úvod
témata
události
tržiště
události
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
účastníci
BBAN4N
SCHMERZ
Nauka o Nauce vol.I
první z chystaného cyklu přednášek STRUČNĚ mapující budhismus od jeho vzniku po současnost
První z chystaného cyklu přednášek o budhismu.
jehož cílem je rozpustit mlhy vznášející se kolem daného tématu, dlouhodobě působící zmatek v myslích srdcích uších a duších.
v tomto prvním kolečku se zaměříme zejména na -sociokulturní kontext dané doby (letmo vememe predklasickou sankhjovou filozofii a brahmanismus, ale skutecne jen letmo)
- život učení a smrt Siddharty Gautamy později zvaného Buddha Šákjamuni
- tresť jeho učení, tedy -čtyři vznešené pravdy-
- "čtyři pečetě budhismu" jak je prezentuje Dzongsar Jamyang Khyentse
- a zbyde-li nám čas, tak i něco navíc nebo se rozpovídáme o něčom atd.
poznámka pod čarou:
Nikdy jsem nikde nepřednášel, tudíž nečekejte zázraky asi budu nervosní atak
kdo jste o tématu poučeni nevím zda.li vám to k něčemu bude... primární je pro mě vykořeniti z lidí takový věci jako že budhismus vzniknul v Tibetu, Budha je synonymum pro boha atd. atp.
sami asi znáte
hlavní zdroje: M. Eliade dějiny náboženského myšlení II, E. Bondy. Indická filozofie, DJ Khyentse- co z vás nedělá budhistu, J. Holba- Šantideva - Bodhicarjavatara a Diamantova Sutra mj uvody a předmluvy z obého...
vstup je samozdřejmě bobrovolný a prachatická čajovna příjemné místo s příznivými cenami ami emi mi doremi.
kdybyste pak potřebovali přespat neb vám už nic nepojede domu, lze se obratit na čajovníky a spát s duchem anebo na mě.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam