úvod
témata
události
tržiště
tržiště
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
autor inzerátu
ARMINIUS
reference:
+18
Inzerát již není aktivní, ale našli jsme jiné inzeráty...
2009 : 1 inzerát
nabízím
iMac 27" 2009 i5 2,66 GHz A1312
iMac je funkční, ale chybí mu některé komponenty. Více v popisu.
Přenechám iMac na "dokončení kompletace" nebo na náhradní díly
Grafická karta: ATI Radeon HD 4850 512 MB
iMac je funkční a provozuschopný. Předvedu při převzetí a vysvětlím, co je vhodné k jeho úplnému stavu:
* DDR3 RAM (8GB vyjdou na 350 Kč)
* 3,5" HDD + uchycení (disk kolem 500 Kč, úchyt jsem nekoukal)
* Nové krycí sklo (1400 Kč)
* vyčištění / repase nebo výměna jednoho ventilátoru - je funkční, ale ložisko je hlučné (eBay ventilátor do 700 Kč)
* klávesnice a myš (od 500+500 Kč za original bezdrátovou Magic Mouse a Wireless Keyboard na AA baterie)
Potřebná investice za tyto chybějící komponenty kolem 4 600 Kč.
Hodnota takto zrepasovaného iMacu při 1TB a 8+ GB RAM je kolem 8 000 Kč.
Čas potřebný na pečlivé vyčištění, přepastování a složení je 6-8 hodin. Jsem ochotný s tím za odměnu pomoci, pokud si zájemce sežene zmíněné komponenty.
Stav a vady:
* display má uvnitř prachové mapy - nejspíš nemá smysl řešit. Jsou patrné jen při zcela bílé obrazovce. Při práci mě téměř nerušili (dělám grafiku)
* namísto DVD SuperDrive je instalovaný rámeček pro druhý disk/SSD - považuji za výhodu
* HDD doporučuji WD kvůli přítomnému konektoru pro senzor teploty pro WD (pro Seagate by byla nutná investice do jiného kabelu (kolem 150 Kč)
* kosmetické vady jako škrábance - ale na jeho stav nic hrozného. Asi 2 znatelné na zadní straně
* prasklé krycí sklo (krycí sklo k němu je, ale je zlámané a slepené izolepou)
* konektor pro display je z desky částečně odtržený, ale funkční (jen vyžaduje obezřetnost, nebo přilepit / přiletovat)
Funkční stav mohu předvést, pokud si zájemce dojede s DDR3 pamětí. Tu nemám k dispozici a bez ní nenabootuje.
Aktuálně mám v iMacu SSD Kignston 60 GB s nainstalovaným macOS. V případě zájmu rád odprodám za symbolickou cenu 200 Kč.
Tento iMac podporuje do macOS 10.13 High Sierra. Perfektně slouží jako externí monitor s integrovaným kvalitním zvukem - vše přes DisplayPort mini. Mohu nabídnout redukci na USB-C za 350 Kč. Používal jsem ho takto s MacBook Pro 2016-2020.
Přenechám za odvoz (čokoládu) nadšenci, který si s láskou iMac zkompletuje.
Upřednostním zájemce, kteří budou mít zájem odkoupit si SSD a/nebo redukci (celkem 500 Kč)
Možnosti a ceny dopravy
Osobní převzetí - Olšanská ul.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam