• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLINIKAKLIniKA
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Ochutnavka z nataceni support videa Kliniky. Berte to jako vizualni pozvanku na zitrejsi nataceni skupinovy(snad davovy)sceny priznivcu a vsech lidi kolem!! Boj pokracuje!!

takze v nedeli 17.1. v 14:00 na zahrade Kliniky(bude to na chvili..)!DIKY

S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Autonomie, solidarita a samospráva | č. 1 | 2016 | archiv - A2 – zvíře nikdy nespí
    http://www.advojka.cz/archiv/2016/1/autonomie-solidarita-a-samosprava
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    "V Hlavním městě Praha žije podle odhadů odborníků okolo 5000 lidí bez domova. Abychom se dostali k reálným počtům, musíme přičíst také lidi bez přístřeší, kteří nevyhledávají žádnou pomoc státu a nejsou tedy do oficiálních statistik zahrnuti. Ohrožení chudobou a nedostatek financí na běžný provoz domácnosti se tak týká mnohem většího počtu lidí, než který je na první pohled vidět. Sociální situace mnoha rodin a matek samoživitelek je často taková, že nedokáží ze svého příjmu zajistit všechny potřeby rodiny a dětí.

Místa, kde si mohou lidé v sociální nouzi vyprat oblečení, v Praze téměř neexistují. Několik praček zajišťují křesťanské organizace, ale jejich služby jsou směřovány téměř výhradně lidem bez domova a nedokáží ani z poloviny pokrýt poptávku o tuto službu.

Celkově bychom počet praček pro tyto osoby spočítali na prstech jedné ruky.

Stát žádnou podobnou službu nezajišťuje.

Pojďme s tím něco udělat!"

KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Dneska, kamna budou, čaj bude, pivo bude. Promítáme v kavárně.

BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    M2DM3A
    M2DM3A --- ---
    BELZEBUB1936: kolikrat si sedel na strese nebo ve vezicke?
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Názor zastupitele: Navštívil jsem Kliniku - KAUZA3: Praha 3, Žižkov, Vinohrady, Jarov
    http://www.kauza3.cz/...mentare/nazory-zastupitelu-p-3/nazor-zastupitele-navstivil-jsem-kliniku.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Petr Uhl: Nedopusťme zánik žižkovské Kliniky - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/22050-nedopustme-zanik-zizkovske-kliniky
    VERU_HUS
    VERU_HUS --- ---
    V lednu u sousedu.)
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    DIM42
    DIM42 --- ---
    BELZEBUB1936: the 90' are gone...
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Tzv. Den pro Kliniku se uskutečnil loni ještě za dob, kdy Klinika reálně nefungovala. Decentralizovaná akce zmobilizovala síly a ukázala, jaká je podpora myšlenky na vznik svépomocného a autonomního centra napříč Českem i Slovenskem. Odehrálo se během ní 26 koncertů, divadelních představení či básnických čtení v mnoha městech.

Od té doby se hodně změnilo. Klinika existuje, žije, vzkvétá. Protože nám ale na začátku března vyprší smlouva a boj o udržení našeho centra je znovu aktuální, dáváme tímto vědět, že akci opakujeme. Den pro Kliniku vol. 2 proběhne 20. února 2016.

Uspořádejte koncert/diskuzi/párty, cokoliv a vzpomeňte tak na heslo, že Každé město potřebuje svoji Kliniku. Akce by měla nejen napomoci k udržení existence Kliniky, ale probudit různé lokální komunity a dát jim sebevědomí k samoorganizaci. 20. únor by měl být nejen dnem pro jeden dům na Žižkově, ale především apel na to, že společnost potřebuje svá centra samosprávy, kde můžou lidi svobodně tvořit, žít nebo se vzdělávat a která můžou inspirovat k nekomerčnímu přístupu k životu. Peníze z uspořádaných benefitů použijte právě na rozvoj takových míst.

DEN PRO KLINIKU vol. 2 / 20. února / těšíme se!

BELZEBUB1936
    BELZEBUB1936 --- ---
    KAPITAN_STIKA:
    Vůbec nechci posuzovat důvody proč odešli, to je fakt na nich. Jen mě zaráží ta argumentace: "Na další konflikt, šikanu policie a nákladné soudy nemáme žaludek...", nechceme konflikt.... Nějak si opravdu nevzpomínám, že by se v Čechách nějaký squat udržel bez konfliktu, bez toho aby na to squatteři měli žaludky. Ladronka, Milada, Šafránka, ba i Cibulka, a Klinika, všude musely být žaludky na konflikty. Je mi jasný, že do řady důvodů nevidím, tak opakuji neposuzuji samotný akt opuštění, jako se spíš pozastavuji na rétorikou s jakou to bylo učiněno, defétistická a demobilizující. Nechci prudit, ale... :-)
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    Jaroslav Bican: Pokud by nějaký člen ČSSD měl mít problémy s uniklými emaily, je to Chovanec - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...d-by-nejaky-clen-cssd-mel-mit-problemy-s-uniklymi-emaily-je-to-chovanec
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    "Na další konflikt, šikanu policie a nákladné soudy nemáme žaludek, rozhodli jsme se proto ze Šatovky odejít dobrovolně. Otázka na povahu systému, který k obraně prázdnoty nevyužitých domů neváhá použít násilí, ale nemizí. Držíme místním palce, aby byl jejich boj o budoucí využití Šatovky úspěšnější než ten náš."
    https://klinika.451.cz/2016/01/07/opoustime-satovku/
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Čau lidi.
    Hele ted jsem koukala na FB a máte tam petici na výstavbu toho bytového domu na parukářce. Já ted teda nemůžu dohledat televizi(asi Praha TV) na které jsem zahlídla reportáž ohledně tohoto domu. Investor zde popisoval, jak má stavba vypadat a že již několikrát upravovali výšku, a že tento poslední návrh je ve stejné výši jako ostatní budovy. Bylo k tomu vyjádření starostky P3 s tím, že tento projekt již schválí, protože nevystupuje nad ostaní budovy(oproti původním návrhům) a prý plus vybuduje z té strany schodiště do parku a že tedy nevidí důvod to neschválit.
    Tak bych Vás chtěla poprosit o nějaké odkazy ke čtení a študování abych byla více v obrazu.
    Protože mě zrovna ta reportáž přišla, že ustoupil fakt hodně oproti původním plánům(ukazoval i projekty předchozí) a ??skladiště co tam je?? které tím zastaví už nebude přitahovat fetáky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam