Důvod - jsem spáč na boku a na břiše a u nafukovaček tohle u některých lidí (a i i u mě) způsobuje pocit spaní a la na vodní posteli, nekomfort, nevyspání. Pro většinu outdooristů jsou ale nafukovačky naopak luxus a já nechci, aby mi zbytečně ležela doma.
Vhodná pro muže, mám extra dlouhou a extra širokou verzi - 64x193cm (běžné rozměry jsou 51x183). Váha 586g. Stav - super, měl jsem ji venku jen 3x (a vždy ve stanu a na podložce), než jsem byl donucen přejít zpět na "samonafukovačku". Pokud tedy víte, že jste s nafujovačkama OK a hledáte novou/novější, prodávám s výraznou slevou. Více popisu viz např. https://www.pod7kilo.cz/p/nafukovaci-karimatka-nemo-tensor-all-season/nafukovaci-karimatka-nemo-tensor-all-season-long-wide/ , kde je nová za cenu 5 690 Kč:
Karimatka NEMO Tensor™ All-Season je poměrem váhy, izolace a komfortu spaní v současné době nejlepší ultralehkou karimatkou na trhu. Jedná se o nástupnický model karimatky Tensor Insulated. V roce 2025 šlo o jednu z nejpopulárnějších karimatek na PCT*.
Už předchozí verze těchto karimatek mezi konkurencí vynikala, ale vzhledem k tepelnému odporu měla o něco vyšší váhu. Po inovaci pro rok 2024 ale došlo k výraznému zvýšení koeficientu tepelného odporu R-value z 4,2 na 5,4. Tím se karimatka Tensor All-Season v poměru váhy a tepelného odporu dostala na špičku ve své kategorii a v teple vás udrží i při teplotách kolem -15°C. Tím se zařadila mezi čtyřsezónní karimatky. Jiné karimatky v této váhové kategorii se svým tepelným odporem pohybují kolem hodnoty R-value 4,5.
Obdelníkový tvar a stabilní konstrukce Spaceframe navíc poskytuje lepší oporu i po stranách karimatky a pro spaní na boku. Karimatky Nemo Tensor patří také mezi nejtišší ve své kategorii a použitý materiál je příjemný na dotek.
Spodní, barevná, část je z pevnějšího materiálu (40D Nylon). To z této karimatky, i přes její nízkou váhu, dělá nadstandardně odolný kus.
Vlastnosti
- široký ventil se zpětným uzávěrem umožňuje velmi rychlé nafukování i vyfukování
- výška 9 cm
- R-value 5,4
- stabilní konstrukce
- příjemný materiál
- součástí balení je nafukovací vak, kompresní obal a opravná sada (naleznete ji ve vnitřní kapsičce kompresního obalu)
- 100% z recyklovaného materiálu s bluesign® certifikací
- spodní (červená) strana karimatky je vyrobena ze zesíleného materiálu
- doživotní záruka výrobce