Součástí mé identity je i má jazyková identita a dokud mi ji budete znásilňovat, nemohu Vás podporovat.
Nicméně, když už nechcete akceptovat sexistické názory, možná byste měli přestat podporovat tuto zprzněnou podobu genderspeeku, která k nim vede: Chápu, že Vám vadí generické maskulinum, ale nechápu, proč ho tedy tak pravidelně používáte jako základní tvar: Ve všech nesmyslných zdvojených tvarech v textu uvádíte mužskou podobu jako základní a ženskou jako alternativu. Neměli byste jě alespoň střídat, když už se tak namáháte s neúměrným zatěžováním textu? Navíc tento způsob uvažování nutí autora vždy přemýšlet nad tím, jestli se něčeho účastní muži i ženy, případně jen jedno pohlaví - generické maskulinum (nebo klidně i femininum nebo neutrum pokud chcete) je v tomhle směru mnohem korektnější a více v souladu s Vaším prohlášením.
Co je ovšem horší: Když vedle sebe postavíte dichotomii muž/žena a následně vyjmenováváte dichotomie postavené na vzorci pozitvní konotace/negativní konotace (zdravé/nemocné, krásné/ošklivé, mladé/staré, přirozené/modifikované atp.), tak tím napomáháte k sémantickým konotacím muž=pozitivní, žena=negativní.
Pokud vycházíte z myšlenky, že ke změně myšlení je třeba změnit jazyk, tak já docházím k závěru, že Vaše myšlení bude díky tomuto jazyku ještě šovinističtější než dřív, což je dost kardinální rozpor s Vašimi cíli.
S pozdravem student genderové lingvistiky zkoumající model genderového jazyka.
PS: Mám pozitivní vztah k gender studies, ale negativní k blbosti.