• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NJALPOTUS
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    NAGASAWA: Každej kdo bude na výměnu vládní garnitury koukat skrz prizma kulturních válek bude mít ošklivý bebíčka, ale tak my ho známe, on je při zemi
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HWLLFFRDD: no ale tak minimalne by mohl stranit soucasne vladni garniture, coz nekteri jeho kolegove nejen z A2 bohuzel delaji a soustredi se misto na nestrannou kritiku na nekritickou adoraci zalozenou na par zazitych stereotypech (a naopak)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: imho se bidenovi nic extra nestane. jestli ma nekdo z kamaly stress, jak pises, tak ta uz svym zpusobem vladne v kancelari potuse
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONDZIK: ano, nebyl to z me strany argument jako spis pokracovani myslenky, nezustavejme v pulce.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    NAGASAWA: Já bych teda řek že inklinuje, ale to je daný tím, že jeho strana nemá vlastní stranu a rozhodně to nevypadá, že by mohla bejt v dohledném časovém horizontu někdy v USA u moci :)
    K těm dvěma ofiko proudům v tom two party systemu má pak řádově zhruba stejně daleko, takže pro tyhle účely vlastně ideální pozice :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: hlavni cast prace odvede kamala. biden bude jezdit hlavne tam, kde bude potreba reprezentovat a mit projevy. na praci vzdycky byli zastupci a kamala se muze klidne stat prezidentkou, pokud se bidenovi neco stane, uz ma vek. v jeji volbe je vic logiky, nez v nekterych prispevcich mistni nudici se mladeze.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    PALEONTOLOG: Ja je vubec nesrovnavam coby osoby, jen poukazuji, ze se nektere prognozy ve stylu "dedek to ma za par" ne vzdy musi vyplnit ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONDZIK: srovnani kondice mlhy s bidenem je naprosto mimo, biden ma zjevne dost sebeucty nelezt do uradu na kapackach a bez dusevni kondice
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Uvidime. U naseho hradniho pana se taky porad pocitalo, on tam sedi osm let a nikdo uz radsi nepocita ;)

    (Biden tedy jasne deklaroval, ze do druheho volebniho obdobi nepujde, cili je to jen o tom, zda "doklepe" ctyri roky)
    NJAL
    NJAL --- ---
    NAGASAWA: No, ja pocitam s tim, ze se v ramci sveho prvniho obdobi vyprofiluje do zeny s indickymi a jamajskymi koreny.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HONDZIK: jj je to perfektni pristup a vzdycky me prijemne prekvapi, ze nesklouzava k vlastnimu svetonazoru a neinklinuje tak k jedne, anebo druhe strasne. Vic takovych komentatoru.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NAGASAWA: Je super, jak kolega Schneider vecne, kriticky a bez servitek analyzuje novou americkou administrativu a pritom zaroven vyvraci ty nejvetsi bludy a hovadiny, ktere o Bidenovi s Kamalou koluji mezi skalnimi stoupenci byvaleho sefa Bileho domu ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: me prijde, ze redneck uz ma jasno
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PALEONTOLOG: Uvidime, jak se casem vyprofiluje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NAGASAWA: podobne jako rychetsky, i biden ocividne prehodnotil postoje. Jak rika jeden politik, budiz mu sadra lehka, jen idiot nemeni sve nazory. Ten samy take rekl, ze politika je umeni mozneho.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tyvle, skvela prace v podobe vkladani odkazu. akorat poprosim, zkus se naucit citovany text dat do kurzivy... to ja uz umim dlouhe roky. vypada to pak lip.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    A do tretice Redneck

    https://redneck.substack.com/p/redneck-42-od-segregacionist-a-po

    plus audio

    https://redneck.substack.com/...segregacionist-a-po?utm_campaign=post&utm_medium=web&utm_source=copy

    Když byl Joe Biden v roce 1972 zvolen do Senátu, co byla jeho první výrazná agenda? V čem všem se paktoval se segregacionistickými zastupiteli? Jaké postoje má za sebou v rozpočtových otázkách, zahraniční politice a trestním právu? A proč minulost nastupujícího prezidenta nasvědčuje spíše ideologickým úkrokům vpravo než vlevo, jak se aktuálně obává část americké pravice? To všechno se dozvíte v nejnovějším díle podcastu Redneck.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Redneck svodka: kam zmizely Bidenovy slibované šeky?

    https://redneck.substack.com/p/redneck-svodka-kam-zmizely-bidenovy

    Není to nejlepší start nové administrativy, když musíte hned z kraje vysvětlovat své sliby, ale celá tato kauza je v lepším případě vysvětlitelná nedorozuměním. Ale to nejhorší přišlo až potom. Ihned po inauguraci začal Biden ze svých slibů ustupovat a akcentovat rétoriku „smíru“ s republikánskými senátory. Voličům demokratů sice možná před volbami výslovně sliboval, že jediné, co stojí mezi nimi a a podporou, jsou demokraté. Trochu opomenul zmínit, že sám je s republikány jedna ruka.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Kolega Schneider velmi pekne o Kamale Harris

    Redneck #41: Kdo je Kamala Harris? - Redneck | Podcast on Spotify
    https://open.spotify.com/episode/3rv02c2C95sTWW20o4NR2U?si=nY3-wCHdTp2os-Wg-xKiGg
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam