Máte slovo na téma Syrskejch uprchlíků...Pro mě osobně tak zajímavej pořad, že jsem ho viděla třikrát.
Je teda fakt, že musím po letech přitakat názoru jednoho krásného česko-syrského mutantíka, že média mohou být v tomto nebezpečná... Nechají člověka vzít si z toho jen to, co se slučuje s jeho přesvědčením... Zbytek už si musí člověk dočíst/dohledat sám a tam potom u studenta/pracujícího občana přichází na řadu lenost "dělat něco navíc" takzvaně mimo svuj obor.
....Aneb kde jsou ty dávno minulé časy, kdy padnul v roce 2001 k zemi základní monument a symbol vykořisťovatelského systému.... A kde je ten člověk, co si tak rád googlil konspirační teorie o tom, že je podezřelé, že se ten den v těch dvou budovách nacházelo jen minimum Židů, kteří tam jinak denně pracovali...
...mno nic
......Každopádně teď je rok 2015
A podle mě má pan Fiala jednoznačně pravdu, že to souvisí s integrací.
Pobyt člověka za hranicemi mé České republiky, hranicemi mého města Prahy a v nebezpečné blízkosti mého mozku, plného extrémistického vlastenectví a radikálního feminismu po dobu delší než 2000000000 pikosekund (mnou odhadovaná délka vyřknutí hlásky), souvisí s integrací.
A když někdo řekne: "Ale ty ťunťo! Vždyť ti lidé jsou v ohrožení života! Těm nezbyde nic jinýho, než se tobě a tvejm pošetilejm názorum/myšlenkám/všemu, co si zamaneš, přizpůsobit...adaptovat se na to.......
Tak mu prostě nějak nevěřim.
Tohle celý je asi hodně blbý, co?
Nejvíc mě při týhle problematice baví, jak ten mozek musí překlikávat z to minoru do toho majoru......z toho lokálná do toho globálna a zpátky.
1. Maj stejný právo tu bydlet, protože jsme jedna planeta.
2. Planeta je v týhle části vesmíru jen jedna a to malá a zničená. Při tý n-tý světový to bude masakr.
3. Jak by se ti líbilo, kdyby ti šel za barákem další muslim? A bydlel by v tom domě naproti? Stejně, jako těch dvacet dalších, který denně potkáváš.
4. Co se děje ve Francii?
5. A jak to teda probíhá na tom střednim východě. Bude mě bavit to denně sledovat, abych zjistila informaci, kdy se vrátěj uprchlíci šťastně domů.
6. Kolik peněz a členů jiných národnostních menšin budou schopni nebozí syrští uprchlíci vzít s sebou, až se budou vracet domů.
Otázky, na které pořad Máte slovo o uprchlictví jistě nemá odpověď.