• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NJALPOTUS
    President Of The United States v současnosti. Osobnost, úřad, vliv doma i ve světě, člověk ve středu dění.
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: to je stejný, jako se divit, proč má Zeman jiný pokrytí a narativ článků, než měl Havel. Comacho si vybral full frontal konfrontaci s minimální afinitou k faktům a maximální ke svý osobě, těžko novinářům vyčítat, že ho v tom máchali.
    Biden je veterán bažiny posledních 40 let, a evidentně umí pouštět jenom takový osobní infa, který se mu hodí do krámu, a tak zvládne přehrát téma tam, kam potřebuje. Navíc už byl imho dostatečně proklepnut před osmi rokama, a kdyby tam nějaká bomba levelu grab them by the pussy byla, tak už o ní víme.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Medialni (z vetsiny) protitrumpovsky bias rohodne nepopiram, nicmene myslim, ze jej z prevazne casti vyvolaval sam Trump svym, rekneme, ne prilis standardnim, spise excentrickym, misty patrne nepricetnym vystupovanim. Biden je z tohoto hlediska medialne relativne nezajimavym. Co bys na nem chtel rozmazavat (aby to nebyla nejaka vysinuta pseudokauza ve stylu, ze je senilni pedofil nebo ze saje destske mozky)? Jedine co muzes, je vecne hodnotit jeho dosavadni pusobeni, kde lze nepochybne najit spoustu veci ke kritice, nicmene na nejaky soustredeny "medialni utok" to patrne nevyda ;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: Jo, je to rozumne. Ale take je to uplne fuk. To, ze nejaky vyznamove maly cesky clovicek neco nejak zhodnoti se vubec neda brat jako "tak a ted se Bidenovi vi vsechno a pojdme dal." Kdyby se proti nynejsimu sefovi Bileho domu vedl stejny medialni utok jako proti jeho predchudci, tak budes mit videoklipy Bidena ocuchavajiciho male holky kazdy druhy den v masmediich a Tara Reid by mela kongresova slyseni a velka interview na titulnich stranach. Ten medialni bias musi byt viditelny pouhym okem z Mesice.

    HWLLFFRDD: Prekvapive pricetny clanek.
    FFFF
    FFFF --- ---
    HWLLFFRDD: ja nevim? klimaticka zmena a Greta? Soros a imigranti? Komousi a infiltrace pres AOC? Cancel culture na socialnich mediich? zluty virus a Huawei G5? vsechno dohromady?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    FFFF: Tyvole co asi nevadí progresivním volnomyšlenkářům ale "bigotům" jo, o čem se vedou kulturní války?
    FFFF
    FFFF --- ---
    HWLLFFRDD: nechce se mne to cele louskat, co je ta "druha pulka" o ktere nevime?
    HWLLFFRDD: nic extra.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Nějakej extra důvod, proč to sem napíšeš pod jednim id, smažeš, a napíšeš pod jinym?
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    SUMAC: Ten problém jsi popsal hezky, Deneen k tomu ještě přidává tu druhou půlku, která je nám jako progresivním volnomyšlenkářům volná, ale nezanedbatelnýmu množství lidí ne
    FFFF
    FFFF --- ---
    HWLLFFRDD: soucasna administrativa nebyla jeste ani poradne jmenovana, natoz schvalena, takze neco odepisovat dva tydny od inaugurace je pomerne dost odvazne.

    liberalismus ma problem a ten problem je ekonomicky dogmatismus globalizovaneho volneho trhu, kteremu je celkem jedno na jake strane politickeho kompasu se clovek nachazi, bohaty stred GOP a Dems to zasahuje min, MAGAs boomery a Bernie-leaning milenially to zasahuje o dost vic..
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Tohle doporučuju, po čase rozhovor s člověkem, z kterýho mám dojem, že mi necpe nějaký vyhraněný dogmata, i když sám dost vyhraněnej je, ale přináší zajímavý myšlenky
    Označuje tam společenský liberály z Dems a ekonomický liberály z GOP za součást jednoho problému a Trumpa za první vlaštovku nějaký změny, která ale zatim nikam nevedla. Současnou administrativu velmi diplomaticky odepisuje jako slepou uličku

    Deneen: Západní elity stále nepochopily, že liberalismus má problém • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...oblem?fbclid=IwAR3ieYRuvENXZmn049b7kynVgjTsCJHyCoUUVWWLnhDWQdbkR3biZ8TtYkg
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: holt dobre zavedene poradky nesmrdi
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: vim, bylo by vsem lip....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: prosimte vis ty vubec co by bylo, kdyby tam byla killary?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: dulezity je, ze zatoci s konspiracnima dementama. tedka odvolali z nejakych vyboru picu, ktera jela qanon a jiny donaldovy fantasmagorie. to se neda srovna s ceskou situacu, kdy ruzni dementni volni a jini clenove strany plny debilu sedi v mnoha vyborech a nic se vlastne nedeje, protoze situace babisovi vyhovuje.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    NAGASAWA: Každej kdo bude na výměnu vládní garnitury koukat skrz prizma kulturních válek bude mít ošklivý bebíčka, ale tak my ho známe, on je při zemi
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HWLLFFRDD: no ale tak minimalne by mohl stranit soucasne vladni garniture, coz nekteri jeho kolegove nejen z A2 bohuzel delaji a soustredi se misto na nestrannou kritiku na nekritickou adoraci zalozenou na par zazitych stereotypech (a naopak)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: imho se bidenovi nic extra nestane. jestli ma nekdo z kamaly stress, jak pises, tak ta uz svym zpusobem vladne v kancelari potuse
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONDZIK: ano, nebyl to z me strany argument jako spis pokracovani myslenky, nezustavejme v pulce.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    NAGASAWA: Já bych teda řek že inklinuje, ale to je daný tím, že jeho strana nemá vlastní stranu a rozhodně to nevypadá, že by mohla bejt v dohledném časovém horizontu někdy v USA u moci :)
    K těm dvěma ofiko proudům v tom two party systemu má pak řádově zhruba stejně daleko, takže pro tyhle účely vlastně ideální pozice :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: hlavni cast prace odvede kamala. biden bude jezdit hlavne tam, kde bude potreba reprezentovat a mit projevy. na praci vzdycky byli zastupci a kamala se muze klidne stat prezidentkou, pokud se bidenovi neco stane, uz ma vek. v jeji volbe je vic logiky, nez v nekterych prispevcich mistni nudici se mladeze.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    PALEONTOLOG: Ja je vubec nesrovnavam coby osoby, jen poukazuji, ze se nektere prognozy ve stylu "dedek to ma za par" ne vzdy musi vyplnit ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONDZIK: srovnani kondice mlhy s bidenem je naprosto mimo, biden ma zjevne dost sebeucty nelezt do uradu na kapackach a bez dusevni kondice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam