• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Kam nechodí lékař, tam chodí šaman (Togo) | Lidé a Země
    http://www.lideazeme.cz/clanek/kam-nechodi-lekar-tam-chodi-saman
    Najít tržiště fetišů v Lomé není žádný problém. Každý z místních tento podivuhodný market v hlavním městě afrického státu Togo zná, patří totiž k tomu nejzajímavějšímu, co zde lze kromě pláží vidět. Pro vyznavače šamanů a kultu vúdú je to jednoznačně to hlavní místo, kde lze sehnat všechny důležité talismany pro svá kouzla. Jezdí sem kouzelníci z celé Afriky, protože výběr zboží je opravdu nevídaný. A tak zde potkáte zvědavé turisty, obchodní cestující, ale i ty, kteří přesně vědí, co hledat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Atapana potřebuje vaši pomoc, aby mohla vyjít opravdu výpravná kniha o jeho neuvěřitelných cestách mezi Indiány, je třeba úspěšně vybrat dostatek peněz:

    Mnislav Zelený Atapana: Veselé tropy Amazonie - katalyzator.cz
    https://www.youtube.com/watch?v=pSlZRTuqbXo



    Mnislav Zelený Atapana: Veselé tropy Amazonie - Katalyzator.cz
    http://www.katalyzator.cz/projekt/60-mnislav-zeleny-atapana-vesele-tropy-amazonie
    KAREN
    KAREN --- ---
    včera na brněnském povídání Augustina Allpa Grefy o ekvádorské Amazonii zmiňoval M. Horák svou (a kol.) publikaci A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy. obsah zde

    + ke stazeni zdarma tu:

    A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy | Jacques Tournon, Ellie R Amirova, Miroslav Horák, Amparo Rosero, Ludmila Skrabakova, leiter granda cruz, Jean-Francois Sobiecki, Jose Sánchez-Choy, Veronika Kavenská, and Luis Eduardo Forero Pinto - Academia.edu
    https://www.academia.edu/10303997/A_Reader_in_Ethnobotany_and_Phytotherapy

    nebo

    http://www.researchgate.net/publication/280154598_A_Reader_in_Ethnobotany_and_Phytotherapy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: tak jsem si to precetl a to s tou zahradkou to je dosti vseobecne protoze to plati v podstate vsude. bud jsi spjat se zemi a citis se doma a nebo se citis vykorenen.
    jinak ke starym kulturam mi kdysi prislo to ze je jedno kterou cestou se vydam protoze to kam smeruji je starsi nez tyto kulturni/nabozenske smery. dneska to vnimam tak ze se smeruje prave k tomu spojeni se zemi, na navrat k sobe samemu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: v jedný experimentální konstelaci se taky tak jevilo, viz zápis
    Grafologie a Psychologie: Prastaré kultury na českém území (konstelace)
    http://ografologii.blogspot.cz/2013/04/prastare-kutury-na-ceskem-uzemi.html
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Něco z mého emailu od Arnieho

    Oki Nikso-ko-wa,

    posílám pozvání na blížící půst a potní chýše ve východních Čechách:

    PŮST v údolí "Zátoka" u Mískolez 30.9. - 4.10.

    Podzimní půst 2015 pro Tanečníky Slunce a spřízněné bytosti proběhne na stejném místě jako předloni (foto "wellness" teamu 2013 přikládám :). Půst povedou Lars, Arnie, Flora(?), Slu(?). Kvůli organizaci všichni, kdo se chystáte zúčastnit, nahlaste se co nejdříve. Zároveň zašlete na účet 8233610287/0100 částku 1.400 Kč (VS = datum narození nebo uveďte jméno do odesílatele). Tento poplatek (= 50 EUR) slouží k pokrytí nákladů za dřevo, dopravu kamenů, na jídlo a nápoje pro hostiny před a po půstu a zabezpečení vedoucích půstu. Poplatek dávají všichni zúčastnění. Případný přebytek bude použit na podporu Morris Crow Sundance 2016.

    Před půstem, který začne o půlnoci ze středy na čtvrtek, proběhne ve středu 30.9. tzv. sweat-in, která je otevřená dalším účastníkům. Příspěvek na tuto sweat je jako obvykle dobrovolný, k podpoře půstu a Sundance. Další sweats, každý den půstu v odpoledních hodinách, budou přístupné už jen pomocníkům na půstu. Půst zakončí ranní sweat v neděli 4.10., které se také mohou zúčastnit další "zvenku". Případní zájemci o sweat-in a nedělní sweat nahlaste se a obdržíte bližší info.

    Účastníci půstu budou spát ve vlastních stanech. Nezapomeňte si vzít teplé oblečení, čelovku, smudge, ... Na místě bude dále teepee pro ženy a teepee pro muže, sloužící k poradám, kouření dýmek, zpívání a dalším společným aktivitám. Na místo je možné dojet autem dle přiložených map. Souřadnice pro navigaci: 50 24 19.308 N, 16 0 13.881 E. Kdo by jel vlakem / busem, dojeďte do České Skalice a dál vás dopravíme. Kdo budete mít místo v autě, nabídněte spolujízdu.

    Další informace k půstu rád poskytnu, zájemci kontaktujte mě nejlépe telefonicky na 602 496 222 nebo mailem.


    POTNÍ CHÝŠE v říjnu

    Další sweats "na prérii" u Zlíče povedu 10.10. a 24.10. Pro účastníky půstu je víc než vhodné se některé z těchto sweat-out zúčastnit. Oba obřady jsou veřejné. Jsme otevřené společenství, máme rádi nové tváře (fresh meat :) a každý je vítán. Jen prosím nezveřujte pozvánky na facebooku aj. sociálních sítích, vždy prosím jen osobním kontaktem. Novým účastníkům zasílám vstupní info a mapku. Je možné, že některá z říjnových sweat znovu proběhne ve večerním / nočním čase, ještě upřesním.

    Všechny Tanečníky Slunce prosím, aby potvrdili účast a zaslali donation co nejdříje. V garáži už mám pro vás připraveno 50l coca-coly a 50l džusů, další dobroty budou následovat :) Kdo se chce připojit na rock run pro dědečky-kameny z Orlických hor, dejte vědět. Rock run proběhne někdy kolem 24.10.

    Mějte fajn indian summer a těším se see ya soon.

    Hugs
    Arnie

    PS Středeční dýmkový obřad proběhne zítra 9.9. u Martina na Žernově, další týden u mě v Náchodě.


    MRHOU
    MRHOU --- ---
    Zdravím, mám zájem projít obřadem s ayahuascou někde v ČR. Prosím o jakýkoli kontakt či informaci. Předem děkuji!
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    DRAGEL + OGMIOS:
    zatím se na programu pracuje
    předběžně za účast 200 za celý výkend, ubytování se musí rezervovat předem, kdy je záýloha 500,-

    https://www.facebook.com/events/456278304542311/

    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: kdo, co, kde, jak, s kym a za kolik? :)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ?amansk? festival

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: pucim, ale zrovna jsi minul moji navstevu Prahy a dalsi bude az v rijnu:) mimochodem je to na uloz.to ,)
    To neni kritika pogacnika, neboj, je to borec, davam respekt... psal jsem jen o svem subjektivnim zebricku,) a ja jen to co on popisuje pochytal nejak intuitivne "naslouchanim krajine" pri toulani se... mmchdm oproti novemu svetu je nase priroda neskutecne civilizovana a "obsancovana", jestli chces fakt energeticky bomby a mista sily, nezbyva nez vycestovat z evropy (treba do us)...
    A top knihy, filtruj, nedavno jsme to tu davali jako tipy pro jedno id uz nevim jaky...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DARJEEL: pucis mi to ? (me to uz podle nazvu prijde jako popina, a chtel jsem se zeptat vlastne na to sami, co ty... :)

    GOTZILAMISA: okej a ma to nejaky praticky vyusteni ? ... prisla jsi v prubehu cteni a zkouseni na nejakou techniku (proces), kterou ted muzes zkouset / delas a ona te zasvecuje do tajemstvi, do systemu perdani ty techniky, postupu, procesu, filosofie ?

    DARJEEL: na pogacnika mi nesahej ... nebo respektive bavit se muzem, ale vzhledem k tomu, ze pogacnika jsem celkem, nejen, cetl, tak bych se chtel bavit asi o necem konkretnim, coje problem, plus, nesmysl a tak :-)

    a jako me zajima subjektivni TOP knih .. to sem klidne hazejte bez uvodu ... ale mohlo by tam bejt par slov shrnuti ... vetsinou dam na inspiraci :-)

    neco typu ... kdyby si z knihovny mohl zachranit jednu knihu pro budouci pokoleni, ktera by to byla ? (samozrejme spiritualne, globalne o zivote, sile, bohu relevantne)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Mám tu pozvánku z mého emailu:

    Oki bratři a sestry,

    zdravím vás všechny po návratu domů po překrásných dvou měsících v Kanade a USA. Fotečky Arnieho mezi indiány, v Rockies, na Bear Butte, Crow Fair, indiánských svatbách atd. pošlu pozdějc, teď je to pozvánka na sweat v Měsíci lovů:

    ZMĚNA: protože dorazilo na 12. 9. pozvání na blackfoot sweat u Rishiho, měním termín první sweat "na prérii" u Zlíče na příští víkend - noční sweat :). Nechci, aby se naše obřady křížily...

    TEDY lets go enjoy the heat:

    5. 9. Arnie's night sweat u Zlíče, door 8PM, sraz k přípravě obřadu 5PM, nahlášení účasti na: v.prachar@seznam.cz, Martin fireman a ochránce campu: 724 283 038
    5. 9. také Jarda's inipi u Tábora, sraz 8AM, jarokola@email.cz (jsem zvědavej, jestli někdo dá obě :)
    12. 9. Dušan&Rishi Radovesnice od 11AM, cestabizona@seznam.cz
    20. 9. Slunečnice za Rakovníkem od 10AM, marketa.slunecnice@seznam.cz
    30. 9. Lars&Arnie&Flora&... sweat-in podzimního půstu Zátoka u Mískolez, 5PM indian time, v.prachar@seznam.cz.

    Po night sweat 5. září bude možné přespat na louce v teepee / ve vlastním stanu a dopoledne vyrazit na rock run pro dědečky v Orlických horách. Připravte se na minimum spánku, vyprávění zážitků možná ukončí až dýmkový obřad k východu Slunce.

    Podrobnosti k půstu pošlu brzy, až se dohodnu s Larsem. Možná bude s námi půstovat i náš bratr z největších z Kanady :)

    Bohužel ale zdá se, že sestřičky Rose a Sharon na půst a návštěvu Evropy nedorazí, Sharon máma musí na operaci nádoru a pak bude potřebovat speciální péči... Ale vše je možné... Rose a další 2-4 příbuzní přijedou určitě na jaře v květnu 2016, na Rebeky svatbu.

    Takže je na co těšit, see ya soon :) Užívejte každý okamžik!

    Many HUGs

    Arnie
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GOTZILAMISA: just my 2 cents... ale obloukem se vracime k tomu samemu, co je tedy Tvym zamerem?
    Par z nas tu knihu cetlo, ze jde o dna jako primarni inteligenci a tvurci prvek zive hmoty je neoddiskutovatelne. To ze kdyz se prozitkem nakonektis na bunecny urovni na dna, dejou se "zazraky". Okej, to mame... a jak s tim nalozis dal?
    NIKOPOL: Precti si to, pro me osobne stokrat lepsi nez vsichni pogacnici, neopohani a podobni dohromady :-)
    GOTZILAMISA
    GOTZILAMISA --- ---
    NIKOPOL: Právě o tom jsem mluvila, když jsem říkala, že detaily nejsou důležitý. Oni jsou, ale teprve tehdy, když je vidíš komplexním pohledem. Když vidím, jak se vše překrývá, tak ani nemám potřebu detailně studovat nějakou jednu metodu, jeden filosofický nebo náboženský systém nějaké skupiny lidí, který vznikl pro jejich potřebu. Spíš mě baví právě hledat, co mají společného.
    GOTZILAMISA
    GOTZILAMISA --- ---
    DARJEEL: Může to tak působit, ale napsala jsem zde jen pár příspěvků. Mohla bych o tom mluvit hodiny a hodiny a stejně by nebylo vše řečeno. Nehledala jsem zde odpověď na život, ale zaujala mě ta podobnost filosofií tak vzdálených kontinentů. Ta kniha Kosmický had právě pojednává o tom fenomenu žebříků, hadů, schodů a interpretuje je jako obrazy DNA. Mě to přišlo jako zajímavý pohled, a hledala jsem zde někoho, kdo se o to taky zajímá nebo tu knihu četl ..
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GOTZILAMISA: kosmickeho draka jsem necet. Nicmene DARJEEL celkem primerene podotyka, ze obrazy hadu, sloupu, stromu, stredu, krizu a spiral bude asi, resp. jiste je najdes v jakyholiv tradici, kterou si urcis jako pracovni, domovskou.
    Ted zrovna jsem cetl corpus hermeticum, nehlede na to, ze tam slovo jezis neni ai jednou, Jezise jsem mel dojem a radost tam potkavam mnohokrat.

    ted ctu mezopotamsky myty, legendy.
    A Marduk si pocina vskutku blizkovychodne kazdpadne znacna cast jeho kosmogonickejch aktu se prekryva (nebo muzeme najit paralely) s tim, co vypravi Eda o Odinovi.

    Taky je ftipny, kdyz se rozhodneme uvest vymer bozich vlastnosti, velikosti, mohutnosti a cnosti skonci ruzni verici u tech samich kategorii a slov.

    Ono to jako jedno je ale teren je to clenitej a zkusenost hluboka, krasna .. a hlavne osobni.

    On si ve svy podstate kazdej muze psat, blabolit, cist, poslouchat kazdej, co chce a duch je vsude a tak kazdej asi najde presne ty semena a da vodu presne tem semenum, ktery chce sit a sklizet .. nebo k cemu ho to pudi.

    V tom corpus hermeticum se celkem otevrene pise, ze nejdriv je uvedomeni, ze za mnohosti sveta je jednota, ze vsechno mnohe, ruzne a vselike pochazi od jednoho zakladu, od stvoritele, ktery v kazdem okamziku tvori, vzjevuje a udrzuje, vse co je, a v sobe drzi, to co neni.
    Ze skrze barvitost a mnohost sveta se nam dava buh ve sve dokonalosti, je nikde a vsude, od nejdrobnejsiho po nejvetsi ... kadopadne skrz krasu sveta se nam dava dokonalost bozi.
    To je jedno, jednota ... ale neni to vsechno, takove poznani neni ulpne.

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GOTZILAMISA: mam pocit velky neukotvenosti, mozna nejistoty, za tim, co pises... neprilis vhodna vybava na cesty do jinych svetu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam