• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAAlikvótní zpěv, znáte? umíte? zpívate?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Pozvánka (spam)

16.09.2008 (úterý) 18:00 — 21:00
    Vlasta Marek - Kurz alikvotního harmonického zpěvu
    Esoterická čajovna Světluška, Brno
    http://cajovna.svetluska.cz/program

Text pozvánky:
    Zázrak lidského hlasu 1.
    Vlasta Marek

Seminář, Přednáškový sál

Kurz alikvotního harmonického zpěvu ve dvou částech:
    O tom, jak zpěv léčí, povznáší, zduchovňuje. Překvapivé, ale užitečné informace o tom, že hudba léčí a zpěv uzdravuje (každý máme v krku léčitele a šamana zároveň). Ukázky zpěvu různých kultur. První instrukce k alikvotnímu zpěvu.

Vstupné: 130 Kč
    V předprodeji od: 01.09.2008 pondělí
    LALINA
    LALINA --- ---
    aha..ony jsou tam vlozeny dva zajimavě se tvarici oddechové tajmy..no tak to joooooo
    LALINA
    LALINA --- ---
    mno, snad radsi jistota, nez nejaky zarikavani nejakyho mongola..ja ho nevidela, ale slysela jsem nejaky "pomluvy" :))

na fest se tesim, hlavne na ty akce, co jsou zadarmo.. hlavni koncert mi prijde neskutecne dlouhej, asi bych nevydrzela tak dlouho ani na zadku....
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Trosicku me mrzi, ze festak je uz tak rok dva spise sazkou na jistotu, ja bych spis uvital neco noveho, neotreleho, vice experimentalniho... kazdopadne jestli mi vyjde cas, pujdu se mrknout, uz jen proto, abych potkal nektere sve stare zname...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    [ Pražské znění – alikvotní festival / festival / CR - Praha - Novoměstská radnice ]
    Festival „Pražské Znění“ je již tradičním místem setkání zájemců o alikvotní nebo také harmonický zpěv. Letošní ročník obsazením největších světových alikvotních es aspiruje na mimořádnou alternativní hudební událost roku.
    TVX
    TVX --- ---
    ELZA
    ELZA --- ---
    cocka: www.alikvotnifestival.cz, promin, ze odpovidam pozdejs....
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    TVX: nejlepe tak, aby by alikvot byl velmi ostry, a zakladni ton spis mekky, pripadne zadny, jako v pripade tuvinskych stylu. Je v tom docela figl, jakoby uzavres otvor v krku, nekde na urovni hlasivek, ale v zadnym pripade to nesmi byt pod tlakem... uprimne receno, ten sval, co to umoznuje, je u vetsiny stredoevropanu zakrnely, tudiz to chce cvicit a cvicit, me to trvalo hezkych par mesicu usilovneho dreni, a i dnes to jeste nemam uplne zmakle, hlavne co se dynamiky a sily hlasu tyce...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TVX: vzdržaj pajonýr;))
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Od půlky září budu zase v Brně a tak bych se rád přidal k brněnským alikvótním slezinám... :)
    TVX
    TVX --- ---
    poradite mi nekdo jak se da nejlip vygumovat/potlacit ten normalni hlas na pozadi tech alikvot? me se uz celkem i dari zvuk blizko tibetsky mise a spol. prijemny, vysoky vibrace ale rad bych to vic vytahnul, ocistil a nejde mi to.
    Je na to nejakej trik?
    C0CKA
    C0CKA --- ---
    ELZA: prima! to zni dobre! mas nejaky info nebo odkaz?
    ELZA
    ELZA --- ---
    COCKA - ještě jedna informace pro Tebe - v zari bude alikvotni festival v Praze, jestli jsi z Prahy nebo to máš kousek, tak tam najdeš, třeba i jiný lektory, ale Wolfgang Saus je super, ale budou tu i jiní, myslím, že bývají i ženy, což je taky dobrý zkusit, jak to pojímají.
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    a jelikoz to tady jako zpravce prdlajs zpravuju, tak se mi pripadni zajemci o spoluzpravcovstvy prihlaste do posty, muzete trosku poliskat nastenku, nebos trebas zahlavi klubu, nejsem uz rok v cz tak ani nemam jasno v aktualnich akcich apod... takze kdyby mel nekdo zajem na tom to tady trosku zutulnit a zaktualizovat apod... PM ME ...!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STUART_HAMPLE: Jasně, že znám Glasse. Mám ho v podstatě kompletního. Dokonce jsem zpíval i v jeho kantátě Itaipu (geniální věc). Minimalismus je fajn, ale musí být chytře udělaný (jak to často umí právě Glass), jinak je to nuda.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Chris je výbornej pro začátky, pro zapojení lidí, pro takový to "řádění", ale jinak na něm není moc vidět nějaký hudební vývoj. Což je ale IMHO dobře, někdo se drží svého jistého, no a někdo halt zas hledá nové cesty.
    Já měl taky takový ty skladatelský momenty, kdy jsem si říkal - "teda, tohleto tak nějak zaranžovat a přidat tam alikvoty..." ale pak mi došlo, že méně je mnohdy více. Momentálně jsem zaměřen víc "zenově", mám rád jednoduchý věci, ohlodaný až na kost. Třeba jestli znáš od Glasse Koyaanisqatsi, to je jednoduchost sama, opakuje se to do zblbnutí, ale má to něco do sebe...
    (Ono asi nejtěžší je složit něco opravdu složitýho a zaobalit to tak, aby to vypadalo primitivně).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STUART_HAMPLE: Souhlas. A jednomu je bližší to a druhému ono. Já jsem velký fanoušek toho "klasického" přístupu už jenom proto, že na to koukám i skladatelskýma očima. A v ten okamžik mě prostě zajímá co je alikvotní sbor technicky schopen zazpívat (a co tedy můžu ve skladbě použít) a jak se u toho cítí je mi z duše šumák. :-)) Proto mě třeba neustále iritoval ten Chris, který občas vyrukoval s věcma hudebně naprosto otřesnýma, ale bylo tam sluníčko a bylo to happy a to legitimizovalo všechno. Brrrr... Ovšem na jeho obranu musím zase říci, že měl i dobré momenty. Ale halt Saus je Saus...
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Ono i tý omáčky se člověk časem přejí.. ;-). Osobně jsem dospěl k tomu, že do toho nemá smysl míchat žádný duc-hovno, jediný, co ještě tak rozlišuju, je "vnitřní" a "vnější" přístup, intuitivní versus systematická práce. Je to ale samozřejmě jako levá a pravá ruka, teprve když jsou obě, může to fungovat, což ale nevylučuje to, že ty preference tu jsou, že je někdo levák a někdo pravák...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STUART_HAMPLE: Koukám, že jsme to řekli nezávisle na sobě docela podobně. :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    C0CKA PAKOK: Ono asi hodně záleží na tom, co člověk hledá. Já třeba Chrise Amrheina vůbec nemusím. Saus je extratřída a Bergera mám taky rád. Davida Hykese neznám osobně, ale reference mám dobré. Ale tak to je pro nějakou systematickou práci obtížně použitelné, všichni jsou daleko a kurzy velmi drahé. V Čechách máš opravdu na výběr jen toho Honzu Staňka (tam to dostaneš s důrazem na pěveckou techniku) nebo ty Tashi (tam to dostaneš s menším důrazem na techniku, ale s alternativně spirituální omáčkou).
    Jinak teda pokud do toho chceš opravdu pořádně zaplout, tak je dobré (pokud si dáš pozor na krk, což jsme tu už před časem řešili) vyzkoušet různé přístupy a uvidíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam