• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEGA5PUNCTUM /
    SAARA
    SAARA --- ---
    úterý // 24.7.208 // Letní kino Punctum #2 // New Kids Turbo // 19:00 - 23:59

    [ Letní kino Punctum #2 // New Kids Turbo / kinomovie / 24.7.2018 / CR - Praha - Punctum // Krásova 27 ]


    SAARA
    SAARA --- ---
    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    Nepoznané slasti s Katarínou Gatialovou: kazety, moduly a krása v Krásovke – Denník N
    https://dennikn.sk/...8166/nepoznane-slasti-s-katarinou-gatialovou-kazety-moduly-a-krasa-v-krasovke/


    Toto je miesto, kam chodím takmer každý deň. Punctum – Krásovka je pražský kultúrny a komunitný priestor, ktorý vznikol asi pred troma rokmi. Robia veľa akcií, sú zameraní na súčasnú hudobnú produkciu, cvičí sa tam aj jóga, hrá sa ping pong, sú dni, keď sa tetuje, inokedy sú prednášky o hudbe. Radim Labuda tam každý deň varí výborné vegánske jedlá. O hudobnú dramaturgiu sa stará Roman Odjinud, ktorý sa snaží zastupovať kvalitné okrajové žánre.

    Punctum – Krásovka je priestor, ktorý je založený na veľmi silnom komunitnom duchu. Tvorí ho partia ľudí, ktorí to robia z čistého nadšenia. Dostali nejaký malý grant, ale inak fungujú na dobrovoľných príspevkoch, ľudia sa často sami skladajú na akcie. Nie je to nič komerčné a vládne tam veľký duch entuziazmu. Priestor má krásnu terasu, na ktorej sedíme a rozprávame sa.

    Fascinuje ma na tom tá otvorenosť, točia sa tam rôzne programy a široká škála ľudí to miesto prijala za svoje. Pre mňa je to takmer ako rodina. A nielen preto, že tam často hrávam koncerty. Mám skúsenosť aj s inými kultúrnymi priestormi, ktoré však vždy boli nejakým spôsobom profesionálnejšie. Chýbalo mi miesto, kam môžete prísť na akúkoľvek akciu a cítite sa dobre. Punctum je balík aktivít, ktorý veľmi dáva zmysel a robí život v meste znesiteľnejším. A má ten sociálny moment – stretávajú sa tam ľudia, ktorí sa možno nevedia celkom uchytiť v bežnom nalinkovanom živote, a tu nemusia riešiť, že sa im v živote niečo nepodarilo.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---


    V patnáctém pokračování Audire se definitivně dostáváme do osmdesátých let 20. století. Navážeme na electropunk a industriál a představíme si britskou nezávislou scénu okolo značek Rough Trade a Mute Records. Tudíž nebudou chybět ani radikální experimentátoři Fad Gadget nebo The Normal, ani kultovní stadionoví Depeche Mode či Yazoo. Let’s have a black celebration!

    In the fifteenth installment of Audire we are definitely getting to the 1980s. We are going to follow up on electropunk and industrial and we will introduce the British independent scene around Rough Trade and Mute Records labels. That means, the likes of Fad Gadget or The Normal are not going to be missed, as well as cult stadium giants Depeche Mode or Yazoo. Let’s have a black celebration!

    [ AUDIRE - Mute Records a Depeche Mode / konferenceconference / 14.6.2018 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]

    BREATHING/IN FUMES
    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    Archiv Radia Punctum momentalne obsahuje 341 zaznamov roztriedenych do 26 shows/poradu + jedna zalozka Guestmixes, v ktorej je 41 setov.

    posledny guestmix plny elektra zahraneho z vinylov je od bielorusa zijuceho v Prahe, ktory si hovori 'Knuppel Aus Dem Sack' .... keby som bol dj Ghandi tak ho pozvem :)

    https://www.mixcloud.com/Radio_Punctum/guestmix-0518-knuppel-aus-dem-sack/
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    XIV. díl cyklu poslechově přednáškových večerů
    Part XIV of a series of listening/lecture evenings



    Ve čtrnáctém pokračování Audire si ukážeme poslední z elektronikou ovlivněných směrů 70. let – industriál a noise. Tento svébytný žánr vznikal souběžně s punkem, byl však o poznání intelektuálnější, umělečtější, experimentálnější a hlavně extrémnější. Industriál, jakožto pomník průmyslové revoluce i všech ideologií jejího věku, přišel s definitivním odmítnutím tradiční hudební tvorby a nahrazením klasických nástrojů nehudebními zvuky. Aby přinesl soundtrack k hroutícím se továrnám i společnosti.

    In the fourteenth installment of Audire we are going to show the last of the musical forms of the 1970s influenced by electronics – industrial and noise. This specific genre was born in parallel with punk, but it was way more intellectual, artistic, experimental and mainly more extreme. As a monument to industrial revolution and all of the ideologies of its age, industrial came up with the definitive rejection of the traditional music composition and replaced classical musical instruments with non-musical sounds. To bring the soundtrack to the collapsing factories and society.

    [ AUDIRE - Industriál a noise / konferenceconference / 17.5.2018 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]

    VRRRRR/BZÍÍÍÍ/ŠKVRRRR
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    7.5. Vinyasa Yoga 18:30-20:00

    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    my favorite teacher...

    AUDIRE - historie elektronické hudby X.
    https://vimeo.com/262361917

    AUDIRE - historie elektronické hudby XI.
    https://vimeo.com/262195277

    AUDIRE - historie elektronické hudby XII.
    https://vimeo.com/265912265
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    20.06.2018 S L Y // H Y E N A Z // Berlin - Prague // P E R F O R M A N C E

    Facebook událost: https://www.facebook.com/.../248250572409502/?notif_t=plan_user_associated¬if_id=1525423206826247

    SLY

    is a collaborative multidisciplinary project between Rachel Margetts and Tereza Silon. It uses sound, text, poetry, movement and a shifting environment in which it is located.

    Framed by a desire to understand the self as multiple, our piece looks to the multiplicities of our biology and how we survive in world which doesn’t always recognise these multiplicities. Some recent science papers have argued that long ago, a virus bound its genetic code to the genome of four-limbed animals, and therefore consciousness could be derived from a Virus.

    SLY asks: if consciousness is actually a virus and our consciousness is derived from inhuman sources, what are the implications for how we understand our corporeality? Is our body containing of our identity? And is there a link between the body’s trauma and our heightened relation to other realms, to the ecstatic, to the numinous?

    HYENAZ

    Never content to remain static, electronic duo HYENAZ are producer-performers Kathryn Fischer aka Mad Kate and Adrienne Teicher aka XIL.

    HYENAZ are a Berlin based avant-garde electronica duo. They have been called a "monster performance duo" by electroclash artist Peaches and appeared in the "Best Artists List for 2013" from Whitehot Magazine of Contemporary Art. Their live shows have been described as a kind of physical theatre performance. Their debut self-titled album was released on February 13, 2014 via Freudian Slit and Records Ad Nauseam. Their second album Critical Magic 비평적 마술 was released on the Berlin label Springstoff on October 21, 2016. Hyenaz will bring their 'Critical Magic' performance project to create an energetic performative container for a personal and collective transformation.

    SLY:
    https://terezasilon.com/+ https://rachelmargetts.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/SLYangelvirus/
    HYENAZ:
    https://www.facebook.com/hyenazhyenaz/
    https://hyenazhyenaz.bandcamp.com/
    http://www.hyenaz.com/

    ENTRY 180 Kč - 250 Kč sliding scale
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    6.5.
    14:00-00:00

    Punctum Tattoo Session uvede mladé tatéry osobitého vlastního autorského stylu. Pořiďte si novou kérku ještě než začne koupací sezóna. Tetovat budou:
    * Ahoj tattoo *
    * Moruše *
    * Up To Hell *
    * Jen Sen *
    * Prekérka (j.h.) *
    Dále v popisu akce budeme postupně zveřejňovat portfólia jednotlivých umělců a motivy, z nichž si můžete vybrat a jež si také můžete rezervovat.

    Punctum Mural
    V průběhu odpoledne vznikne na terase další nástěná malba ze série Punctum Mural a my sme se domluvili, že naši zeď pomalují kolektivně samotní tatéři s přáteli a dalšími pomocníky.
    * Luke * Ahoj Tattoo * Moruše * Jen Sen * Up To Hell *

    Odpoledne doprovodí živě ambientními improvizacemi Augiášův sonický chlév a Punctum reprazent DJ Balage divnou hudbou.
    Samozřejmě nebude chybět ani naše obvyklé veganské jídlo.

    https://www.facebook.com/events/2072545023003457/
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    9.5
    20:00–23:00
    A world wide live broadcast for our NEW AGE
    A QUARTETRAL meeting.
    A NETWORK in our hands.

    Pale Master
    and
    First Terrace Records

    Meet up on the site of Punctum - Krásovka.
    https://www.facebook.com/events/2041089219472025/

    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    LINE UP na dnes
    [ Radio Punctum presents Harmonious Thelonious (DE) / partyparty / 6.4.2018 / CR - Praha - Theremin - prostory byvaleho DIS Centra ]

    20:00 - 22:00 - Loic De Niro (Live Stream)
    22:00 - 23:30 - Mr. Ultrafino w/ Martin Debřička
    23:30 - 01:00 - Yukimura w/ Tomáš Kerle
    01:00 - 02:00 - Harmonious Thelonious live
    02:00 - 03:30 - dMIT.RY
    03:30 - ??:?? - Tono & Valoa

    ENTRY: 200CZK (100CZK from 03:00)

    GPS: 50°05'04.7"N 14°28'38.4"E
    URL: https://goo.gl/maps/rwPMcPSYdpo

    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    ONDRAASOVKA: s plnym zaludkem prosim...tesim se ondro :)
    ONDRAASOVKA
    ONDRAASOVKA --- ---
    PEGA5: bezva, těšim! bude se i vařit, nebo dorazit s plným žaludkem?
    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    Pristi patek 6.4. v Thereminu (prostory byvaleho DIS Centra na Nakladovem Nadrazi Zizkov)

    [ Radio Punctum presents Harmonious Thelonious (DE) / partyparty / 6.4.2018 / CR - Praha - Theremin - prostory byvaleho DIS Centra ]

    Radio Punctum presents Harmonious Thelonious live (DE)
    https://vimeo.com/261726164


    Harmonious Thelonious - Abstact Painting (Official) Emotional Response/ERSS001
    https://www.youtube.com/watch?v=si_XN7BWVlQ&feature=youtu.be

    Harmonious Thelonious - Defender
    https://www.youtube.com/watch?v=r0JcOUX_VlQ
    SAARA
    SAARA --- ---
    Rozhovor na Českém rozhlase Vltava

    Spolek Punctum funguje už tři roky. Vyhýbá se žánrům a chce zůstat otevřený | Vltava
    https://vltava.rozhlas.cz/...tum-funguje-uz-tri-roky-vyhyba-se-zanrum-a-chce-zustat-otevreny-7034972
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    Každé pondělí PUNCTUM JÓGA
    17:30-18:30 - Vinyasa jóga v angličtině
    19:00-20:00 - Hatha jóga v češtině
    analog visual / aromatherapie / down tempo

    Nicola Cruz - Colibria (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=iRV90c_uWpQ


    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    https://punctumtapes.bandcamp.com

    New label Punctum Tapes with first two releases in both physical and digital formats. Name your price and support the project.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam