• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EDERAStřední školy
    Děti rostou a my s nimi. Jak vybrat střední školu. Jak puberťákům pomoct projít úskalím přijímacího řízení. Sdílení zkušeností s konkrétními školami...

    Archiv výsledků přijímaček – Matematická beruška
    https://www.matematickaberuska.cz/vybirame-skolu/archiv-vysledku-prijimacek/
    Jedná se o výsledky po zveřejnění, tj. jen o okamžitě přijaté.
    Pro odhad posunu na odvolání doporučuju nahlédnout do výročních zpráv - některé školy (ne všechny) tam mívají počty přijatých včetně autoremedury.
    Pro přesný údaj je zpravidla nezbytné se zeptat na dni otevřených dveří - z jakého místa byl poslední přijatý uchazeč a jaké měl výsledky v testech CERMAT. Výjimky - Gymnázium Na Vítězné pláni (má tuto informaci vždy přímo na stránkách).
    rozbalit záhlaví
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    dnešní zadání (matika 8G) jsme si teď projížděli (už je na webu cermatu) a potvrzuju, že to bylo nejjednodušší ze všech testů, co jsme zkoušeli. dcera nadšená, kolik má najednou bodů :D no jenže tím pádem budou mít hodně všichni, že.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCYA: Máme to úplně stejně. 2x :-(
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    U nás zadání s sebou dávali. Počítali jsme zatím jen mat., vyšlo nám to na 42. Čj, ze které má pocit mnohem horší, si nechává na večer.
    Nemocný bratr si mat. dnes napsal doma, napočítal 29 a zhroutil se :-( čj mu už nedám.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUCYA: Jako já si rozhodně nestěžuju, ale počítám, že bude asi o dost těžší ty děti letos rozřadit... :/
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    QUANTI: byla lehčí rozhodně, pro syna je blbá zpráva, body díky své dyslexii a poruchám pozornosti naháněl hlavně na matice.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GLADILAF: Jako dcera měla v běžných cermatích i Husarových testech z matiky obvykle kolem 30-35 bodů, párkrát 40, ale někdy i jen kolem 20, takže tohle nás vážně překvapilo. Uvidíme.
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    QUANTI: Jsem rad ze to pises, protoze syn taky rikal, ze matika byla nejaka lehci, tak jsem se bal, ze v tom je nejakej hacek.

    Zadani mam teda vytisteny, ale dite jsem poslal spat a sebe nekam uklidim... a driv nez zitra odpol to s nim resit nebudu.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ANYSA: klukovi nepovolili ani na jednom termínu vzít si zadani domů, takže jsou otázky, kde si odpověď pamatoval a víme - celkově je nám to ale k ničemu. Přitom půlka třídy si ho mohla na jiných školách vzít. Ale nevím, co je vlastně horší :) vědět že nemáš moc bodů a stresovat se nebo nevědět a čekat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANYSA: My jsme to s dcerou počítali. Se zrnkem soli nám vyšlo 49+40, což je krásný, ale samozřejmě těžko odhadnout, kolik budou mít ostatní. Hlavně matika nám přišla o hodně lehčí než testy 2023.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    TRISSIE: A je to stejný jako u devataku - že si ty papíry vzali domu a do půl hodiny bylo řešení na webu mohly se spočítat body?
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    TRISSIE: Jo, to máme podobně. Pocit "víc už udělat nemůžu" a pak následně když mi říkal, že to stihnul celý a matematiku i celou zkontrolovat. Ale budu se muset dost kontrolovat, abych moc nevyzvídal...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GLADILAF: holky o tom odmítaj mluvit.
    mně ten denial nevadí, ráda se ho budu účastnit, popravdě procházet s nima teď testy a zjišťovat, co napsaly špatně, by byla velmi rafinovaná tortura.

    Úleva zvláštním způsobem přišla, když jsem je tam ráno nechala. Jako "moje role tady už skončila".
    GLADILAF
    GLADILAF --- ---
    Dojmy z 1. kola? Ja pocituju konecne ulevu, ale teda at uz je to pryc cely...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: náš rezidentní počítačový závislák s omezeným denním přídělem screen timu, dostal nabídku, která se neodmítá - 5 (správně) vypracovaných příkladů / úloh navíc (nad běžnou denní přípravu) za +15 minut screeen time.
    Tuším že maximálně si takhle jednou v sobotu přišel pro dvě hodiny :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRISSIE: Kluci se doma učí každý den cca hodinu nebo dvě denně, dle potreby. EN a MA jedou nad rámec osnov i že nás to baví prostě. Soboty volné. Vše hravou formou, hodně přestávek.

    Sami si prijdou, jsou zatím zlatíčka. V pubertě se to předpokládám změní 🙈

    Mimo to mají teda velmi volný režim, Minecraft / Teardown hrají až hrůza atp (každý svůj Xbox, starší teď začíná s PC), aby si nás někdo nějak neidealizoval 🙄
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Zn: mám vidle, kdo dodá pochodně?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: u takhle malejch bych to neřešila vůbec, bo by se taky mohlo stát, že do té doby se před CERMATem sejde dav rodičů s vidlema a pochodně a vyřešej to jednou provždy :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vono totiž příliš předem začít znamená vypsychované dítě, ale taky současně vypsychovaného rodiče. Což je daleko horší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: a souhlasím s HANELA, v páté stačí, ale v té čtvrté není od věci dohlídnout na běžnou školní přípravu, jestli si dítě netáhne s sebou nějaké resty. Aneb není nic trapnějšího, než ve složité logické úvaze udělat chybu v násobilce sedmi!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRISSIE: Díky, večer si to projedu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam