• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ATOMSK: když si vypneš proxy a klikneš na ten odkaz znovu, tak ti to odpoví samo ;) :
    Arguments are of the wrong type, are out of acceptable range, or are in conflict with one another.
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    Máte někdo zkušenost s objednáváním listů koky z http://www.cocanatural.com/en/detalle.asp?prod=coca-leaves? Je to vůbec legal sem dovážet?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Haha...pěkně:

    Ольга Подлужная "85 лет Алданскому району"
    https://www.youtube.com/watch?v=YP8dMEduybw
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    díky moc všem za připomínky - počkám si na květen s Mírou Kapšarem, případně zkusim do tý doby něco sám :)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    FEEDER: na Fb ve skupině https://www.facebook.com/groups/215420375267711/ se občas najdou workshopy. Já sám jsem si dělal dva u http://zemezneni.webnode.cz/ .
    Ten první buben je těžkej, velkej, křivej, má díru a všechny špatný vlastnosti, ale je to velká medicína a používám ho raději než ten druhý "cestovní". Vložil jsem do něho myšlenku co od něj chci a pak jsem ho ještě "ladil" pískem a tak vůbec, jak mi to přišlo. Když ostatní bubny nehrají, protože je na ně vlhko, tak na ten svůj stále ještě hraji, protože to ten můj kluk dá v pohodě a že jsem s ním pár obřadů prošel ;-)
    Nechat si poslat buben s paličkou poštou je ta největší blbost, znám i takové případy. Pokud se ti třesou kolena a máš horečku z toho, že si uděláš něco sám, pak si najdi výrobce bubnu, jako je třeba Sam Modrý Medvěd http://www.mato.cz/ , který má na skladě asi 15 bubnů a 20 paliček. Běž buben po bubnu a zkoušej zvuk, který ti bude sedět, nebo který buben tě nějak osloví. Jinak u paliček je to podobně, každá má svůj zvuk podobně jako buben.
    NOONE
    NOONE --- ---
    OGMIOS: Já ho od něj nekupival, já si ho u něj na semináři bubnu vyráběl sám ;-)
    EKG
    EKG --- ---
    OGMIOS: Geoff Hutchison si vyrazne pochvaloval syntetickou blanu, protoze s ni muze stat i pod vodopadem a bude hrat porad stejne dobre. Prirodni materialy to maji obcas v Anglii tezky. Obecne se k tomu stavi tak, ze to ani neni hrani, jako spis "making noise", a kdyz neni po ruce nic jinyho, staci i svazek klicu jako chrestitko. Cilem je vykolejit mysleni a dostat se do transu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOONE: nic proti kupovanejm...a vlastne kdyz na to prijde tak muzes trit kameny o sebe a taky to udela svoje.
    NOONE
    NOONE --- ---
    FEEDER: Já si buben dělal u Míry Kašpara a spokojenost. Zatím program na webu nemá, ale brzy mít bude: http://skridla.arcs.cz/
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    FEEDER: Z šamanského hlediska bych jako první odhodil pochybnosti o tom, že buben, který si sám vyrobíš nebude pro tebe dobrý. Pokud nejsi tzv. uplně levej, tak to nepochybně s pomocí zvládneš, ale ¨hlava¨ v tom bude hrát taky svoji roli. Pokud to myslíš s šamanskou cestou vážně a cítíš, že buben pro praxi potřebuješ, vlastní výroba je jednoznačně tou nejlepší cestou. Kupovanej buben se sebelepším zvukem ti nikdy neposlouží tak dobře jako ten, který vyrobíš s vědomím toho nejlepšího co v tobě je.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    ahoj,
    chtěl bych pořídit šamanskej buben - dost mě láká si ho vyrobit sám na nějakým workshopu.
    - Má to nějaký ne/výhody vyrobit si buben sám? Vnímám to tak, že bude sice osobnější, ale zase ho nejspíš neudělám tak kvalitně a nebudu si ho moct vybrat podle zvuku. A vubec netušim, jak obtížný to je.
    - Neměli byste pro mě tip na konkrétní workshop v nějaký dohledný době? Všechny jsou spíš v létě.
    - Našel jsem akorát tenhle https://www.evensi.cz/vyroba-samanskych-bubnu-workshop-s-radkem-schwarzem-centrum/166715930 a na toho týpka jsem moc info nenašel. Neměli byste k tomu nějaký připomínky?
    - Naopak, kdybych pořizoval hotovej, máte tip, kde v praze nebo okolí?
    díky za rady :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Kam nechodí lékař, tam chodí šaman (Togo) | Lidé a Země
    http://www.lideazeme.cz/clanek/kam-nechodi-lekar-tam-chodi-saman
    Najít tržiště fetišů v Lomé není žádný problém. Každý z místních tento podivuhodný market v hlavním městě afrického státu Togo zná, patří totiž k tomu nejzajímavějšímu, co zde lze kromě pláží vidět. Pro vyznavače šamanů a kultu vúdú je to jednoznačně to hlavní místo, kde lze sehnat všechny důležité talismany pro svá kouzla. Jezdí sem kouzelníci z celé Afriky, protože výběr zboží je opravdu nevídaný. A tak zde potkáte zvědavé turisty, obchodní cestující, ale i ty, kteří přesně vědí, co hledat.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Atapana potřebuje vaši pomoc, aby mohla vyjít opravdu výpravná kniha o jeho neuvěřitelných cestách mezi Indiány, je třeba úspěšně vybrat dostatek peněz:

    Mnislav Zelený Atapana: Veselé tropy Amazonie - katalyzator.cz
    https://www.youtube.com/watch?v=pSlZRTuqbXo



    Mnislav Zelený Atapana: Veselé tropy Amazonie - Katalyzator.cz
    http://www.katalyzator.cz/projekt/60-mnislav-zeleny-atapana-vesele-tropy-amazonie
    KAREN
    KAREN --- ---
    včera na brněnském povídání Augustina Allpa Grefy o ekvádorské Amazonii zmiňoval M. Horák svou (a kol.) publikaci A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy. obsah zde

    + ke stazeni zdarma tu:

    A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy | Jacques Tournon, Ellie R Amirova, Miroslav Horák, Amparo Rosero, Ludmila Skrabakova, leiter granda cruz, Jean-Francois Sobiecki, Jose Sánchez-Choy, Veronika Kavenská, and Luis Eduardo Forero Pinto - Academia.edu
    https://www.academia.edu/10303997/A_Reader_in_Ethnobotany_and_Phytotherapy

    nebo

    http://www.researchgate.net/publication/280154598_A_Reader_in_Ethnobotany_and_Phytotherapy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: tak jsem si to precetl a to s tou zahradkou to je dosti vseobecne protoze to plati v podstate vsude. bud jsi spjat se zemi a citis se doma a nebo se citis vykorenen.
    jinak ke starym kulturam mi kdysi prislo to ze je jedno kterou cestou se vydam protoze to kam smeruji je starsi nez tyto kulturni/nabozenske smery. dneska to vnimam tak ze se smeruje prave k tomu spojeni se zemi, na navrat k sobe samemu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: v jedný experimentální konstelaci se taky tak jevilo, viz zápis
    Grafologie a Psychologie: Prastaré kultury na českém území (konstelace)
    http://ografologii.blogspot.cz/2013/04/prastare-kutury-na-ceskem-uzemi.html
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Něco z mého emailu od Arnieho

    Oki Nikso-ko-wa,

    posílám pozvání na blížící půst a potní chýše ve východních Čechách:

    PŮST v údolí "Zátoka" u Mískolez 30.9. - 4.10.

    Podzimní půst 2015 pro Tanečníky Slunce a spřízněné bytosti proběhne na stejném místě jako předloni (foto "wellness" teamu 2013 přikládám :). Půst povedou Lars, Arnie, Flora(?), Slu(?). Kvůli organizaci všichni, kdo se chystáte zúčastnit, nahlaste se co nejdříve. Zároveň zašlete na účet 8233610287/0100 částku 1.400 Kč (VS = datum narození nebo uveďte jméno do odesílatele). Tento poplatek (= 50 EUR) slouží k pokrytí nákladů za dřevo, dopravu kamenů, na jídlo a nápoje pro hostiny před a po půstu a zabezpečení vedoucích půstu. Poplatek dávají všichni zúčastnění. Případný přebytek bude použit na podporu Morris Crow Sundance 2016.

    Před půstem, který začne o půlnoci ze středy na čtvrtek, proběhne ve středu 30.9. tzv. sweat-in, která je otevřená dalším účastníkům. Příspěvek na tuto sweat je jako obvykle dobrovolný, k podpoře půstu a Sundance. Další sweats, každý den půstu v odpoledních hodinách, budou přístupné už jen pomocníkům na půstu. Půst zakončí ranní sweat v neděli 4.10., které se také mohou zúčastnit další "zvenku". Případní zájemci o sweat-in a nedělní sweat nahlaste se a obdržíte bližší info.

    Účastníci půstu budou spát ve vlastních stanech. Nezapomeňte si vzít teplé oblečení, čelovku, smudge, ... Na místě bude dále teepee pro ženy a teepee pro muže, sloužící k poradám, kouření dýmek, zpívání a dalším společným aktivitám. Na místo je možné dojet autem dle přiložených map. Souřadnice pro navigaci: 50 24 19.308 N, 16 0 13.881 E. Kdo by jel vlakem / busem, dojeďte do České Skalice a dál vás dopravíme. Kdo budete mít místo v autě, nabídněte spolujízdu.

    Další informace k půstu rád poskytnu, zájemci kontaktujte mě nejlépe telefonicky na 602 496 222 nebo mailem.


    POTNÍ CHÝŠE v říjnu

    Další sweats "na prérii" u Zlíče povedu 10.10. a 24.10. Pro účastníky půstu je víc než vhodné se některé z těchto sweat-out zúčastnit. Oba obřady jsou veřejné. Jsme otevřené společenství, máme rádi nové tváře (fresh meat :) a každý je vítán. Jen prosím nezveřujte pozvánky na facebooku aj. sociálních sítích, vždy prosím jen osobním kontaktem. Novým účastníkům zasílám vstupní info a mapku. Je možné, že některá z říjnových sweat znovu proběhne ve večerním / nočním čase, ještě upřesním.

    Všechny Tanečníky Slunce prosím, aby potvrdili účast a zaslali donation co nejdříje. V garáži už mám pro vás připraveno 50l coca-coly a 50l džusů, další dobroty budou následovat :) Kdo se chce připojit na rock run pro dědečky-kameny z Orlických hor, dejte vědět. Rock run proběhne někdy kolem 24.10.

    Mějte fajn indian summer a těším se see ya soon.

    Hugs
    Arnie

    PS Středeční dýmkový obřad proběhne zítra 9.9. u Martina na Žernově, další týden u mě v Náchodě.


    MRHOU
    MRHOU --- ---
    Zdravím, mám zájem projít obřadem s ayahuascou někde v ČR. Prosím o jakýkoli kontakt či informaci. Předem děkuji!
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    DRAGEL + OGMIOS:
    zatím se na programu pracuje
    předběžně za účast 200 za celý výkend, ubytování se musí rezervovat předem, kdy je záýloha 500,-

    https://www.facebook.com/events/456278304542311/

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam