Nepoznané slasti s Katarínou Gatialovou: kazety, moduly a krása v Krásovke – Denník N
https://dennikn.sk/...8166/nepoznane-slasti-s-katarinou-gatialovou-kazety-moduly-a-krasa-v-krasovke/
Toto je miesto, kam chodím takmer každý deň. Punctum – Krásovka je pražský kultúrny a komunitný priestor, ktorý vznikol asi pred troma rokmi. Robia veľa akcií, sú zameraní na súčasnú hudobnú produkciu, cvičí sa tam aj jóga, hrá sa ping pong, sú dni, keď sa tetuje, inokedy sú prednášky o hudbe. Radim Labuda tam každý deň varí výborné vegánske jedlá. O hudobnú dramaturgiu sa stará Roman Odjinud, ktorý sa snaží zastupovať kvalitné okrajové žánre.
Punctum – Krásovka je priestor, ktorý je založený na veľmi silnom komunitnom duchu. Tvorí ho partia ľudí, ktorí to robia z čistého nadšenia. Dostali nejaký malý grant, ale inak fungujú na dobrovoľných príspevkoch, ľudia sa často sami skladajú na akcie. Nie je to nič komerčné a vládne tam veľký duch entuziazmu. Priestor má krásnu terasu, na ktorej sedíme a rozprávame sa.
Fascinuje ma na tom tá otvorenosť, točia sa tam rôzne programy a široká škála ľudí to miesto prijala za svoje. Pre mňa je to takmer ako rodina. A nielen preto, že tam často hrávam koncerty. Mám skúsenosť aj s inými kultúrnymi priestormi, ktoré však vždy boli nejakým spôsobom profesionálnejšie. Chýbalo mi miesto, kam môžete prísť na akúkoľvek akciu a cítite sa dobre. Punctum je balík aktivít, ktorý veľmi dáva zmysel a robí život v meste znesiteľnejším. A má ten sociálny moment – stretávajú sa tam ľudia, ktorí sa možno nevedia celkom uchytiť v bežnom nalinkovanom živote, a tu nemusia riešiť, že sa im v živote niečo nepodarilo.