• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Haha...pěkně:

    Ольга Подлужная "85 лет Алданскому району"
    https://www.youtube.com/watch?v=YP8dMEduybw
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    díky moc všem za připomínky - počkám si na květen s Mírou Kapšarem, případně zkusim do tý doby něco sám :)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    FEEDER: na Fb ve skupině https://www.facebook.com/groups/215420375267711/ se občas najdou workshopy. Já sám jsem si dělal dva u http://zemezneni.webnode.cz/ .
    Ten první buben je těžkej, velkej, křivej, má díru a všechny špatný vlastnosti, ale je to velká medicína a používám ho raději než ten druhý "cestovní". Vložil jsem do něho myšlenku co od něj chci a pak jsem ho ještě "ladil" pískem a tak vůbec, jak mi to přišlo. Když ostatní bubny nehrají, protože je na ně vlhko, tak na ten svůj stále ještě hraji, protože to ten můj kluk dá v pohodě a že jsem s ním pár obřadů prošel ;-)
    Nechat si poslat buben s paličkou poštou je ta největší blbost, znám i takové případy. Pokud se ti třesou kolena a máš horečku z toho, že si uděláš něco sám, pak si najdi výrobce bubnu, jako je třeba Sam Modrý Medvěd http://www.mato.cz/ , který má na skladě asi 15 bubnů a 20 paliček. Běž buben po bubnu a zkoušej zvuk, který ti bude sedět, nebo který buben tě nějak osloví. Jinak u paliček je to podobně, každá má svůj zvuk podobně jako buben.
    NOONE
    NOONE --- ---
    OGMIOS: Já ho od něj nekupival, já si ho u něj na semináři bubnu vyráběl sám ;-)
    EKG
    EKG --- ---
    OGMIOS: Geoff Hutchison si vyrazne pochvaloval syntetickou blanu, protoze s ni muze stat i pod vodopadem a bude hrat porad stejne dobre. Prirodni materialy to maji obcas v Anglii tezky. Obecne se k tomu stavi tak, ze to ani neni hrani, jako spis "making noise", a kdyz neni po ruce nic jinyho, staci i svazek klicu jako chrestitko. Cilem je vykolejit mysleni a dostat se do transu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOONE: nic proti kupovanejm...a vlastne kdyz na to prijde tak muzes trit kameny o sebe a taky to udela svoje.
    NOONE
    NOONE --- ---
    FEEDER: Já si buben dělal u Míry Kašpara a spokojenost. Zatím program na webu nemá, ale brzy mít bude: http://skridla.arcs.cz/
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    FEEDER: Z šamanského hlediska bych jako první odhodil pochybnosti o tom, že buben, který si sám vyrobíš nebude pro tebe dobrý. Pokud nejsi tzv. uplně levej, tak to nepochybně s pomocí zvládneš, ale ¨hlava¨ v tom bude hrát taky svoji roli. Pokud to myslíš s šamanskou cestou vážně a cítíš, že buben pro praxi potřebuješ, vlastní výroba je jednoznačně tou nejlepší cestou. Kupovanej buben se sebelepším zvukem ti nikdy neposlouží tak dobře jako ten, který vyrobíš s vědomím toho nejlepšího co v tobě je.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    ahoj,
    chtěl bych pořídit šamanskej buben - dost mě láká si ho vyrobit sám na nějakým workshopu.
    - Má to nějaký ne/výhody vyrobit si buben sám? Vnímám to tak, že bude sice osobnější, ale zase ho nejspíš neudělám tak kvalitně a nebudu si ho moct vybrat podle zvuku. A vubec netušim, jak obtížný to je.
    - Neměli byste pro mě tip na konkrétní workshop v nějaký dohledný době? Všechny jsou spíš v létě.
    - Našel jsem akorát tenhle https://www.evensi.cz/vyroba-samanskych-bubnu-workshop-s-radkem-schwarzem-centrum/166715930 a na toho týpka jsem moc info nenašel. Neměli byste k tomu nějaký připomínky?
    - Naopak, kdybych pořizoval hotovej, máte tip, kde v praze nebo okolí?
    díky za rady :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Kam nechodí lékař, tam chodí šaman (Togo) | Lidé a Země
    http://www.lideazeme.cz/clanek/kam-nechodi-lekar-tam-chodi-saman
    Najít tržiště fetišů v Lomé není žádný problém. Každý z místních tento podivuhodný market v hlavním městě afrického státu Togo zná, patří totiž k tomu nejzajímavějšímu, co zde lze kromě pláží vidět. Pro vyznavače šamanů a kultu vúdú je to jednoznačně to hlavní místo, kde lze sehnat všechny důležité talismany pro svá kouzla. Jezdí sem kouzelníci z celé Afriky, protože výběr zboží je opravdu nevídaný. A tak zde potkáte zvědavé turisty, obchodní cestující, ale i ty, kteří přesně vědí, co hledat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Atapana potřebuje vaši pomoc, aby mohla vyjít opravdu výpravná kniha o jeho neuvěřitelných cestách mezi Indiány, je třeba úspěšně vybrat dostatek peněz:

    Mnislav Zelený Atapana: Veselé tropy Amazonie - katalyzator.cz
    https://www.youtube.com/watch?v=pSlZRTuqbXo



    Mnislav Zelený Atapana: Veselé tropy Amazonie - Katalyzator.cz
    http://www.katalyzator.cz/projekt/60-mnislav-zeleny-atapana-vesele-tropy-amazonie
    KAREN
    KAREN --- ---
    včera na brněnském povídání Augustina Allpa Grefy o ekvádorské Amazonii zmiňoval M. Horák svou (a kol.) publikaci A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy. obsah zde

    + ke stazeni zdarma tu:

    A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy | Jacques Tournon, Ellie R Amirova, Miroslav Horák, Amparo Rosero, Ludmila Skrabakova, leiter granda cruz, Jean-Francois Sobiecki, Jose Sánchez-Choy, Veronika Kavenská, and Luis Eduardo Forero Pinto - Academia.edu
    https://www.academia.edu/10303997/A_Reader_in_Ethnobotany_and_Phytotherapy

    nebo

    http://www.researchgate.net/publication/280154598_A_Reader_in_Ethnobotany_and_Phytotherapy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: tak jsem si to precetl a to s tou zahradkou to je dosti vseobecne protoze to plati v podstate vsude. bud jsi spjat se zemi a citis se doma a nebo se citis vykorenen.
    jinak ke starym kulturam mi kdysi prislo to ze je jedno kterou cestou se vydam protoze to kam smeruji je starsi nez tyto kulturni/nabozenske smery. dneska to vnimam tak ze se smeruje prave k tomu spojeni se zemi, na navrat k sobe samemu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: v jedný experimentální konstelaci se taky tak jevilo, viz zápis
    Grafologie a Psychologie: Prastaré kultury na českém území (konstelace)
    http://ografologii.blogspot.cz/2013/04/prastare-kutury-na-ceskem-uzemi.html
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Něco z mého emailu od Arnieho

    Oki Nikso-ko-wa,

    posílám pozvání na blížící půst a potní chýše ve východních Čechách:

    PŮST v údolí "Zátoka" u Mískolez 30.9. - 4.10.

    Podzimní půst 2015 pro Tanečníky Slunce a spřízněné bytosti proběhne na stejném místě jako předloni (foto "wellness" teamu 2013 přikládám :). Půst povedou Lars, Arnie, Flora(?), Slu(?). Kvůli organizaci všichni, kdo se chystáte zúčastnit, nahlaste se co nejdříve. Zároveň zašlete na účet 8233610287/0100 částku 1.400 Kč (VS = datum narození nebo uveďte jméno do odesílatele). Tento poplatek (= 50 EUR) slouží k pokrytí nákladů za dřevo, dopravu kamenů, na jídlo a nápoje pro hostiny před a po půstu a zabezpečení vedoucích půstu. Poplatek dávají všichni zúčastnění. Případný přebytek bude použit na podporu Morris Crow Sundance 2016.

    Před půstem, který začne o půlnoci ze středy na čtvrtek, proběhne ve středu 30.9. tzv. sweat-in, která je otevřená dalším účastníkům. Příspěvek na tuto sweat je jako obvykle dobrovolný, k podpoře půstu a Sundance. Další sweats, každý den půstu v odpoledních hodinách, budou přístupné už jen pomocníkům na půstu. Půst zakončí ranní sweat v neděli 4.10., které se také mohou zúčastnit další "zvenku". Případní zájemci o sweat-in a nedělní sweat nahlaste se a obdržíte bližší info.

    Účastníci půstu budou spát ve vlastních stanech. Nezapomeňte si vzít teplé oblečení, čelovku, smudge, ... Na místě bude dále teepee pro ženy a teepee pro muže, sloužící k poradám, kouření dýmek, zpívání a dalším společným aktivitám. Na místo je možné dojet autem dle přiložených map. Souřadnice pro navigaci: 50 24 19.308 N, 16 0 13.881 E. Kdo by jel vlakem / busem, dojeďte do České Skalice a dál vás dopravíme. Kdo budete mít místo v autě, nabídněte spolujízdu.

    Další informace k půstu rád poskytnu, zájemci kontaktujte mě nejlépe telefonicky na 602 496 222 nebo mailem.


    POTNÍ CHÝŠE v říjnu

    Další sweats "na prérii" u Zlíče povedu 10.10. a 24.10. Pro účastníky půstu je víc než vhodné se některé z těchto sweat-out zúčastnit. Oba obřady jsou veřejné. Jsme otevřené společenství, máme rádi nové tváře (fresh meat :) a každý je vítán. Jen prosím nezveřujte pozvánky na facebooku aj. sociálních sítích, vždy prosím jen osobním kontaktem. Novým účastníkům zasílám vstupní info a mapku. Je možné, že některá z říjnových sweat znovu proběhne ve večerním / nočním čase, ještě upřesním.

    Všechny Tanečníky Slunce prosím, aby potvrdili účast a zaslali donation co nejdříje. V garáži už mám pro vás připraveno 50l coca-coly a 50l džusů, další dobroty budou následovat :) Kdo se chce připojit na rock run pro dědečky-kameny z Orlických hor, dejte vědět. Rock run proběhne někdy kolem 24.10.

    Mějte fajn indian summer a těším se see ya soon.

    Hugs
    Arnie

    PS Středeční dýmkový obřad proběhne zítra 9.9. u Martina na Žernově, další týden u mě v Náchodě.


    MRHOU
    MRHOU --- ---
    Zdravím, mám zájem projít obřadem s ayahuascou někde v ČR. Prosím o jakýkoli kontakt či informaci. Předem děkuji!
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    DRAGEL + OGMIOS:
    zatím se na programu pracuje
    předběžně za účast 200 za celý výkend, ubytování se musí rezervovat předem, kdy je záýloha 500,-

    https://www.facebook.com/events/456278304542311/

    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: kdo, co, kde, jak, s kym a za kolik? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam