úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
13PANACEK
2MEK
3L1NK4
ALEF
ALTIBO
AZTEC_MIA
B4NAN
BEISIS
BONGO
BOREC
CARRYTWO
CICIFIL
COOLIK
COPPY
CRANK
DHA
DISTINGO
DLOUHA_POTVORA
DR_DAEMON
DROBET
DUSSICKA
EDDRUM
EIPOCK
ELDERIK
ELESDY
ENA
ENDEMIT
FERYLA
GLUON
GRIMMALDI
HARIBOKACHNA
HYPNOOU
JACKO
JOUSEPHINA
KAACHA
KAMALA
KAROLINKA
KAROLLKA
KBERRY
KEDA
KETACZ
KEYML
KIGO
KLAARKA
KOLOCH
KOMAR23
KRISTOFIK125
KUKATEKK
LAN23
LEVIATHAN
LLUCA
LSDMASACRE
LUCIS
LUKAS87
LUKOR
LURIN
MACHEPELA
MADAROS
MAGULEE
MAJDUSH
_MARIE_
MATHEF
METAK
MEZKALINKA
MIGUELE
MISHAAA
MITRYUK
MODRAPUSINKA
MOTYLEK_K
NEELLA
NIGHTPHUNK
NYX
OREA
OZON
PACA
PALIULI
PARALLAX
PIXIIS
PLANET23
PUBLIC
QWER
RADUSHKAA
RAMO
RETUSHE
RND
ROMUALDO
SHARINKKA
SHARULINA
SHMAIDA
SIIMA
SKOLD
SOROGAC
SUGAFREE
SWEEAT
TRAGED23
VERCA_ZABA
WERENZIE
WERUSHE
W_ERUSHKA
WIL_M
WORISAK
WOSHIII
XDEANNY
Y4RO
YAVVIE
YELENKA
ZAFIRA
ZANET
ZMAR
ZOLEK
Pražská muzejní noc
Šestá Pražská muzejní noc nabízí netradiční noční prezentaci domácího kulturního dědictví doplněnou bohatým doprovodným programem. Letošní ročník muze
Šestá Pražská muzejní noc 2009 se koná v sobotu 20. června 2009 od sedmi hodin večer do 21. června 2009 do jedné hodiny po půlnoci. Akce vzniká za součinnosti Asociace muzeí a galerií ČR, Národního muzea, Dopravního podniku hlavního města Prahy a dalších muzeí a institucí. Pražská muzejní noc se těší podpoře Ministerstva kultury ČR.
Doprava speciálními autobusovými linkami mezi jednotlivými lokalitami je během Pražské muzejní noci díky jednomu z pořadatelů, Dopravnímu podniku hl. m. Prahy, opět zdarma. Tento bonus se však týká jen zvláštních muzejních linek. Centrální přestupní bod je tradičně na Náměstí Jana Palacha. Speciální autobusové linky propojují expozice v centru města s muzei ležícími v okrajových částech Prahy a umožňují tak nejen svobodný pohyb návštěvníků ale i přenesení výjimečné atmosféry Pražské muzejní noci na celou metropoli. Celá akce tak vyjadřuje aktivní roli muzeí a galerií v životě hlavního města. Pražská muzejní noc je již pevnou a pravidelnou součástí kulturní tváře hlavního města České republiky a Praha se tak směle řadí mezi ostatní evropské metropole, které své kulturní dědictví uložené v muzeích prezentují tímto netradičním a návštěvnicky atraktivním způsobem.
Letošní rok se o Pražské muzejní noci otevře více než padesát objektů celkem dvaceti devíti pražských muzeí, galerií a dalších kulturních institucí. Vedle netradiční noční prezentace domácího kulturního dědictví je Pražská muzejní noc charakterizována velkým množstvím unikátních doprovodných akcí jako jsou filmová a divadelní představení, taneční vystoupení, přednášky, autorská čtení, diskuze, herní aktivity, prezentace unikátních či kuriózních sbírek apod. (viz doprovodné akce).
Pro návštěvníky jsou den dopředu a v průběhu akce připraveny informační stany, které jsou umístěny před hlavní budovou Národního divadla a před Rudolfinem na Náměstí Jana Palacha. Zájemci zde zdarma získají informační materiály a brožurky s detailním programem jednotlivých muzeí a mapou jednotlivých tras.
Pražská muzejní noc je primárně akcí určenou pro širokou domácí i zahraniční veřejnost včetně turistů. Vedle nezvyklé a atraktivní formy prezentace kulturního dědictví si Pražská muzejní noc klade za cíl především oslovit tu část veřejnosti, která nepatří mezi pravidelné návštěvníky muzeí a galerií, zvýšit tak její povědomí o sbírkách muzejní povahy a v neposlední řadě zlepšit její hodnocení atraktivity pražských muzeí a galerií a přimět je k dalším a pravidelným návštěvám těchto paměťových institucí. Pražskou muzejní nocí i letos vyvrcholí celorepublikový Festivalu muzejních nocí pořádaného Asociací muzeí a galerií ČR. Každoroční nárůst návštěvníků je důkazem zvyšující se obliby této akce.
Na organizaci akce se formou spolupořadatelství v loňském a předloňském roce podílel i Magistrát hl. města Prahy.
Nově se k pražské muzejní noci připojily tyto instituce: Technické a dokumentační muzeum pražské energetiky, Ekotechnické muzeum, Národní divadlo, Městská knihovna a Galerie AMU, Muzeum granátů – Magic Garnet.
SKOLD
---
---
17:36:26 21.6.2009
Hele, už druhej rok po sobě jsem nějak nenašel nějaký expozice, nebo alespon jen vstup do synagog :D - je to jen můj problém, nebo se toho účastní kluci jen zkusmo (=napíšou se pietně na papír)? :D
LSDMASACRE
---
---
0:54:50 21.6.2009
Tak jsem spokojeně dorazil domů stihl jsem bohužel jen tři výstavy.. tak to musím příští rok napravit...
YAVVIE
---
---
14:02:34 20.6.2009
nesli by ste niekto do narodnej galerie (veletrzni palac)? alebo do Naprstkovho muzea...
OTZ
---
---
12:43:24 20.6.2009
do muzea asi se psem nemuzu co?
SKOLD
---
---
12:41:15 20.6.2009
No, já jdu právě proto sám, abych si to mohl v klidu prohlídnout a užít.
BTW: jsem slepý, nebo nikde na stránkách není program Rudolfina? Minulej rok byl úžasnej Béla Bartók a fajn výstavy....jsem občas trochu zmatený, možná mi poradíte ,.)
LSDMASACRE
---
---
11:36:53 20.6.2009
už se těším, jen doufám že utvoříme partu lidí a nepůjdu to nakonec prohlížet sám :)
ROMUALDO
---
---
11:15:32 20.6.2009
moc se těším:)
MODRAPUSINKA
---
---
10:27:38 20.6.2009
pokud premluvim nejakyho ze svych barbarskych kamaradu(jo,tebe myslim!:D),tak rozhodne pujdu!
KAACHA
---
---
8:44:42 20.6.2009
ZMAR
: jezdi special bus nejakej a ten je zadarmo a pak je prodlouzena doba kdy bude jezdit metro a nocni tramvaje v mensim intervalu ale to se normalne plati
ZMAR
---
---
19:00:09 19.6.2009
a MHD se plati nebo je zdarma?:))
EDASX
---
---
15:34:21 19.6.2009
Provoz metra bude v noci z 20. na 21.6. na všech třech linkách prodloužen. Z centrální části metropole pojedou poslední vlaky metra do všech směrů v cca 01:30 hodin.
V této souvislosti bude prodloužen provoz záchytných parkovišť P+R u stanic metra do 02:00 hodin.
Vzhledem k otevření objektů v oblasti Petřína bude prodloužen provoz lanové dráhy na Petřín. Poslední jízda se uskuteční v 01:15 hodin.
Na základě zkušeností z předchozích ročníků bude nově také posílen provoz všech nočních tramvajových linek a to zkrácením intervalu mezi jednotlivými spoji na 15 minut (standardně je 30).
ELIZZ
---
---
13:41:01 19.6.2009
ERIKK: jj, policejni je dobry, i kdyz je tam dost naval :( ale to asi bude vsude...jako dycky
DLOUHA_POTVORA
---
---
13:31:48 19.6.2009
letos pujdu zase na umprum na diplomky :) doporucuji vsem
LEEDUSH
---
---
13:20:38 19.6.2009
ani letos mi to nevyjde .. slaví se narozky a pochybuju že společensky ..vysmátá .. pudu do muzea :D
SOPAN
---
---
12:39:34 19.6.2009
ee..jsem pryč...
ERIKK
---
---
12:20:21 19.6.2009
narodni je nuda...
letos prubnu policjeni .)
CHANTALLL
---
---
11:29:28 19.6.2009
jj:)tesim se!
RETUSHE
---
---
11:23:40 19.6.2009
uvidime no,snad ano, ale bude natriskano..
COOLIK
---
---
10:26:03 19.6.2009
jop
WOSHIII
---
---
10:16:12 19.6.2009
konecne tenhel rok snad stihnu skouknout aspon neco...
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam