JOSE_MAT: vampire eternal struggle
[ VtES: karetní vampire je taky vempajr a my ho hrajeme ]
hra pro 4-5 hracu kde sedite v kolecku kolem stolu. designed by same guy that made magic.
metaherne: predstavujete prastare upiry co se uz tisice let mlati o kontrolu nad svetem a vytahujete do hry sve poskoky mensi upiry co za vas delaji spinavou praci a vrazdi vaseho preye (viz nize), samozrejme ze je halda ruznych upirich klanu a strategii a nektere se ruzne prolinaji a podporuji navzajem jako u libovolne jine kartovky. background je vytvoreny podle World of darkness RPG sveta z ktere byli kuprikladu i pocitacove hry jako bloodlines.
mechanicky: kazdy z vas ma k zabiti preye a predatora co zabiji vas do kruhu kolem stolu (takze v hre o 5ti lidech mas dva lidi krizem stolu co ti nejsou ani prey ani predator v 4ke jen jednoho). hra ma jendu celkom zaujimavu principialnu mechaniku prave umistnenim hracov krizom stola do neutralnej pozicie. na uvod ma kazdy v podstate 1-2 spojencov ale ked zabijem svyho preye mam novyho jeho puvodniho preye a hrac co byl muj spojenec dokud sem vrazdil jeho predatora myho prvniho preye je ted muj novy prey a tak uz moc nebudeme kamosi kdyz ho mam zabit.
univerzalni herni platidlo su v podstate vase zivoty (nebo zivoty vasich poskoku) a plati se za ne jak poskokove samotni tak jine vase karty napric ruznym vybavenim, lokacemi, politickymi tituly, ruzni poskokove pro poskoky atd.
hra ma celkem unikatni mechaniku politiky kdy se o necem v podstate hlasuje ale kecat do toho muzou jenom upiri u stolu co maj politicke tituly a stym spojene hlasy co muze vest k hodne zajimavym diskuzim a debatam.
a k tomu existuje fakt vytvarania rozlicnych dohod ked sa dohadujes z ludmi na tom ze pokseftis nejake herne akce za neco jine kuprikladu jo ja ti ted zachranim toho poskoka co ma hlasy a ty mi za to pak jeho hlasama pomuzes kdyz budu chtit hrat politiku co sebere memu preyovi 3-4 zivoty a prikladu by se dalo vymyslet hafo.
muzeme se domluvit donesu vic baliku a muzete si pripadne kdyz tak zkusit zahrat nejakou demo hru kdyz vas bude dost na hru jako novacku (rozumej alespon 4 lidi)