Máte nějaký super recept od maminky, ale nevíte, jak ho zrealizovat, protože to zahrnuje půl kila másla, majonézy a eidamu? Existují i veganské možnosti:
Margarín
- "Máslo" z rostlinného tuku. Pozor, většina margarínů, která se prodává v normálních supermarketech v sobě obsahuje syrovátku, takže nejsou vegan. Výjimkou je třeba tento druh
Perly. Ale pokud chcete něco kvalitnějšího a dobře chutnajícího, je lepší zajít do zdravé výživy a koupit třeba něco s olivovým olejem. Yummy!
Sojanéza/Tofunéza
- "Náhražky" majonézy, vyráběné z tofu, nebo sojového mléka. Tu dobrou chuť v majolce nezpůsobují jen vejce, ale také další ochucovací ingredience, třeba jako v tomto
receptu na domácí sojanézu. Ale pokud se vám s tím nechce patlat, ve zdravé výživě se samozřejmě taky dá koupit, a poměrně za levno.
Silkentofu
- Druh tofu, který má konzistenci hodně podobnou měkkému sýru. Na pomazánky se hodí výborně. Nejlépe je sehnat ho třeba v obchodech s asijskými (vietnamskými, korejskými, čínskými...) potravinami, SAPA je jistota, ale dá se i jinde.
A nebo se vůbec nemusíte držet receptů pro nevegany a neustále něco nahrazovat, ale vzít si na pomoc mixér a operovat s luštěninami, zeleninou, oříšky... a Googlem :)
A pokud tápete, můžete se poradit přímo tady na nyxu:
[ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]