• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YARINHudební festivaly (převážně elektronické a převážně v Evropě)
    YARIN
    YARIN --- ---
    a co se tyce letosniho programu, tak pro me osobne byl v porovnani s minulymi roky jeden z tech min zajimavejch, jenze letenky jsem kupoval jeste pred tim, nez vubec neco zverejnili, takze clovek si holt nevybere. pedera jsem videl na podzim dvakrat, lakker na jare v neone byli lepsi (tady byl navic jen dara sam), tumor daleko lepsi prostredi na unsoundu, ale jsem rad za anenona, helma, marinu rosenfeld a bena vida a taky golden disko ship.
    YARIN
    YARIN --- ---
    tak par postrehu -

vekovej prumer publika je tak 40+, asi i diky financni narocnosti cely akce - letenky plus hotel a strava se za tech par dnu vysplha pres desitku jen to fikne, takze nactiletejch hipsteru tam clovek fakt moc nepotka. Na druhou stranu naslednej servis je fakt top - shuttle busy na koncertni vecery, ktery se odehravaj v jinym mestecku, opulentni bankety s horama eno nuno jidla mezi koncertni casti a naslednou afterparty, ktera se kona v 5* hotelu s non plus ultra vyhledem na ocean (coz ve vysledku znamena, ze clovek utraci akorat za obedy, protoze snidane jsou formou svedskejch stolu v cene ubytovani v jednom ze tri festivalovejch hotelu, ktery jsou od sebe v dochazkovy vzdalenosti peti minut).

zhruba dve tretiny navstevniku jsou nemci - coz ve vysledku neni takovy prekvapni, kdyz clovek zjisti, ze festak je vlastne nemeckym offshootem spolecnosti digital in berlin. zalozil ho strasne sympatickej typek jmenem michael rosen, takze je to podobny, jako okupovani chorvatskejch plazi britskejma festakama. a portugalci na to litat na madeiru evidentne moc penize nemaj, o mistnich ani nemluve. krome par portugalcu jsem tam potkal nejaky belgicany, francouze (viz dal), svycary a brity, minimalne pulka nasvstevniku tam nebyla poprvy a ty zbyly s nadsenim rikali, ze chtej priste zas:)

koncerty zacinaj az v pul desaty vecer, takze pres den ma clovek cas dat nejakou tu turu podel levady, plus jeden den je festivalem organizovanej spolecnej trip na nejaky zajimavy misto ostrova (kazdej rok jinam)

to vsechno v souvislosti s kapacitou max 200 lidi dela z madeiradigu (letos uz trinactej rocnik btw) fakt rodinnou akci, kde je strasne jednoduchy se zacit bavit s vystupujicima umelcema, organizatorama i samotnejma navstevnikama, mezi kterejma je navic taky dost hudebniku (seznamil jsem se tam napriklad s francouzem pascalem savym, kterej vydava field rec a ambienty mimo jine u labelu Eilean - https://eileanrec.bandcamp.com/album/adrift, nebo typkem, kterje driv delal vizualy pro monolakea a aktualne pracuje s thomem yorkem), takze idealni misto na sesbirani novejch dobrejch kontaktu, v coz jsem tak nejak i doufal a snad se to v pristim roce odrazi v lineupu nektery dalsi silent_night.

suma sumarum festak, kterej minimalne jednou rozhodne stoji za to navstivit (ja bych si to v budoucnu milerad zopakoval), idealne priletet tejden predem a spojit to s procestovanim ostrova, kdyz uz tam clovek je. pripadne zustat dalsi dny po, kdy zacina nekolikadenni artfilmovej festival vicemene ve stejnejch lokacich.

YARIN
    YARIN --- ---
    zdravim z Madeiradigu aneb gastrosonickyho festivalu pro hornich deset tisic v perle atlantiku. az se vratim zpatky z jara do zimy, tak napisu vic, zatim snad jen, ze pristi rok sem chci zas, haha.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BRETA: tak ses dival na minulej rok, protoze vetsinou to tam visi do ty doby, nez tam daj novej rok a jelikoz mi prisel mail s vyjadrenim k tomu, tak se vazne nehadej...
    BRETA
    BRETA --- ---
    CMLKA: na stránkách bylo, že tenhle měl bejt dvacátej.. ale nechci se hádat, protože už to stáhli .)
    ušetřím korunky... jestli pojedu na Habitat
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BRETA: no ale 20 let prave bylo letos zeano...
    BRETA
    BRETA --- ---
    ROBOTON: tak to je vtipny.. zrovna takovy pekny kulaty vyroci
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    BRETA: fusion 2017 nebude...v newsletteru stalo, ze davaj pauzu a dalsi bude az 2018...
    BRETA
    BRETA --- ---
    registrace na Fusion se rozbíhá o půlnoci .)
    SQUEAKY
    SQUEAKY --- ---
    YARIN: och me gusta :) jeden aj druhy :)
    YARIN
    YARIN --- ---
    SQUEAKY: btw dedekind cuta mozno videt pristi sobotu v praze, jeste s martinem jenkinsem coby the house in the woods (jinak taky pye corner audio)
    YARIN
    YARIN --- ---
    SQUEAKY: olalaa, rikal jsem si, ze je po unsoundu cas vyrukovat s prvni varkou, to to dlouho netrvalo:)
    SQUEAKY
    SQUEAKY --- ---
    CTM 2017 – 1st Announcement
    First Wave of Confirmed Artists & Projects
    CTM 2017 – 1st Announcement :: CTM Berlin - Festival for Adventurous Music and Art
    http://www.ctm-festival.de/festival-2017/welcome/ctm-2017-1st-announcement/
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    sry za spam, ale pro jistotu

Lunchmeat Festival 2016 Special Opening – The Well (Koreless / Emmanuel Biard)
    25/10/2016

* Oficiální zahájení Lunchmeat Festivalu 2016
    * Národní galerie v Praze – Klášter sv. Anežky české
    * A/V kompozice představí fyzické vlastnosti zvuku, laserů a jednoho obřího zrcadla
    * Tato show je součástí poslední tour tohoto projektu
    * Přilehlé zahrady budou otevřeny již od 12.00

[ Lunchmeat Festival 2016 Special Opening / festivalfestival / 25.9.2016 / CR - Praha - Klášter sv. Aněžky české ]
    https://www.facebook.com/events/1785105711731859/

YARIN
    YARIN --- ---
    ROBOTON: a hlavne jsem diky tomu probirani lajnapu zas objevil nejaky novy jmena, co jsem neznal, hlavne svedaky Gidge a pak kosmische italodisko haha
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    YARIN: jj to misto je genialni !
    YARIN
    YARIN --- ---
    ROBOTON: jou! je na nastence, tenhle tejden jsem ho predstavoval, hlavne ta lokace je TOP
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    hodne zajimavej festak ve Svedsku
    Into the Valley
    http://www.intothevalley.se/itv/

Adulla Rashim, Abelle, Axel Boman, Baba Stiltz, Bella Sarris, Ben Klock, Ben UFO, Bicep, Daniele Baldelli, Dixon, Dj Clea, Dorisburg, Ellen Allien, Four Tet (live), George Fitzerald, Gerd Janson , Gidge, ,aidl & Lindstrøm , Hunee Jamie Principle Janina , Johanna Schneider, John Talabot , Joy Orbison, Kerri Chandler, Kim Ann Foxman, Kink, Kornél Kovàcs, La Fleur, Levon Vincent, Majkel, Marcel Dettmann, Martin Kling, Maya Lourenço , Mirja , Move D , Nastia, Nils Schéle, Nina Kraviz, Olof Uhlin, Omar S, Paranoid London, Per Hammar, Prins Thomas, Raresh, Ricardo Villalobos, Rollerboys, Roman Flügel, Rødhåd, Sonja Moonear, , Tama Sumo, The Black Madonna, tINI, Tornado Wallace, Young Marco, Zip

MIKEH
    MIKEH --- ---
    Mame navic jeden listek na Nachtdigital vcetne odvozu z Prahy, kdyztak posta.
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    my nakonec na tenhle festak s bandou:
    3000GRAD FESTIVAL 2016
    http://www.3000-festival.de/
    az se vratim podam report :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam