• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NJALEU, multikulturalismus a přistěhovalci (+UK na pozorovani z dalky :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    MRAKY: Je potreba zmenit pisnicku. Stara pisnicka o dusevni poruse je uz vohrana a nezabira, tak ted se pro zmenu bude tvrdit, ze to nebyl zadny muslim, protoze nedodrzoval euronormu pro islam. :-7
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: a nebo naopak, pokud měl někdo někdy sex s "neběloškou" evidetnně tím porušil docela dost tvrdý "pravidla a přikázání" pro white power - whatever tzn. už nikdy nemůže být, ať udělá cokoliv, považován za rasistu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MRAKY: co o nekolik řádů... :)

    co by mě zajímalo, jestli tahle jejich logika funguje jenom když se jim to hodí, tzn. pokud bych kvůli víře urážel člověka co "... nedodržoval pravidla a přikázání, která jsou typická pro islám" jesti to je stále islamofobie :)

    prostě... věřící :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Židem, ale neobřezaným. Iniciativa hájí rodiče, kteří nechtějí trápit syny - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-zide-obrizka-chlapci-bruchim.A211013_095008_zahranicni_kha
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Útočník s lukem a šípy je podle norské policie psychicky narušený - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/utocnik-s-lukem-a-sipy-je-podle-norske-policie-psychicky-nar/r~441455ba2e9411ecb91a0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=632430&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Ojb6ll5Pbhm-202110161755&dop_id=13927881


    "Sám ohlásil, že konvertoval k islámu. Je to jedna z hypotéz, a další je, že se tak ve skutečnosti nestalo," uvedl v sobotu na tiskové konferenci policejní komisař Per Thomas Omholt. Vyšetřování podle Omholta totiž ukázalo, že podezřelý nedodržoval pravidla a přikázání, která jsou typická pro islám.

    :D ne ne!!!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Stvořily film, který pobouří Tálibán: Spisovatelka je za Afghánce vdaná, režisérka má strach i z reakcí českých diváků - Super.cz
    https://www.super.cz/781603-stvorily-film-ktery-pobouri-taliban-spisovatelka-je-za-afghance-vdana-reziserka-ma-strach-i-z-reakci-ceskych-divaku.html#source=hp&seq_no=4&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&dop_req_id=YUz1Mxxgeh9-202110161703&dop_id=781603&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


    paní se bojí víc čechů než talibanců, ale z nějakého důvodu se před nima nejede schovat do Kábulu, prostě hrdinka :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Labouristicka zenska verze poslance Volneho. :-) Vsechno, co se proti ni strhlo je samozrejme straslivy policejni rasismus.

    Claudia Webbe: MP made threat to send nudes of woman, court hears - BBC News
    https://www.bbc.com/news/uk-england-leicestershire-58706093

    A takhle to dopadlo, se suprised pikachu face: After the verdict, Webbe said she was "deeply shocked" and would appeal.
    (...)
    After the verdict, Webbe said: "I am innocent and will appeal this verdict. As I said in court and repeat now, I have never threatened violence nor have I ever harassed anyone."

    Her lawyer, Raj Chada, added: "The recording of the call Ms Webbe made has been taken out of context. We are sure that Ms Webbe will be vindicated at an appeal."

    Lisa Rose from the Crown Prosecution Service (CPS) said Webbe's "persistent nuisance behaviour caused considerable distress and alarm to her victim who became genuinely concerned for her safety".

    "No-one should have to endure this sort of harassment," she added.

    The Labour Party called on Webbe to step down after the verdict.

    A spokesperson added: "The Labour Party strongly condemns Claudia Webbe's actions and she should now resign."

    Claudia Webbe: MP guilty of threatening and harassing woman - BBC News
    https://www.bbc.com/news/uk-england-leicestershire-58900981
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NJAL: jeste by bylo zajimavy to doplnit o udaje kolik si kdo mysli / ve skutecnosti bylo zastrelenejch pri vykonu sluzby policistu cernochem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    OMNIHASH: Koukam, zes odstavec hrde zacal zakony, a skoncil u mistnich vyhlasek :-)) Urcite budu souhlasit s tim, ze muzes napsat neutralni zakon, ktery bude zavadet nejake bariery pomoci nejakych sekundarnich faktoru.

    Treba v zemi, kde ziji modri a zeleni, a modri maji vetsinou o dost vic penez, nez zeleni, tak muzes treba vetsine zelenych znemoznit na neco dosahnout tim, ze budes pozadovat slozit predem velkou zalohu. Urcite tim vyradis vetsinu zelenych, ale tem majetnym v nicem nezabranis a jeste se v tom svezou nemajetni modri.

    No a potom dostanes skvely napad, ze zvyhodnis nejak zelene, protoze v prumeru maji proti modrym nevyhodu, a tak prinejmensim naseres cast tech modrejch, kteri take meli smulu. Skvely. Samozrejme, to zvyhodneni ma otevreny konec, nejsou stanovena zadna kriteria, podle kterych se bude hodnotit, kdy uz to opatreni nebude potreba. Takhle si skvele zadelas na nejaky ten doutnajici spolecensky konflikt.

    Osobne mam za to, ze spolecnost by mela smerovat jak k neutralnim zakonum, tak jejich neutralni aplikaci (a ne ze jako v USA zeny dostavaji za tentyz zlocin v prumeru o tretinu mensi tresty nez muzi).

    Jo, zakony se predkladaji ruzne, treba Babisovi priklepli ta biopaliva na posledni chvili. To, ze si zakonodarcove mohou davat malou domu je ale problem obecny, ktery s rasismem nemusi vubec souviset.

    Tohle nejsou jednoduchy zalezitosti, ale minimalne v nejakem egalitarnim idealismu urcite souhlasim s tim, ze vysledek pusobeni zakonu by nemel kohokoliv diskriminovat. Ovsem je otazka, jestli specialni diskriminaci nediskriminovanych pomuzes tem diskriminovanym, a jak takova specialni diskriminace vypada.

    BLM jako takove je proste patalie. Mozna uplne zacatky byly pekne, idealisticke, ale co se z toho stalo casem, to uz mi tak idealisticke neprijde (o marxistech na celnich pozicich, co si pak kupuji hodne nemovitosti, ani nemluve). Ostatne vysledky tech "largely peaceful protestu" po Georgi Floydovi jsme vsichni videli.

    A nejake vidle do toho take hazi rozdil mezi odrazy ve vlastni echo chamber vs realne pocty. Napriklad tudleva vznikl takovy pekny pruzkum:



    A survey produced by Skeptic.com reveals that people who identify as liberal or very liberal believe 1,000 or more unarmed black men were murdered by police in 2019.

    According to the Washington Post database, that number was 12. The Mapping Police Violence database says the number was 27.


    Half of Survey's Very Liberal Respondents Believe 1,000 or More Unarmed Black Men Killed by Police in 2019 - Patrol - POLICE Magazine
    https://www.policemag.com/596346/half-of-surveys-very-liberal-respondents-believe-1-000-or-more-unarmed-black-men

    Nevim, jestli pokus pres CRT implantovat jakysi rasisticky dedicny hrich odpornym zlym bledochum (ale pouze jim. nikomu jinemu, jen a pouze jim!), zejmena v teto dobe, necemu prospeje. A kdyz se pri tom navic dokolecka vytahuji historicky viny proto, aby se omlatili o hlavy prapravnukum tak, jako kdyby je vlastnorucne spachali oni, a ne prapradedove. Ale jenom u urcitych kulturnich okruhu. Prekvapive u tech, ktere jsou ochotny uznat, ze maj nejaky kostlivce ve skrini a ze to nebylo dobre. Zatimco u potomku tech, co na potomky svych obeti dodnes hrde ukazuji fakace i pres vladni instituce, po nich se nic nijak zvlast nepozaduje a zadni otloukanci kvuli tomu nejsou. Zvlastni svet.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: a tohle je nějakej novej nebo utajení hodnej fakt? Že existujou zákony, ktery mířej na cílený rasy/kultury/whatever, ač se tvářejí naprosto neutrálně se shodneme ne? U nás třeba celá ta taškařice s nikkábama nebo vyhlášky proti zewlení každýho města, kde je větší cikanský ghetto. A že zákonodárci předkládají zákony tak, aby vyhovovalo primárně jijeich zájmům a jejich elektorát to ještě skousnul si myslím taky není tajemství.

    A o tom, že tam některý zákony a úkony dopadaj disproporčně na minority snad byla celá BLM, jestli se nepletu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NJAL: Na tom článku o Rolling Stones mě nejvíc pobavilo to, že Brown Sugar se prý mělo jmenovat původně Black Pussy a že už by Jagger víckrát takovouhle písničku nenapsal. :) Jinak teda asi tentokrát budeme za jedno. Ten tour manager nebo kdo to vymyslel je idiot.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Jako kdyby se ucili ceske predposranosti :-)

    [LIQUID_SOUND @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni]

    OMNIHASH: Wiki je dost slusna, jsme jasni :-) https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_race_theory

    CRT scholars view race and white supremacy as an intersectional social construct[7] that advances the interests of white people[11] at the expense of persons of other races.[12][13][14] In the field of legal studies, CRT emphasizes that formally colorblind laws can still have racially discriminatory outcomes.[15] A key CRT concept is intersectionality, which emphasizes that race can intersect with other identities (such as gender and class) to produce complex combinations of power and advantage.[16]
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: tohle je přesně to co jsem myslel. Všude se akorát dočtu, že crt je špatná/dobrá páč něco, něco soukromý domněnky a ne/souhlas s nějakým jejím aspektem/proponentem. Ale v mým světě vypadaj teorie zhruba takhle: protože postuláty A, B, C vstupují do matematické/výrokové relace D, tak závěr X. Z týhle teorie jsem zatím nezjistil ani jedno písmeno. Jediný, co tvrdily všechny články, na který jsem narazil, bylo, že X je nějakej aspekt instituciálního rasismu, ale jakej konkrétně a co k němu vede se neshodly snad ani dva.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    MRAKY: Ve školních škamnách. Aktivistická sezóna začně zase se začátkem prázdnin (páteční flákání se za klima zanedbejme).
    NJAL
    NJAL --- ---
    OMNIHASH: Tak uplny zaklad je ohybani definice rasismu tak, aby to vzdy vyslo jen na ty odporny bledochy. Takze se za oceanem vymysleji hovadiny typu rasismus = "(spolecenska) moc/prevaha + predsudky". A protoze "utlacovany mensiny" nemaj v euroatlantickych zemich spolecenskou moc nebo prevahu, nemohou byt rasiste a jeste omluvime vsechny jejich predsudky. Tada! Dem evil whiteys! :-)

    Ze z toho vyplyva, ze nejhorsi esesak z koncentraku zavrenej do sovetskeho gulagu jednoduse prestava byt rasistou, jakoby jim vubec nedochazelo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: a už si zjistil, co v tý teorii je, že je tak špatná? Já upřímně ne, textů jsem o tom čet povícero, ale smysl mi nedával pořádně žádnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam