úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit heslem
přihlásit přes passkey
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
3SC
Hárie horkovodu před Akademií výtvarných umění
Dne 13. června 2008 v 18:00 dojde v prostoru těsně před vstupem do pražské Akademie výtvarných umění k závažné havárii horkovodu.
Havárie si vyžádá zábor chodníku až do 18. června, kdy budou završeny všechny pomocné práce a více než šestitunové nákladní auto celou akci ukončí. David Hélán, autor videoperformance „Havárie horkovodu“ je v první řadě osobnost. Jednobuňěčná galerie Cell, která se při této příležitosti zcela poprvé objeví na pražské Letné, považuje za skutečnou radost, že může svou dráhu zahájit právě nejpodivuhodnější z jeho svérázných prací. „Uplně stejně, jako po nálezu havarovaného horkovodu nekontrolovanymi skoky do vody utrpěla moje chodidla, a mohli bychom řici, ze mě to mohlo vážne ohrozit na zdraví, byly i při spontáním vyčstění vodou nalezeneho havarovaneho rezervoáru, překvapive výrazně pořezány dlaně a prsty mých rukou, abych tímto skromným způsobem mohl znovu zvítězit nad jednou z podob obrazu svoji smrtelnosti, jednoduše zastoupenou eventualitou ohroženi mého zdravi.“ David Helán (vybráno z textu Havárie rezervoiru) Vernisáž výstavy „Havárie horkovodu“ proběhne 13. 06. 2008 v 18:00 ve stavební buňce B16 i přilehlém chodníku před vstupem do AVU. Výstava potrvá do 18. 06. 2008, kdy bude celá galerie přemístěna neznámo kam.
<<
<
automatické načítání
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam