2 ELAQ23NET:
Velice dobře znám. Když jsem v roce 1997 začal s vlastní produkcí tak mi pořád k tomu něco chybělo. Chtěl jsem se stát promně producenta i DJem ale ted jaký styl si zvolit, všechno bylo tak nějak v rozjezdu a tak jsem v roce 1999 nakoupil gramce a začal losovat v Maxistore a v Bontonlandu mezi vinylama a po roce našel drumandbass, breakbeat a tekno. Právě drumandbass mně velice chytil. Ty dřívější beaty druhé poloviny 90. let měli něco do sebe ! Byli plné energie, plné atmosféry, příběhů a bylo v nich srdce toho autora který ten track vyprodukoval. Dodnes honosí na 50 ks desek strarého dnb z let 1994 - 1999 a nemůžu se ho nabažit.
Dnes příjdu do klubu a je tam jen stádo žabáků, samej jump-up nebo dnb podobný diskotéce začátku milénia :(
Je to velká škoda.
A co mně ještě více sere ? Že mladí kteří propadnou drumandbassu (14-17 let) když se jich zeptáš co je to drumandbass tak řeknou Pixie a Katcha nebo Pendulum a Kamo a Krooked.
Přitom je i v dnešní době tolik dokonalých producentů které bohůžel pro nás turntableisty zabíjí MP3. Také mám už DVS ale mých 200 vinylů bych se nezbavoval a akce které vyžadují vinyl doslova beru všema pěti.
Po skončení akce na Parukářce děláme afterparty hned pod Parukářkou v Bunkru tak doufám že tam dorazí dost lidí, protože tam budou hrát DJ jako. Reverb, Touchwood, Conspira, Frock, ADZi, Kan-Jacca, Ja-Ne, Danko a Snookey tedy DJs a DJky které začínali hrát na začátku téhle éry, a to budto v druhé polovině 90. let a nebo na začátku milénia ale dodnes se drží staré školy.
Ale věřím, že i například Technical s Netdavem nebo Peeni-Walli budou na hlavní DnB stagei tam venku valit pecky plný energie, atmosféry tamní doby !
(adzi)