, že nemaj práci, tedy přibližně 10 000 osob za 15 000,-Kč měsíčně. A těchto 10 000 osob by uživilo v rodině nejméně 25-30 tis. osob . To není až tak zanedbatelné. A o to ušetří stát i na „dávkách“, těmto se nebudou vyplácet, sumu, dalších 16 miliard.– Jenže v tomhle státě se myslí né hlavou ale „pozadím“ : nebudeme přeci strkat do cikánů, když si můžeme budovat elitu policajtů. Že ? Ta ovšem, i kdyby narostla o 1000% nikdy nevyřeší ten „cikánský problém“. Lidi budou nasraný stejně i kdyby bylo půl národa policajtů a samozřejmě že z 10 milionů nasraných lidí se „vyplaví“ 10 radikálů ( v každém městě ), co budou házet na policajty při demonstracích kamení…
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Allah nám seslal Ivo Ištvana...kdyby jemu podobní byli všichni na všech českých státních zastupitelstvích, otřásala by se česká kotlina na třetím čísle Rychterovy stupnice a třáslo by se strachy 20% obyvatelstva ( co nemají čisté svědomí z devadesátých let když se privatizovalo )...; co přinese vývoj následujících 20 let (?)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Policejní řediteli Martine Pecino.
    Dnes jste řekl v "Otázkách Moravce", že vzhledem ke 136 ti zadrženým anarchistům, musíte posílit po celé zemi počet policistů. Úúúžasné. ! ! úžasné řešení "nálad". !! To aby jste zvedl stavy ozbrojenců o stovky či možná o tisíce, protože tu máme krom Budějovic, taky Chomutov, Most, Ústí, Rumburk a dalších 100 měst v Česku, kde lidi cikány nemaj lidi, a kam se tyto nepokoje rozšíří. ( na dalších 20 let, dokud ... ) A možná by jste, Pecino, měl postavit celou armádu, protože ty cikány nemá rádo veškeré obyvatelstvo. - A těm těžkooděncům hlavně přidejte na platě ! Je vidět, že máte super myšlení "jak na ně"....( ..namísto toho, aby jste už za těch 20 let demokracie, co ona cigánům svědčí, maj se jako prasata, vymysleli v Parlamentu konečně nějaké rozumné řešení. ) Cigáni se prý na tu práci těší. Není jeden jediný rozhovor reportéra se skupinkou cigánů kde by si nějaký cikán nepostěžoval, že práci nemá a že jí chce.
    To není problém cikánů, to není problém extrémistů, to není problém všech obyvatel ČR, to není problém policistů, to je problém váš, vážení poslanci !!

Tady je návrh na řešení : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/u0/u0_273.doc
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Cizinec není zločinec, znělo před ministerstvem vnitra - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=784184
    _PU
    _PU --- ---
    donedávna senátor za ods. jupí.

NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Přijďte na vlastní kůži zažít jaké to je být cizincem v České republice v akční pouliční hře. Již příští sobotu v rámci Refufestu na Kampě v Praze [ Migrantská hra na RefuFestu / ostatniother / 25.5.2013 / CR - Praha - Park na Kampě, Praha ]
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Ve dnech 15.-17.1.pořádá Iniciativa Ne Rasismu ve spolupráci s Antifou Vídeň a kolektivem Salé mobilizačně-informační tour k antifašistické demonstraci proti plesu na neonacisty napojených buršáckých spolků. Na ples se sjedou významní fašisté, rasisté, antisemité a popírači holocaustu z celé Evropy. Místní antifašisté a antifašistky, které jako již tradičně přijede podpořit celá řada antifašistů z okolních zemí včetně České republiky a Slovenska, se však postarají o to, že akce slavících fašistů neproběhne tak, jak by si mnozí z nich přáli. Přijeďme je podpořit i my!

15.1.2013 od 19hod se uskuteční informační večer k demonstraci v žižkovském Salé v Praze (Orebitská 14), den na to ve stejný čas v brněnském infoshopu Pelech a konečně ve čtvrtek 17.1. pak v bratislavskému antifašistickém klubu Obluda

Kdo máte zájem dozvědět se, co jsou vlastně buršácké spolky, podrobností o pozadí konání plesů a antifašistických demonstrací proti nim či praktických informací neváhejte a dorazte na mobilizační večer nejbližší vašemu bydlišti...

SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Prsa jsou symbolem mateřství, ne sexu, brání se zoufalá Ukrajinka | Lidé | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/prsa-jsou-pro-mne-symbolem-materstvi-ne-sexu-brani-se-zoufala-ukrajinka-1a2-/lide.aspx?c=A121206_195944_ln_domov_ani
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Zdravíčko, tento víkend se iniciativa Ne rasismu objeví na festivalu Vlčkovice. Promítnem nějaký filmy, rozdáme letáčky, prodáme trika... dáme o sobě vědět (a o průserech, kvůli kterejm existujem).
    Výborná statková atmosféra, kdo potká ovci, má bod!
    Příjezdem na festival podporujete Statek Vlčkovice o.p.s., která statek rekonstruuje a buduje v něm sociální bydlení pro sociálně znevýhodněné rodiny
    [ Vlčkovicefest 2012 / festivalfestival / 13.7.2021 / CR - Stredocesky kraj - Statek Vlčkovice, o.p.s. Vlčkovice 1, 257 03 NeustupovGPS: 49°37'52,186'' N, 14°42'54,246'' E ]
    STATEK VLČKOVICE, o.p.s. - Úvod
    http://www.statekvlckovice.cz/festival
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam