• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

rozbalit záhlaví
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Nechcete někdo boudu ze zeleňáka? Pravda, kola to nemá, ale dalo by se to hodit na dvouosý vlek ;) Není to bez práce, na estetice by se dalo zapracovat. Natřela jsem to před 3 rokama blbou barvou, která hned vyšisovala. Ale je to offgrid bydlení ready to use ;)

https://dum.bazos.cz/inzerat/209101070/obytna-bunka-tiny-house-obytna-nastavba.php

MBL409
    MBL409 --- ---
    Konečně máme pořádnou koupelnu :-)

SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    expandujem

MBL409
    MBL409 --- ---
    Tak taky přidám jednu jarní, akorát od tý doby,
    co jsem dětem koupil zahradní traktor, tak to u nás vypadá jak na golfovém hřišti :-)

TSOH
    TSOH --- ---
    SIEMENZ: Jedna jarní. No, není to krása?IMG-20250330-WA0006
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Nema nekdo zkuseonest s temahle nemeckejma marinama?
    Pry jsou ta sendvicove pur steny, tak snad tam nebudou nejaky zavadny materialy ty doby...
    Mne se to toti celkem libi! :D

BALOSH
    BALOSH --- ---
    Ahoj, k zimnímu obývání dávám svoji zkušenost: Máme maringotku dělanou spíš jako letní kancl, nakonec opravujeme starej statek a bydlíme v ni celoročně. Musel jsem teď v zimě dozateplit podlahu, použil jsem 3cm tohodle: https://www.dek.cz/produkty/vypis/6076-podlahove-pir-desky-dekpir-floor zespoda podlahy.

Když topíme v kamnech alespoň 2-3h tak je podlaha (máme na ni lino) úplně srovnatelná s bytem. Jinak topíme v minikamnech Salamander hobit, vytopí to klidně na saunu. Dá se to i olejakem, ale když sem si počítal co to stojí tak na celou zimu je to zbytečně drahý.

Když sme líný, máme kombinaci (nastavenej termostat na olejak 18stupnu) normálně topím v kamnech a až se mi nechce vstávat nebo se neznudím tak to do rána dojede ten radiátor.

MBL409
    MBL409 --- ---
    Jedna novoroční, jen tak ::-)

SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Hlasim se do party!

Hledal sem tu nejak planky rozvrzeni nebo fotky interieru a nic moc nenasel.
    Nepodelite se se mnou o vnitrni usporadani? Pro inspiraci...
    Stacily by mi ty planky, treba od ruky... prosim!? :)

BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    nakonec jsem to vyřešil takto - přidělal jekl, nahodil na to ten kloub a fungovalo to skvěle :)

každopádně díky moc za tipy, dělat to přes kladku a nespoléhat na těžkou techniku mi je sympatický, ale teď jsem na to neměl kapacitu a jak jsou sucha, tak právě moc nehrozilo rozorání...jediná překážka bylo samozřejmě couvání a otáčení, ale holt jsme to prostě občas odpojili, nasměrovali oj, kam bylo třeba a zas zapojili

KIKU
    KIKU --- ---
    Ahoj, sháníme starší maringotku na rekonstrukci. Nemáte někdo radu/tip kde hledat? Sbazar nic moc nenabízí, zkoušíme i facebook. Jelikož je to pro konkrétní účel, posílám referenci, co bychom si představovali a cca v jekém stavu by měla být (malůvky nejsou potřeba :)). Moc děkuji, Kamila

BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    tady fotky

SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

zdroj:aktualne.cz
    MBL409
    MBL409 --- ---
    BASSMATY: a na tahání bys musel pořídit kouli s čepem. Stojí asi dva litry..

BALOSH
    BALOSH --- ---
    MBL409
    MBL409 --- ---
    HEINZZ: jsem rád, že Tě to pobavilo
    byl to jen džouk… :-))
    Jelo to civilně, ale ženě jsem posílal, že už jí vezu…
    A měla podobný dotazy :-)

MBL409
    MBL409 --- ---
    MIKEKT: a co se trochu poohlídnout a za kilo někde v okolí koupit slušnou Orličanku?
    Než tyhle naleštěný bídy za mraky peněz.
    Pro tuhle jsem si jel v pátek a v sobotu jí hned otestoval slušnej slejvák. Střecha neteče, ostatní postupně..

TROJKA
    TROJKA --- ---
    TROJKA: takovato . .

TSOH
    TSOH --- ---
    Namá někdo zkušenost s tímto ,,omezením,, pozemku: ochr.pásmo nem.kult.pam.,pam.zóny,rezervace,nem.nár.kult.pam ?

Mám trochu obavu, co by se ze strany úřadu stalo, pokud bych na to dal malý karavan...

SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Přihodím tuning naší

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam